torstai 26. marraskuuta 2015

Mantelipiilo herkkusuulle

Pienet salaisuudet ja piilopaikat kuuluvat joulun odotukseen. Hipsutellaan, sipsutellaan, kuiskutellaan. Etsitään kätköjä ja herkkuja. Jotain makeaa voi myös piilottaa niin, ettei kukaan ymmärrä sitä etsiäkään. Pieni puraisu sen vasta paljastaa. Njamm. Onko tässä taikinassa jotain uutta ja erilaista?


Tuunasin vähän perinteisiä joulutorttuja, koska meillä ollaan ihan heikkona mantelimassaan. Kaupasta saa niitä valmiita pötkylöitä, joita olen käyttänyt laskiaispullaan. Voihan sitä toki itsekin tehdä manteleista tahnan. Pieni siivu taikinan päälle ennen taittelua.


Voitelin tortut ja lisäsin vielä omena-kaneli -marmeladin. Aika kiva yhdistelmä. Luumu toimii varmaan hyvin myös mantelimassan kaverina.


Kynttilät odottelevat ensimmäistä adventtia. Tähän asti käytössä on ollut puinen kynttelikkö, mutta nyt teki mieli vähän vaihtelua. Normaalisti tästä alustalta olen tarjoillut patonkia, mutta käyhän se näinkin. 



Manteleita, rusinoita, kuumaa juotavaa.


  Vähitellen ilmestyy kotiin jotain pientä jouluista. Ajastetut led-valot ovat toimineen ulkona yllättävän hyvin. Tosin yksi kynttilä jäi ensin vesisateeseen ja sitten pakkaseen. Siinä meni ajastus metikköön, ja nyt se vilkuttelee miten sattuu. 

Viikonloppuna olisi tarjolla monenlaista: markkinaa, joulutoria, ilotulitusta, konserttia. Pienet pikkujoulut olisi ainakin luvassa, joten katsotaan mitä kaikkea keksitään. Lumesta on jäljellä sohjoinen kasa, ja aurinko taitaa paistella muilla mailla. Riemua pitää repiä irti sitten jostain muusta. Vaikka sitten suklaasta. Ripustetaan oksille sitten ne namuset mitä on jäljellä. Mutta. Marraskuu on kohta selätetty.  Sitä pitää juhlia! Mukavaa loppuviikkoa Sinulle :)

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ♥ Hyvää viikonloppua Marianne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vaiheessa vielä joulutortut maistuvat, mutta jouluna ei mene oikein enää alas pajavasarallakaan. Siksi meillä on yleensä lähes keväisiä leivonnaisia tarjolla välipäivinä :)

      Poista
  2. Mantelimassa on herkkuani, joten kiitos tuosta vinkistä laittaa sitä joulutorttuihin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissakin ohjeissa on laitettu hillon alle vaniljamoussea. Sitä en ole kokeillut, mutta tämä tuli mieleen kaupassa, kun ihastelin erilaisia massoja. Kestää ihan hyvin paistamistakin. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  3. Mantelimassaa ja torttuja omena-kanelimarmeladilla!!
    Hurmaavaa adventtia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan olla nykyisin enemmän suolaisen ystävä kuin makean, mutta eipä tätä marraskuun pimeyttä oikein kestä ilman sokeriherkkuja. Kivaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Nam mikä torttutäyte :) Kaunista joulun odotusta ja hyvää viikonloppua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torttuja on tullut leivotttua jo useampi satsi. Voipi olla, ettei enää aattona maistukaan. Parhaimpia ne ovatkin tuoreena, eivätkä ne meillä oikein ehdi pakkaseen asti :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  5. Ihana idea lisätä mantelimassaa tähtitorttujen täytteeksi!
    Tuollaiset herkkuleivonnaiset maistuisi mullekin :)

    Oikein ihanaa joulukuun alkua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin vain tämä joulukuukin lähti liikkeelle. Jotain kivaa olisi kiva leipoa itsenäisyyspäivällekin. Kaupassa oli tosi kivoja sinivalkoisia karkkeja, vähän kuin ranskalaiset pastilllit. Toisaalta ei ole yhtään extra-vapaata, mutta kyllä linnan juhlien katselemiseen täytyy olla jotain naposteltavaa :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...