keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tien päällä, tien poskessa ja villasta bikineihin

Vuosi on jo hyvässä vauhdissa, joten eiköhän ole aika laitella vähän kuulumisia. Arvatkaapas mitä. Mikään ei muutu, jos tekee aina samalla tavalla. Olen ollut oman itseni testikaniini ja elellyt melkein ilman kameraa. Jokainen bloggaaja tietää varmasti, että takaraivossa aina raksuttaa jotain kuvaamiseen liittyvää. Tykkään visuaalisista asioista, joten vähän on ollut vieroitusoireita. Joka tapauksessa on ollut mielenkiintoista havaita, mitä kaikkea korvien välissä tapahtuu, kun rikkoo rutiineja. Jokunen räpsy on tullut napattua, mutta muuten olen ollut ihan hunningolla.

Tammikuu tuntuu yleensä ankean pitkältä vuodenvaihteen jälkeen. Homma luistaa kuin täi tervassa, eikä pakkasistakaan ole oikein vetoapua. Niinpä olen huolella yrittänyt laittaa alkuvuoteen jotain kivoja tekemisiä.


Lapasia ja villasukkia on käytetty ahkerasti, mutta on sitä tepasteltu myös bikneissä. Heittäydyttiin mieheni kanssa puolivallattomiksi ja uiskenneltiin lämpimissä ja viileissä vesissä sekä erityisen suolaisessa vedessä. Tällaiselle vesipedolle ei riitä pieni varpaiden uittaminen.


Joskus sopivaa luettavaa löytyy omasta kirjahyllystä. Pienen tauon jälkeen ei muista enää tarinan käänteitä, joten aivan hyvin voi lukea kirjan uudestaan. Minussakin asuu pieni putiikinpitäjä. Lankakauppa, suklaakauppa, kahvila tai jotain. Unelmissa voi poimia siitäkin hommasta rusinat pullasta.


Kupponen teetä on parasta pakkasella. Kaako on hyvä kakkonen.


Kesä on jo mielessä. Pöydällä on nippu puutarhalehtiä, joita olen lueskellut ahkerasti. Olen kyllä enemmän fiilis-puutarhuri. Kauhistelen aina kuvia, joissa näytetään, miten puut pitäisi oikealla tavalla leikata ja harventaa keväällä. Oma tarkkuuteni fokusoituu johonkin muuhun. Ehkä luonto auttaa siinä missä itse oikaisen :)


Jättitulppaani? Nouu. Kaksivanainen Amaryllis tekee comebackin. En ole ostanut vielä yhtään tulppaanikimppua, vaikka houkutus on ollut suuri. 


Arki on lähtenyt kulttuurilla liikkeelle. Musikaali, teatteria, elokuvia. Niin ja sitten sitä puurtamista. Puutalo ei tykkää lomailusta. Heti on kylmä kuin ladossa kotiin palatessa. Takkaa on poltettu urakalla, kolattu lumia ja viritelty suksia. Jos vaikka lähtisi jäälle sään lauhtuessa. En ole todellakaan mikään hiihtokuningatar. Jos vaikka tauon jälkeen edes pysyisi pystyssä.

Tuli sitten kokeiltua myös istumista motarin vieressä tienposkessa, kun auto alkoi yskimään pakkasella. Ei tykännyt säilytyksestä hotellin tallissa. Miksei niissä voi olla lämmitystä. Eihän sitä jatkuvaa lämpötilojen sahaamista kukaan kestä. Onneksi päästiin jatkamaan matkaa ja selvittiin pelkällä säikähdyksellä. 

Tammikuun helmi oli Cheekend. Pitihän se show nähdä, kun on stadikan keikat jääneet väliin. Pisteet räppärille tinkimättömästä työstä ja näyttävistä lavaefektitehosteista.  Kyllä kannatti. Kuten kuvasta näkyy, niin suklaa kuuluu edelleen ruokaympyrään.


Sananen vielä siitä hiihtämisestä. Uuden ladun avaaminen on vähän työläämpää kuin valmiilla suksiminen. Edellä ja perässä hiihtäminen vaativat erilaisia asioita. Joskus on kiva mennä turvallisesti perässä, kun edellä on luotettava veturi. Joskus veturi vie harhaan.

Viime syksyn ajan olen karsinut tavaroita kodista ja varastosta. Nyt on ajatusten karsimisen aika. Minkälaisista asioista on tullut rutiinia? Mitkä ajatukset kiertävät kehää? Minkälaiset asiat ovat aikavarkaita, jotka jarruttavat? Mistä saan energiaa ja mistä en? Mitkä asiat orjuuttavat näkymättömällä tavalla? Lopputulos voi hämmmästyttää, kun oravanpyörä pysäytetään.

 Joissakin asioissa olen rohkea, joissakin varmistelija. Kysyn mielelläni neuvoja ja kuuntelen muita, viisaampiani, kokeneempiani. Silti. Yllättävän moni neuvo perustuu kuitenkin omiin pelkoihin, rajoitteisiin ja turvallisuudentunteeseen. Ettei mikään muuttuisi.

Ja sitten vähän materiaa. Kaikenlainen sisustaminen ja askartelu odottelevat vuoroaan. Joulun kauppareissut ovat vielä tuoreessa muistissa, eikä suurempia houkutuksia ole kierrellä putiikeissa. Pakkanen tekee myös sen, että pihalla jäätyy ja kaupassa läkähtyy toppavetimien alle.  Odottelen kovasti lauhempia kelejä, että pääsisi nauttimaan kävelylenkeistä.

Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin. Pidetään sormet, varpaat ja sydän lämpiminä. Täällä mennään umpihankeen :)

18 kommenttia:

 1. Unohdin jo puolet asioista joita aioin kommentoida. Höh
  Onkohan toi lankapuoti kirja se minkä minäkin joskus aikoinani luin ja se oli ihaana kirja. Voi olla erikin.
  Itse olen siivoillut kotona nurkkia ihan urakalla ja siinä sivussa myynyt yhtä sun toista. Paljon siivottavaa ja karsittavaa vielä ois jäljellä.
  Hiihtämään en ole vielä päässyt kun lunta on mielestäni liian vähän ja pakkasta liian paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan ne kaikki lumet sataneet tänne rannikolle. Täällä lunta on satanut joka päivä, tosin sellaista kevyttä ja hentoista. Tammikuun pakkasilla on hyvä laittaa tuulemaan, ja sitten voi nautiskella rauhassa ulkona, kun keväinen aurinko alkaa taas olla vakiovieras :)

   Poista
 2. Myös minulta löytyy Pieni lankakauppa-kirja, olen sen vuosia sitten kirpparilta ostanut mutta (nolo!) en ole VIELÄKÄÄN lukenut! :O Monta muuta kirjaa on mennyt edelle, mutta olisikohan aika viimein avata lankakaupan sivut...?

  Tulipa jotenkin hyvä mieli postauksestasi ja pohdiskeluista, kiitos! Auttoi avaamaan myös omia aikomuksiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut kirjat vievät mennessään niin, että on pakko ahmaista kerralla. Toisia pitää sulatella joskus vuosikausia. Kiva, jos tuli hyvä mieli ajatuksista. Se lämmittää kovasti. Mukavaa viikkoa sinulle ja tsemppiä aikomuksiin :)

   Poista
 3. Kivoja juttuja.Oli ilo lukea suunnitelmista ja matkasta.Aurinko tuolissa lekottelu pisti haikailemaann kesästä.hihtämisetä kyllä nyt pitäisi nauttia kun vaan pakkaset hellittää alle 10 asteen -Rita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan, että pitäisi syödä kauden vihanneksia ja harrastaa kauden lajeja. Minkäs sille voi, kun tykkäisi enemmän kesästä ja mansikoista....

   Poista
 4. Mukavia juttuja olet jo tehnyt tänä vuonna ❤️ Auringonpaiste sai minutkin tänään jo miettimään kevättä ja selailinkin vähän netissä sivuja ja etsin keväisiä tekstiilejä ja ideoida :) Mukavaa keskiviikko iltaa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään odottaminen tuntuu erityisen hienolta kunnon talven jälkeen. Kun vain sitten tulisikin oikea kevät. Aurinko paistaa ja räystäältä tippuu vesipisaroita. Sitä odotellessa täytyy selailla kesäisiä kuvia puutarhalehdistä :)

   Poista
 5. Ihania fiiliksiä ja elämän makuista menoa!
  'Talven ihme, kukkiva pelargonia!' sai minut hymyilemään! Ihana!
  Talven taikahetkiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tekisi mieli hankkia jotain uusia viherkasveja sisälle. Meillä on aika isot lämpötilanvaihtelut talvisin, joten kaikki lajikkeet eivät menesty hyvin. Jotain silmäniloa pitää kuitenkin saada ennen puutarhakautta. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 6. Kaikenlaista oletkin ehtinyt touhuilla ja kokea, mukavaa!:)
  Kivoja kuvia myös, paukkupakkaset ovat täälläkin 30 astetta näyttää nytkin mittari!
  Mukavaa tammikuun loppua ja ei palelluta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuu tuntuu aina pitemmältä kuin muut kuukaudet. Ehkä se joulu on niin kiireistä aikaa, että sen jälkeen tulee outo tyhjiö. Pakkasella alkaa laiskottamaan ja tekisi mieli vain olla viltin alla. Eiköhän se tästä hellitä vähitellen. Pohjoisessa onkin ollut hurjia lukemia. Täällä rannikolla meri vähän auttaa lauhtumiseen. Lämpöisiä hetkiä sinne!

   Poista
 7. Mukavan monipuolisia juttuja on tammikuusi sisältänyt :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän on jo kesälomakin ollut suunnittelun alla, vaikka talvilomakin on vielä pitämättä. Kohteita ja paikkoja on kiva miettiä pakkasten paukkuessa. Toisaalta on kiva tehdä pieniä asioita, ettei lomalle jäisi liikaa paineita rentoutumiselle :)

   Poista
 8. Minäkään en ole tammi-ihminen. Onneksi nyt on sentään ollut aika aurinkoista ja valo tuo lupauksen keväästä. Rutiinien rikkominen tekee hyvää. Kivatkin asiat alkavat maistua puulta, jos samaa tekee aina samalla kaavalla. Vesi-ilottelu kuulostaa ihanalta. Hemmottelua pakkasten kylkeen kaipaakin. Pirteyttä alkuvuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaiden rutiinien rikkominen välillä myös kirpaisee. Välillä on tehtävä kuitenkin radikaalejakin siirtoja, että näkisi selkeämmin. Aurinko tosiaan leikkii jo upeasti hangilla. Jääkin kestää jo autolla ajelua. Aikoinaan meiltä pääsi autolla talvella jopa Uumajaan asti. Silloin olikin kunnon jäät Merenkurkussa :)

   Poista
 9. No nyt helpotti jo nuo pakkasetkin. Kyllähän minullekin kävi köpelösti, sillä yksi aamu käsijarru oli jäätynyt. Eihän siinä auttanut kuin ottaa taksi alleen, että ehti töihin. Alkuvuotesihan on ollut aika vaihtelevaa ainakin kulttuurin saralla. Kohti kevättä mennään. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkanen järjestää yllätyksiä. Aamulla ne eivät tunnu varsinkaan kivalta, jos muutenkin on kiire. Jääpeite on meillä jo sen verran paksu, että autolla pääsee ajamaan saaristossa. Varsinkin luistelijat ovat olleet ahkerasti liikkeellä. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...