keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Syksyinen dippi ja after party

Talvi yllätti taas, mutta eipäs vaivuta maanrakoon. Edessä on puutarhakausi, jossa on ihan omat hyvät puolensa. Kuurankukat kasvavat ihan kepeästi varjossa, eikä kastelun kanssa ole niin turhan tarkkaa. Jos nyt oikein muistan, niin viime talvena aurinko oli kuukausia pilven takana piilossa. Nyt on kuitenkin päivällä ollut upea auringonpaiste. Toivottavasti sama jatkuu ensi vuoden puolelle.

Tulipahan taas todettua, että olen enemmän after party kuin party -tyyppi. Juhlaan valmistautuminen on ihan kivaa, ja juhlatkin ovat ihan jees.  Kuitenkin se hetki on aivan eri luokkaa, kun kaikki on sujunut ihan hyvin, ilta hämärtyy, juhlavaatteet saa vaihtaa oloasuun ja lähistöllä on herkkujen viimeiset palat. Se on pieni "sininen hetki", kun tekemättömät työt tai tiskit eivät ole vielä vallanneet mieltä. Korkkarit on potkaistu jalasta, varpaat kiittävät vapaudesta ja tekee mieli huokaista maailmalle. 


Meillä tykätään napostella, mutta esimerkiksi sipsejä en ole syönyt todella pitkään aikaan. Ruis nachoksia on aina käsilaukussa. Mies muuten kysyi tässä pari päivää sitten, että missä vaiheessa sä olet alkanut kantamaan eväitä laukussa. Hmm. Nuorena sitä kipaisi lähimmälle kiskalle tai huoltikselle hakemaan pätkistä, kismettiä, tuplaa tai fazerinaa. Sitten tuli perheenlisäystä, ja niin sitä oppi pitämään hätävarana kaikenlaista purtavaa. Eväistä tulikin sitten mukavuustekijä. Voisihan sitä elää vaarallisesti luottamalla kuppiloiden tarjontaan elämän retkillä, mutta on se vaan niin kivaa, jos laukun pohjalta löytyy oma lemppari.

Tämä dippi sopii ainakin väriltään syksyyn. Moni kiva resepti tulee viidakkopuhelimen kautta, ja niin tämäkin. Kikherneet ja aurinkokuivatut tomaatit sekoitellaan tahnaksi. Itse tykkään erityisesti puolikuivatuista tomaateista, jotka ovat vähän pehmeämpiä. Niitä laittelen myös lämpimiin voileipiin ja pizzan päälle.




Tämä makuyhdistelmä tuli myös kokeiltua ekan kerran. Vuohenjuustoa ja ripaus hunajaa sekoitetaan tahnaksi. Mustikoista olisi voinut tehdä soseen, mutta laittelin ne lähes kokonaisina päälle. Vuohenjuusto on alkanut maistumaan vasta myöhemmällä iällä. Nuorempana en olisi koskenut pitkällä tikullakaan.  Taisin tykästyä makuun ekan kerran jossain ravintolassa, kun sitä oli laitettu tomaattikeittoon. 


Btw. Meillä siis todella asuu jouluihminen. Viikko sitten tulin tupaan, ja meillä raikasivat stereoista joululaulut, ja uunissa oli tulollaan joulutorttuja. Koskaan en ole näin aikaisin syönyt tähtitorttuja, mutta maistuihan se ensimmäinen satsi oikein hyvältä.  

Sitä J-juhlaa työnnän vielä eteenpäin mielessäni. Ehkäpä se liityy jotenkin luonteeseen. Tykkään pienistä kekkereistä. Auttaisikohan se, jos hankkii pienemmän kuusen :)

Lämpimiä ajatuksia pikkupakkaseen!

22 kommenttia:

  1. Ihanan kepeästi kirjoitettu!
    Ja tuo vuohenjuusto herkku pitää kokeilla!
    Kuurankukkia ei täällä näy, mutta muuten odotellaan syksyn viilenevän.

    Kaunista viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tylsintä tässä vuodenajassa on auton ikkunoiden putsaaminen jäästä. Meillä ei syyshortensia ehtinyt vaihtaa puutarhassa väriä, vaan lakastuvat suoraan. Kukkasipulit ehdin onneksi laittaa penkkiin, ennen maan jäätymistä. Mukavaa viikon jatkoa sinne lämpimään :)

      Poista
  2. Ihanaa herkkua. Minusta on kivaa, että illat pimenevät ja saan nauttia kynttilän valosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen myös osannut nauttia illan hämärästä, kun aurinko on paistanut kirkkaasti päivällä. Nautitaan tunnelmavaloista ja syksyn väreistä :)

      Poista
  3. Oi mitä herkkuja, tuo vuohenjuusto on hiipinyt minunkin suosikkeihini vasta muutaman viime vuoden aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuuston mausta kaikkki eivät pidä. Onkohan se sellainen tuote, johon makuaisti tottuu vasta vähän aikuisempana. Esimerkiksi oliivia en olisi syönyt nuorempana ollenkaan, mutta nyt se on ihan suosikkini.

      Poista
  4. Onpas ollut herkkua ja mukavia hetkiä :) Juustot ja siihen liittyvät sivutuotteet menee mun suusta alas niin helposti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustovalikoima on niin laaja nykyisin, että paljon olisi vielä kokeiltavaa. Onneksi monista putiikeista saa ostaa pieniä paloja testattavaksi. Esimerkiksi rommirusina ja appelsiinijuusto ovat tosi hyviä suolakeksien päällä.

      Poista
  5. Pitäisköhän itsekin jo torttuja leipoa..ne on suurinta herkkuani jouluherkuista. Ihanat nuo Marimekon astiat!! Mulla on blogissa arvonta, käy osallistumassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensimmäiset joulutortut lämpimänä ovat tosi hyviä. Aattona ei sitten oikein enää maistukaan. Minäpä tulen kurkkimaan arvontaa :)

      Poista
  6. Yhdistelmää vuohenjuusto ja mustikat pitää testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna on ollut aika hyvä mustikkavuosi, joten täytyy vähän kokeilla erilaisia versioita :)

      Poista
  7. Ihanasti kuvailet juhlien jälkitunnelmia! Tunnistan tuosta niin omat ajatukseni. Vuohenjuusto ja hunaja, ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä työpäivän jälkeen on kiire vaihtaa oloasu päälle. Mistään ei saa kiristää ja puristaa. Olisihan se kiva pyöriä kotona hepeneissä, mutta jostain syystä se ei tunnu omalta :) Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  8. Minulle on vuohenjuusto on vähän outo.Pitää vielä totutella usemman kerran.Kikherneet ja aurinkokuivatut tomaatit, sitä täytyy kokeilla.-Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuustossa on paljaaltaan vähän outo maku, mutta erityisesti makean kanssa siitä tulee oikein herkkua. Toisaalta mieheni ei ole oppinut siitä tykkäämään ollenkaan.

      Poista
  9. Nam mikä yhdistelmä, tätä on itsekin testattava :) Minäkin olen after party ihminen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhlien jälkeen yleensä menee suolainen hyvin kaupaksi, mutta makea jää kaappiin. After party on niin sopiva hetki nautiskella herkuista rauhassa ja kiireettömästi :)

      Poista
  10. Hih! Nyt tulin kyllä uteliaaksi. Onko miehesi jouluihminen vai vastasiko
    torttujen teosta perheenne nuoriso? Minun 8-vuotias poikani katseli eilen
    kaupassa torttutaikinapaketteja ja kyseli koska pääsee taas tähtiä ja kukkia
    taittelemaan. Yleensä ollaan paistettu ensimmäiset pelilliset marraskuun puolella,
    vaan saa nähdä maltammeko odottaa niin kauaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutulta kuulostaa. Meillä myös asialla oli jälkikasvu. Joulu-into on ihan mahdoton. Viime huhtikuussa oli jo ensimmäisen kerran joululauluja soitossa. Minä taas haluaisin mahdollisimman vähäeleisen joulun. Nyt jo kuului kauhistuneita kommentteja, kun olen suunnitellut tänä vuonna laittavani pienen kuusen. Mutta. Se into loppuu kuin seinään aaton jälkeen. Koristeet saavat kyytiä heti joulupäivän jälkeen. Parasta on nuorison mukaan joulun odottaminen :)

      Poista
  11. Ihanat herkut! Vuohenjuusto on ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin tämä syöminen alkaa taas korostua, kun oleminen siirtyy puutarhasta sisälle. Vielä tämä pimeys siihen, niin kohta on suklaavuorikin vieressä kaverina :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...