perjantai 13. toukokuuta 2016

Vihreää ja piperrystä sisustukseen

Se kelluu sittenkin! Pakkohan sitä oli kokeilla ihan kotonakin. Lehden pohjaan on kiinnitetty pieni pyöreä vaahtomuovin palanen. Lisäksi loraus vettä lasipurkkiin ja tuikku lehdelle. Se on siinä.
Tässä on uusi perheenjäsen. Eikös elävää kasvia voi sellaiseksi kutsua. Vuosi sitten hankittu meni harmillisesti syksyn kylmien säiden mukana, vaikka yritinkin saada talvehtimaan. Kesän se viihtyi tosi hyvin lämpimällä terassilla, mutta sitten tuli sisätiloissa takapakkia. Jos vaikka poropeukalosta tulisi viherpeukalo uudella yrittämällä.Onpas jo toukokuu ehtinyt hyvään vauhtiin. Ensimmäiset tulppaanit kurkkivat innokkaasti, mutta kyllä ne rikkaruohotkin jo pukkaavat kivetysten välistä. Joskus sitä huomaa tekevänsä puutarhan asukeille karhunpalveluksen. Terassin nurkassa on ollut talven jäljiltä teräksinen ämpäri täynnä sulamisvettä. Ajattelin käyttää sen ensimmäisellä kastelukerralla kukille. Yhtenä päivänä ihmettelin, kun pikkulinnut keikkuvat ämpärin reunalla kuin olisivat pilkillä. No minähän se syyllinen olin, kun olin tyhjentänyt siivekkäiden juomapaikan. Hmph.

Jonkin verran yritän panostaa ruukkupuutarhaan, mutta ihan minimissään saa kaikki olla tänä kesänä. Talo menee maalaukseen, ja ympärillä on jos minkälaista maalisutia ja telinettä. Turha laittaa ylimääräistä siirrettävää, kun terassin aidatkin menevät käsittelyyn.

Puutarhan kanssa kilpailevat lätkä ja viisut. Toisaalta sadesäällä on helppo jäädä viltin alle teemukin kaveriksi. Niinpä toivottelenkin mukavaa ja inspiroivaa viikonloppua sinulle!

12 kommenttia:

 1. Itse käyn tuon tuostakin kurkkailemassa puutarhassa että mitä nousee mistäkin. Sieltähän niitä perennoja pikkuhiljaa nousee 💝

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tässä juurikin tänään, että tekisi mieli kokeilla pensasmustikkaa. Ehkäpä se menestyisi jopa purkissa. Kerran sorruin vadelmapensaaseen, ja se olikin melkoinen riesa, kun yritti levittäytyä jokapaikkaan :)

   Poista
 2. Pieniä alkuja näkyy nousevan maasta. Ihanaa! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun ihmettä on kiva seurata,vaikka loppukesästä tuo into vähän hiipuu. Toivotaab hyvää kasvukautta ja mehukasta satoa parvekkeille, isoille ja pienille pihoille!

   Poista
 3. Minä kokeilen ämpäripottua ;) Äitini oli viime vuonna kokeillut ja onnistui hienosti, saas nähdä miten käy ;) Mukavaa aikaa kun saa laitella kukkia pihallekin ilostuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Pitäisipä testata. Mikäs sen mukavampaa kuin perunaa omasta maasta. On se kätevää, kun ei tarvitse välttämättä isoa penkkiä, että pääsee omaa satoa korjaamaan. Leppoisaa sunnuntaita!

   Poista
 4. Oliivipuuta haaveilen omallekin terdelle, saas nähdä selviäisikö se mulla. Kun sääsket saapuvat, niin tuppaa se kaikkien kasvien hoito tyrehtymään kun ulkona tulee hulluksi!

  Löysin kivan blogin täältä, terveisiä pohjoisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittavaa, kun sääsket karkoittavat puutarhanhoidosta. Muistikuvia on muutamilta eräretkiltä pohjoisessa, ja silloin sääsket tuntuivat menevän lähes vaatteiden läpi. Kiva, kun tulit visiitille, ja tervetuloa uudestaan :)

   Poista
 5. Kevät on niin ihanaa aikaa juurikin tuon kasvun ihmeen vuoksi. Täälläkin kesä tulee...hitaasti mutta varmasti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä odottelee muutama taimi istutusta. Löysin melko kohtuulliseen hintaan laventelin Ikeasta. Eiköhän se houkuttele pörriäisiä kauempaakin puutarhaa pölyttelemään.

   Poista
 6. Onpas kaunis viherkasvi ja toi kynttilä lehdellä on upea asetelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen taas kovsti innostunut viherkasveista. Toki niissä on sitten huolehtimistakin. Nuoruudessa oli huone täynnä kasveja, joita laitoin siemenistä kasvamaan, esimerkiksi appelsiinipuu. En tiedä, onko appelsiineissa nykyään edes kunnon siemeniä :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...