maanantai 31. elokuuta 2015

Herkut: Sushi, Tine K, Vahé ja Kastehelmi

Viikonloppu meni merellisissä tunnelmissa, mutta laitetaanpa tähän alkuun pari sellaista sisustusjuttua, jotka ovat piristäneet omaa mieltä. Olen aina tykännyt tyynyistä, eikä niitä muka koskaan voi olla liikaa. Jotkut tyynyt ovat koristeellisempia ja enemmänkin iloa silmälle. Sitten ovat ne kaikista upottavimmat ja pehmeimmät, joita rutistellaan ja myllätään. Tykkään pinota tyynyjä myös päällekkäin lattialle ja istua niiden päällä. 

Kevään siivouksen yhteydessä luovuin monesta tyynystä. Kuinkahan monetta kertaa lupasin olla niitä hankkimatta lisää. Tässä on kuitenkin taas yksi sulotar Tine K -mallistosta, joka taitaa hiipiä meidän kotiin.

Kuva: Tine K Home (Inreda.com)

Nicolas Vahé on puolestaan kunnostautunut voin koristelussa. Tuleeko tämän mukana perinteisen voin paluu pöytään? Onhan tämä rasioiden valtakausi ollutkin valtaisa. Mieheni suvun kautta meidän kotiin on tullut myös sellainen juustohöylän näköinen väline, jolla saa tehtyä ohuita voirullia. Ne ovat ihan kivan näköisiä kattauksessa, kun haluaa jotain extraa.

Kuva: Nicolas Vahé (Inreda.com)

Syksyn kolmas herkku omaan makuuni on Iittalan Kastehelmen uudet purnukat ja lasit. Miltähän muuten juomalasin rosoinen pinta tuntuu huulissa? Joka tapauksessa aavikko on suosikkivärini. Kirkas purnukka taitaa mennä joulupukin toivelistalle tänä vuonna.

Kuva: Fiskars/Iittala

Tässä vähän kuvia viikonlopulta. Lauantaina oli ihan kamala myrskytuuli, mutta aurinko paistoi silti ihan kivasti. Vähän jo etukäteen tuumailin, ettei mitään isompia kokkauksia ehditä tehdä, mutta onneksi sushi pelastaa päivän.


Sininen ja valkoinen.


Osuipa viikonlopulle myös ärräpäitä kirvoittanut projekti. Astiakaapin kuivausritilät ovat odottaneet vaihtoa jo pitkän tovin. Uusien vaihdon piti olla helppoa kuin heinänteko, mutta toisin kävi. Uusi hylly ei sopinutkaan vanhoihin pidikkeisiin, koska standardi oli tässä välissä muuttunut. Eikä samanlaisia pidikkeitä saanut sitten mistään. Yhtäkkiä pieni vaihto muuttui savotaksi, jossa tarvittiin poraa, sahaa, ruuvareita, hermoja, uudestaan sahaa ja lisää hermoja, kaapin ovet irti kokonaan, sovittelua, hiomista, pesemistä ja imurointia. Miksi pienet projektit kasvavat aina sellaisiin mittasuhteisiin, jossa aloittaminen alkaa jo kaduttaa eikä paluuta sitten enää ole. Onko hermojen määrä vakio? Kääk. Tämä viikko alkaa sitten vajaalla satsilla, ja nyt on vasta maanantai. 

Hissunkissun vaapulavissun. Näillä mennään!

10 kommenttia:

 1. Ääh miten ihania kuvia!
  Mahtavaa uutta viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi viikko, uudet kujeet. Täällä on jäänyt sisustushankinnat vähiin tänä kesänä. Enemmänkin olen yrittänyt päästä tavarasta eroon. Nytkin on kasattuna kaikenlaista kirpparia varten. Pari vitriiniä lähti myös uuteen kotiin. Silti tekisi mieli jotain pientä uutta laittaa :)

   Poista
 2. Oi sushia, se on niin herkkua ja miten hienot noi voipalaset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muoteilla saa kaikkea kivaa aikaan. Juustopaloja olen tehnyt muotilla leivän koristeeksi, mutta näppärää myös voin koristeluun :)

   Poista
 3. Hinoja noi koristellut voipalaset! Kyllä se vain valitettavan totta on, että pieni muutos saattaa aiheuttaa paljon työtä, kuten teille kävi. Huomenna kohti syksya, iiks! Mukavaa alkavaa viikkoa kaikesta huolimatta. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä ne pikku-projektit saavat ihan toisenlaisen käänteen, kun vastaan tulee pari muuttujaa. Ja kukapa olisi tiennyt, että hyllyjen standari muuttuu. Elämä on :) Kivaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Kastehelmeä olen myös ihastellut kaupoissa, uusia värejä on tullut! Kivaa alkavaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kastehelmi on tehnyt aivan uuden tulemisen. Kiva, että valikoima myös laajenee. Näin se syyskuu sitten käynnistyi. Byebye elokuu. Taitaa olla parasta kaivella paksumpaa vaatetta esille :)

   Poista
 5. Noita kastehelmen purnukoita hipistelin lähikaupassa. Ne oli niin ihanat. Joululahja vinkki kenties :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ollutkin tosi kivat. Hyvä idea laittaa kansi purnukoihin. Pukinkonttiin ehdottomasti :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...