maanantai 19. lokakuuta 2015

Hurahdus raakakakkuun ja Hjalliksen asennetta

Noniin. Raw-villitys iski tännekin. Kuulun siihen sukupolveen, jolle opetettiin, että leivontaan pitää käyttää oikeaa voita, kermaa, jauhoja ja sokeria. Mielellään kaikkea paljon. Tulentekotaito mullisti keittiön tulevaisuuden, puhumattakaan sähköstä. Paistetaan, haudutetaan, keitetään, liekitetään. Siis. En nyt kuitenkaan ole syntynyt ennen tulen keksimistä. Heh.

Perheen nuoriso-osasto on jo tovin levittänyt tietoutta super-foodista, mutta vanha lämpenee hitaasti. Tykkään maistella toisen tekeleitä, mutta olen leivonnassa pysytellyt suht turvallisella tontilla. Viikolla vietimme tyttöjen päivää, ja silloin pääsin kokeilemaan uutta raaka-kakkua.  Laitanpa tässä ohjeenkin mukaan, kun oli niin hyvvväää  ettei sanotuksi saa. Toisaalta olen kyllä hulluna kookokseen. Ehkäpä nyt alan raottaa verhoa enemmänkin raaka-maailmaan.


Kookos-mustikka raakakakku

Pohja:
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
10 tuoretta taatelia

Täyte:
3 dl kookoskermaa
1 dl kookosöljyä
4 tuoretta taatelia
2 rkl kaurahiutaleita
1 tl vanilja-aromia
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa
1,5 dl pakastettuja mustikoita

Paahda kaurahiutaleita pannulla kunnes ne hiukan ruskistuvat. Tehosekoita kaurahiutaleet kookoshiutaleiden ja taateleiden kanssa. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja painele massa pohjaksi.
Sulata kookosöljy kattilassa. Jauha kuivat ainekset massaksi (ei mustikoita).  Sekoita täyte ja kaada pohjan päälle. Ripottele päälle mustikoita. Laita jääkaappiin jähmettymään mielellään yön yli.


Eipä tässä muuten oikein mitään kunnon syyslomaa olla vietetty, mutta muuten on yritetty ottaa ilo irti arjesta. Lähipiirissä on aktiivinen reissaaja, ja kaffipöydän ääressä käytiin läpi kuvia ja tarinoita New Yorkin hulinasta. 


Tyttöjen päivänä tehtiin rentouttava jalkahoito. Tässä tapauksessa annan luvan myös itseni tytöttelylle. Huom. Sarah Jessica Parkerin nimikoitu viitta. 


Kaikki eivät kudo sukkaa tai virkkaa. Tämäkin on käsityötä. Maksan mielelläni taidokkaasta sushista.


Kummitytöllä oli syysloma, joten oma mieli pääsi nuortumaan pelien parissa.


Mihinkähän tämäkin viikonloppu hurahti. Nyt ei ollut tietoakaan viikon takaisesta retriitistä, mutta ei aina voi köllötellä pumpulissa. Reipas potku viikkoon tuli heti maanantaille, kun kävin kuuntelemassa Hjallis Harkimon puhetta asenteen merkityksestä menestymisessä. Mistä sitä asennetta saadaan? Onko se jokin taikatemppu, tahtotila vai geneettinen juttu. Vapaasti muotoillen ymmärsin, että tekemisen pitäisi olla kivaa. Mikään asenne ei riitä loputtomiin, jos tekee jatkuvasti vastahakoisia asioita. Asenteen merkitys tulee esille juuri huonoina päivinä ja silloin, kun asiat ei suju nuottien mukaan. Käsi ylös, niin lasken kuinka moni kokee tekevänsä juuri sitä omanlaista juttuaan. 

Kyllähän sieltä muutakin tarttui mukaan. Osa ihan tuttua juttua, kuten älä yritä tehdä kaikkea itse, delegoi ja palkkaa itseäsi fiksumpia niille osa-alueille, jotka eivät itseltä suju. Iso meriitti tietysti Hjallikselle on ollut maailman ympäri purjehtiminen yksin. Toisaalta hän sanoi oppineensa tiimipurjehduksessa kestokykyä. Mietipä. Ahdas vene, miehistö, aallokko, jatkuva väsymys. Siinä alkaa jokainen pieni toisen rutiini ärsyttää jossain vaiheessa. On siis pakko osata tulla toimeen erilaisten persoonien ja tapojen kanssa. 

Näillä opeilla siis kohti uutta viikkoa. Attitude. Yeah.

18 kommenttia:

  1. herkullisen näkoinen kakku,varmaan hyvää.Kyllä sushit käsityöstä käy.Jalkojen hoito tekee hyvää kirpparilöytö poreallas jaloille on kovassa käytössä,virkistää.Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se kiva katsoa, kun ammattilaiset tekevät sushia. Kaikki käy niin näppärästi ja nopeasti. Sain myös kotikeittiöön vinkin, että tuorekelmu kannattaa laittaa suhimaton ympärille suojaksi. Näin riisi ei jää sinne väleihin, kun sitä on muutenkin hankala pestä.

      Poista
  2. Justiisa luin tuon kookoksen terveellisyyvestä joten tätä rättäänkin viikonlopuksi, kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookos tuo ripauksen eksotiikkaa pimeyden ja syksyn keskelle. Pala tropiikkia kaffipöydässä on aina tervetullut vieras :)

      Poista
  3. Uskomattoman ihana kookos-ohje!
    Ehdottomasti kokeilen!
    Kiitos kovasti ohjeesta!
    Ja upeita kuvia ja herkkuja muutenkin siellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva! Suosittelen kokeilemaan. Ei ollut yhtään sellainen äklö-makea, vaan sopivasti. Ajattelin myös kokeilla tehdä tätä reseptiä uudelleen. Kookosmaito oli tuttu, mutta kookoskerma ja öljy olivat uudempia tuttavuuksia. Herkkuhetkiä sinne toivotellen!

      Poista
  4. Oih, nams mitä herkkuja, niin kakku kuin sushit! Tuota kakkua pitää kyllä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakatuotteissa on se hyvä puoli, ettei tule niin raskas olo syömisen jälkeen. Meillä kakku hävisi yhdessä illassa :) Luulen, että tällaiset kokeilut jatkuvat meilläkin.

      Poista
  5. Ihanan näköistä raakakakkua, tätä kokeilen varmasti:-) kiitos ohjeesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva kuulla, kuinka kakku onnistui. Maukkaita leipomishetkiä sinulle!

      Poista
  6. Tuota raaka- kakkua pitäisi itsekin testailla.
    Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookoksella saa kesän talven keskelle :) Mukavaa syysviikkoa sinulle!

      Poista
  7. Voi miten kauniita kuvia ja herkkuja. Minä olen se viimeinen mohikaani, joka ei vieläkään ole kokeillut leipoa mitään raakaa ;).
    Hjalliksen ajatukset ovat mielenkiintoisia. Voi kun olisikin mahdollisuus aina tehdä oikealla asenteella. Joskus se vaan on sellaista kivireen vetämistä, ja menestys sitä myöten aika kaukana :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raakamaailma on täälläkin vielä totuttelun asteella, eivätkä kaikki tuotteet uppoa vielä. Täytyy varmaan löytää se oma makumaailma ja maustamisen tapa, kun vähentää sokerin käyttöä. Tuo asennejuttu on mielenkiintoinen asia. Kyllä sillä Hjalliksellakin on kuulemma matkan varrella tullut paljon takkiin. Niistä hän ei mielelllään puhu, koska haluaa pysytellä positiivisena. Epäonnistumiset ovat kuitenkin lahja, jos niistä oppii jotain .

      Poista
  8. Asenne ratkaisee! Mie en ole tehnyt noita raakajuttuja mutta näyttääpä tekemäsi herkku hyvältä.Mukavaa viikonjatkoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missähän vaiheessa sitä oppii sokerihiireksi. Eihän sitä ihan pienenenä tarvitse lisättyä sokeria soseisiin. Sen jälkeen aukeaa karkkitaivas. Makuaistia voi tosin kouluttaa uudelleen. Pari viikkoa, ja sitten huomaa, että vähemmälläkin pärjää :)

      Poista
  9. Ihanan näköisiä herkkuja! Varmasti Hjalliksen puheissa perää. Itse olen saanut olla muutaman kerran Esa Saarisen luennoilla ja niistä olen saanut valtavasti rohkeutta kokeilla jotakin sellaista, mitä en olisi koskaan edes kuvitellut tekeväni. Ja suurkiitos Marianne siitä arvontavoitosta. Paketti tuli eilen kotiin kannettuna. Nyt siis kokeilemaan noita teeihanuuksia. Mukavaa viikonloppua tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että paketti tuli perille. Nautinnollisia teehetkiä toivotellen!

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...