sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Meidän kodissa vihertää

Yes, it´s green! Eipä olisi uskonut, että metsänvihreä palaa kotiin pitkän tauon jälkeen. Lettinauhan verran olen laittanut vasta punaista esille, mutta aloitetaan vihreästä. Olohuoneen vallitseva väri on meillä valkoinen, ja siihen sekaan on tullut fiiliksen mukaan ripaus kultaa, hopeaa, harmaata, mustaa. Nyt olen kuitenkin taas tykästynyt ainakin jossain määrin vihreään. Välissä on ollutkin pitkä tauko.  Myös vaatekaupoissa on ollut tummanvihreitä neuleita ja paitoja. Täytyypä kurkistaa omaan vaatekaappiin, jos sieltä löytyisi jotain vuodelta kuokka ja miekka.

Tämä asetelma syntyi viikolla, kun maassa ei ollut vielä milliäkään lunta. Nyt onkin kunnon hanki, ja ensimmäiset lumityöt on tehty. On se vain kivaa, kun on valkoinen maa, vaikkakin liikkeelle  lähteminen on autolla taas jotenkin tahmeampaa.Vähän kakuttelua. Kermavaahto saa pirteän maun, kun jauhaa ranskalaiset pastillit jauheeksi. 


Nostin myös kaapista esille vihreitä astioita.


Kappas vaan. En ollutkaan heittänyt tätä neuleliiviä kirpparille. Nyt sen voisi ottaa jopa takaisin käyttöön.


Onpa kiva katsella ikkunasta, kun lumi leijailee hitaasti ja rauhallisesti maahan. Oksat notkuvat lumen painosta ja luonto on hiljainen. Kuukausi talvipäivänseisaukseen. Lapset osaavat ottaa ilon irti ensilumesta, samalla kun itse miettii auton ja rappujen putsaamista. Iloitseminen on taito, josta täytyy välillä oikein erikseen huolehtia. Hypätään lumikasaan, tehdään lumipalloja, haistellaan ja maistellaan lunta. Muistan omasta lapsuudesta, kuinka kivaa oli juuri se, kun aikuiset eivät vain seisseet tumput suorina vaan heittäytyivät leikkiin mukaan. Tosissaan muttei totisina!

Mukavaa viikkoa sinulle!

10 kommenttia:

 1. Ihana asetelma! <3 Ja voi noita vihreitä astioita, niin kaunis sävy! Kivaa alkavaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pitkään on ollut menossa valkoinen kausi, joten kirkkaammat värit tuntuvat jälleen kivoilta, ainakin tehosteena :)

   Poista
 2. Söpö joulu-asetelma ja kiva sammaleenvihreä neule!
  Käyttöön vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme juttu, että olen yleensä säästänyt tällaisen neuleliivin. Valkoisen paitiksen kanssa varmaan toimii ihan hyvin...

   Poista
 3. Kauniin mallinen lasikaadin, mutta vihreä kuuluu inhokkiväreihini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuosina olen nauttinut valkoisesta joulusta pienillä värimausteilla. Punaista ja vihreää oli runsaasti lapsuudenkodin joulussa, eikä vihreä ole ollut omassa kodissa juurikaan esillä. Vieläkään en laittiais iisoja pintoja vihreäksi, kuten verhoja, muita tekstiilejä tai huonekaluja. Pieni tehoste riittää. Eikä taida olla ihme, että juuri vihreään liitetään negatiivisia piirteitä, kuten myrkynvihreä tai kateudesta vihreä. Kukapa tietää, vaikka 70-luvun värit tulisivat vielä rytinällä :)

   Poista
 4. Vihreästä vähän samoja ajatuksia.Joku päivä mietin että laittaisiko vihreän kaitaliinan joulu pöytään. Taidan mennä entisellä tyylillä.Vihreä sopii kyllä Jouluun. Nättiä nuo vihreät asetelmat ja lasiastiat-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laittelen vähitellen joulua esille, ja tontut vasta viimeisenä. Jouluverhot vaihdoin jo olkkariin. Niissä ei ole kuin ripaus punaista ja harmaata. Adventtikynttelikkö on myös uudistunut vähän viime vuodesta. Uusia koristeita en taida juurikaan ostella.

   Poista
 5. Minä olen heittäytynyt leikkiin. Takamus on kipeä mäenlaskusta ja pulkan vetämisestä kyytiläisineen ylämäkeen :)
  Vihreä on kaunis väri. Minulle se oikea on vähän kirkkaampi vihreä. Joulun aikana koti kyllä kaunistuu kuusenvihreällä. Oksa sinne tänne tekee tunnelmalle ihmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kiipeäminen mäen päällä käy hyvin kuntoilusta. Huomiselle luvattiin jo vesisadetta, joten meillä tulee kiire pulkan kanssa :) Sitä odotan, kun meri jäätyy ja pääsee tekemään kävelyretkiä auringon paistaessa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...