sunnuntai 23. elokuuta 2015

Lyhtyjä, taivastelua ja säpinää markkinoilla

Tyyntä ja myrskyä. Tänä viikonloppuna on ollut melkoinen tavarasirkus, joten rauhoittuminen elokuisen kynttilän ääressä oli paikallaan. Kesän aikana on ollut aikaa miettiä sisutamista vähän alitajunnan mukaan, vapaasti ja ilman mitään pinnistämistä. Niinpä nyt lähdinkin uudistuneella mielellä markkinoille. Ostan vain tarpeeseen, enkä aio hullaantua johonkin sellaiseen, mille ei ole paikkaa tai käyttöä. 


Juthbackan markkinat on jokavuotinen jättitapahtuma Uusikaarlepyyssä. Tänäkin vuonna myyntipaikkoja oli yli 700 ja kävijöitä odotettiin noin 30 000. Markkinat kestävät perjantaista lauantaihin, läpi yön. 

Pöydät notkuivat jälleen jos minkälaista kippoa,  antiikista kirpparitavaraan. Osana tapahtumaa on myös veteraaniautot, ja alan harrastajille löytyy ihan oma valikoimansa varaosia ja muita herkkuja. Lauantaille osui todella helteinen päivä, joten kiertäminen vei viimeisetkin mehut. Satojen pöytien katsominen alkaa loppumeterillä puuduttaa, ja jokunen aarre saattaa mennä ohitse, kun ei enää jaksa keskittyä. 

Arabiaa ja IIttalaa oli taas tarjolla runsaasti. Toisaalta olen muutaman vuoden käyntien jälkeen alkanut kaipailla jo muutakin. Marimekkoa olisi myös kiva löytää. Muutama puulaatikko oli tutkassa, mutta arvaapa mitä. Hartwallin pienestä laatikosta pyydettiin 60 eur! Saahan sitä pyytää, mutta taisi jäädä nekin laatikot myyjän hoiviin. 

Toiset myyjät olivat rennolla huumorilla mukana. Toisaalta oli kisaväsymystäkin nähtävissä. Yksi myyjä keitti oikein kunnolla asiakkaalle, joka yritti nostaa pöydältä kallista lasiesinettä katsottavaksi. Koju tyhjeni sekunnissa, kun myyjä huusi asiakkaalle, että ei sitten kannata käsin koskea sellaisiin esineisiin, joita ei ole varaa ostaa. Kerran kävi niin, että vanha rouva halusi tinkiä puuesineen hinnasta. Myyjä sanoi, että mieluummin hän rikkoo tuotteen kuin antaa alennusta. Niinpä siinä naisen edessä myyjä hajotti tuotteen. Välillä taitaa olla myyjilläkin hermo pinnassa.... Toisaalta, eivät kaikki asiakkaatkaan aina ole aina niin asiallisia ja leppoisia käytökseltään.

Mitä mieltä olette tinkimisestä markkinoilla? Toisten mielestä tinkiminen kuuluu meininkiin. Toiset myyät selvästi ärsyyntyvät, jos hinnoista alkaa neuvottelemaan.


Puolivälissä odotti pieni tauko, kuuma grillimakkara ja trip-mehu. Sen jälkeen oli pakko uittaa varpaita joessa hetken aikaa.
Ostokset jäivät tällä kertaa nolliin. Muutamaa Tupperware-purkkia olin jo ostamassa, mutta sitten iski nuukuus. Arabiaa on jo entuudestaan muutenkin kaapissa. Toisaalta olisin valmis ollut ostamaan jotain mielenkiintoista. Nyt vain ei sellaista osunut kohdalle.


Tavarasirkuksen jälkeen olikin pakko rauhoittaa mieli. Katse onkin ollut pilvettömälle taivaalle ja kohti aurinkovarjoa. Tulipa siinä tuijotellessa huomattua, että varjon saumoista alkaa ompeleet aueta. Täytyy ottaa neula ja lanka esille, kunhan tässä kesäkelit loittonevat.


Lekotellaan nyt sitten, kun vielä on lämpöä.


Syksyn ankeutta täytyy ennaltaehkäistä, joten täälläkin on laitettu muutamia "porkkanoita" kalenteriin. Musiikki irrottaa sopivasti arjesta, joten konsertteihin menen mielelläni. Vihdoin myös meidän maisemiin on isommatkin starat tulossa, ettei aina tarvitse lähteä isoolle kirkoolle. Roxette teki keikan viikko sitten. Jari Sillanpään lippuja taisi jonottaa viikolla puoli kaupunkia (paitsi en minä), ja onhan se Cheek tulossa myös jäähallikiertueelle. 

Viikon päästä on näillä seuduilla jo mökkikauden päättäjäiset. Hups. Mihinkähän tämä elokuu oikein livahti. Hiphei ensiviikkoon!

18 kommenttia:

 1. Noista Juthbackan markkinoista olen lukenut netistäja ne kiinnostaisivat kovasti, mutta vielä en ole paikanpäälle päässyt. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä visiittiä.Tapahtuma on aikoinaan alkanut auto-, moottoripyöräharrastajien tapahtumasta, ja nyt onkin sitten vähän jokaiselle jotain. Jenkkiautot olivat aika upeasti laitettuja, ja moottoripyöriäkin oli ihan mukavasti paikalla.

   Poista
 2. Markkinat ovat kivoja tapahtumia. Ostokset sieltä melkein sivuseikka. Minäkin kalenteroin musiikkia syksylle. Juha Tapion uuden kiertueen liput odottavat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoilla on tosiaan kiva ihan vain kierrellä tunnelman vuoksi. Nurkissa on tavaraa ihan muutenkin. Sinulla on kivaa tiedossa, kun pääset Juha Tapion konserttiin. Siinä on hyvä yhdistelmä rokkia ja hyvää sanomaa, ajatuksella :)

   Poista
 3. Totta,markkinoilla on kiva käydä vain nauttimassa kauniista säästä ja leppoisasta tunnelmasta.Tosin nuo kiukuttelijat (sekä myyjät että ostajat) pilaavat tunnelman valitettavan tehokkaasti.Myyjiäkin on monenlaisia:toiset tekee myynnillä osan elannostaan ja sitten toiset taas tulevat myymään itselleen tarpeetonta rompetta, joten hinnatkin vaihtelee melkoisesti.Täällä savossa taitaa olla enemmänkin sääntö tuo tinkiminen ja myyjienkin kannattaa siihen varautua.Plus tietysti vääräleukaiseen läpänheittoon, jonka kanssa tiukkapipoisemmalla saattaa mennä hermot.Mutta itselleenhän myyjä vain haittaa tekee jos alkaa huutamaan asiakkaalle.Kannattaisi ehkä jättää tosi arvokkaat esineet muihin myyntipisteisiin tai sitten tuoda vitriini tmv mukaan.Kuopion rompepäivät on viikon päästä ja sieltä olen välillä tehnyt piristäviä löytöjä työttömänkin budjettiin.Viime vuonna löytyi iso,vanha puinen harppi 3,5 eurolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tuo on niin totta. Hyvä tunnelma syntyy sään lisäksi myyjien ja ostajien vuorovaikutuksesta. Lupsakka huumori on hyvä lisä silloin, kun se on nokkelaa ja hyväntahtoista. Toisista myyjistä huokuu sellainen kiinnostus asiakkaita kohtaan, ja tavarasta halutaan eroon. Toiset myyjät tuntuvat pitävän tavarasta kiinni, ikään kuin eivät haluaisikaan luopua aarteistaan. Olet tehnyt upean löydön, varmasti upea harppi!

   Poista
 4. Ihanan kesäisiä kuvia :) !! Oikein mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli loistava, ja vesi varpaissa tuntui lämpimältä kuin linnunmaito. Osalla myyjistä ei ollut mitään katosta suojana, joten paahde oli varmaan melkoinen. Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Voi mitä myyjiä. Yök! ja mitä hintoja hartwallin laatikko 60€, okei sain sitten omani edullisesti :)
  Itse en ole tuollaisiin vielä päässyt tai kerannyt. Halu on kyllä kova.Viikonloppuna juuri joku rouva sanoi kun lähtivät linja-auto kyydillä helsinkiin kirpparille, et oli todella paljon marimekkoa myynnissä. Sit toinen pariskunta oli ollut tuurissa, jossa oli ollut iso kirppistapahtuma ja siellä oli ollut kova säpinä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuriin ei olisikaan täältä kovin pitkä matka. Jostain syystä kirpparitapahtuma on vain jäänyt käymättä. Omia kaappeja pitäisi vähän putsata myös. Saattaisi löytyä jotain myytäväksi asti. Kyllä tämä Hartwallin laatikko taisi olla vähän ylihinnoiteltu....

   Poista
 6. Noille markkinoille pitää kyl oikein lähteä!
  Musta markkinoille nimenomaan kuuluu tinkiminen.
  Suolaiset hinnat vaa meinaa olla jo nykypäivää... Luulisi että parempi myynti jos vähän hintaa alentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppistavaran ja antiikin raja tuntuu välillä hämärtyneen. Toisaalta myös asiakkaat ovat aika hintatietoisia nykyään, kun hintoja voi vertailla netissä. Yleensä jälkimmäisenä markkinapäivänä myyjät tiputtavat helpommin hintoja, jos tavaraa on jäänyt myymättä.

   Poista
 7. Voi tuolla olisi ollut kiva käydä. Tykkään kovasti markkinoilla käynnistä ja kyllähän se tinkiminen on vähän niinkuin markkinameininkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ensi vuonna markkinoille. Sitkeimmät viettävät markkinoilla kaksi päivää ja nukkuvatkin vaunussa :)

   Poista
 8. Niin jäi tänäkin vuonna nuo Juthbackan markkinat väliin, kun oli viikonlopun vieraita. Mutta ehkä ensi vuonna. Minä kun en ole siellä koskaan vielä käynyt. Kiva on vain kierrellä ja katsoa ja eihän sitä tiedä, mitä kivaa löytää. Mukavaa alkavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä kiertäminen on tosiaan mukavaa. Nostan hattua myyjille, jotka jaksavat pakata ja purkaa kaikki astiat ja siirtyä seuraaville markkinoille. Se käy kyllä ihan työstä.

   Poista
 9. Taas unohtui täysin nuo markkinat, josko sinne ensi vuonna jo ehtisi tai muistaisi mennä. :) Mukavaa loppuviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia markkinoita on niin paljon tarjolla, ette ei sitä millään ehdi jokapaikkaan, mutta tervetuloa ensi vuonna näille nurkille!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...