perjantai 3. heinäkuuta 2015

Harrodsin kesäkassi ja mahdollisuuksien matka

"Kas näin heiluu kassi ja kassi heiluu näin." Tämä on se aika vuodesta, jolloin nahkalaukun tilalle astuu huoleton kesäkassi. Rempseä kangasveska on aivan ykkönen. Tänä vuonna olalla keikkuu tuliaisina saatu Harrodsin juuttikassi. Tilaa löytyy kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle. 

Pientä ja vähän isompaakin vihjailua on tullut kotijoukoilta laukun pakkaamisesta. Varustaudun kuulemma pelkästään kaupunkikeikkaan kuin olisin lähdössä viikoksi matkoille. Ihan pieni vinkki tässä samalla, että hyttysmyrkky saattaa vuotaa käsilaukussa, ja hmm. tuoksu ei sitten ihan tuulettamalla lähdekään tavaroista... 

Nyt on ihan hyvä syy varustautua, sillä edessä on elämän valtatie, joka odottelee vain kulkupeliä ja kuskia. Loman ensitahdit on luotu ja kuunneltu. Onneksi loma miehen kanssa alkaa samaan aikaan. Keväällä onkin kärvistelty monta reissua siten, että toinen on hommissa ja toinen viettää hotellielämää.


"Don´t  look for the next opportunity. The one you have in hand is the opportunity".


Self-help -oppaita on maailma pullollaan. Ei hassumpi kirjanen tämäkään. Miksi se asia kuulostaa niin hyvältä, kun joku toinen muotoilee sen sanoiksi? Eihän tällainen itsepäinen pohojalaanen tajua, vaikka rautalangasta vääntäisi.


Tämän kuvan aallot lyövät Brightonin rannoilla. Rakastan merta, ja jatkuvasti se näyttää erilaisia puolia itsestään. Kuvassa voi tuntea valtameren voiman. Katsotaan, minkälaisten vesistöjen äärelle tämä kesä vie.


Mitäpä olisi loma ilman hulluttelua, spontaania säntäilyä ja höpsöilyä.


Arjen reittejä tulee ajeltua välillä niin ajatuksissa, että oikein saa ihmetellä, miten löysi perille. Huomaisiko sitä unenpöpperössä, jos reitille olisi ilmestynyt jotain ihan uutta hämmästeltävää? Tuskin. Kuitenkin vain harmittelisi hitaasti etenevää jonoa ja takkuavia liikennevaloja.  Nyt on siis aika katsoa arjen monumentteja uusin silmin.


Maailmaa täytyy tarkastella välillä muutenkin kuin linssien läpi.


Kenenkäs sääret ne tuolla katolla vilkkuu...


Vihdoinkin sandaalikelit.


Mitä sinulle leipoisin, kesän kunniaksi? Tuoreet ja vastaleivotut keksit ovat valloittaneet meidän keittiön. Puutarhakutsujen sarja on jatkunut koko kesäkuun, ja ainakin yhdet vietetään vielä heinäkuussa. Sinnikkäästi olemme istuneet pihalla ja terassilla, vaikka välillä on ollut sateista ja tuulistakin. Ilman tyttären apua olisi viemiset nyyttäreille jääneet viikolla vähiin. Kekseistä tuli niin herkullisia, että näitä leipoisin satsin myös sinulle.


Siinä se nyt sitten odottaa. Loma. Tuoreena ja tuoksuvana. Tänä vuonna en mieti, mitä pitäisi tehdä, vaan mitä pitäisi jättää tekemättä. Voisihan sitä ahkeroida päivät pitkät ja kokea sitten syksyllä tyytyväisyyttä. Tämän loman agenda suuntautuukin ihan muuhun. Se on asioiden jäsentämistä, palasten loksahtelua ja askelmerkkien löytämistä.

Kuulkaas kaikki ruusunnuppuset ja Nuuskamuikkusen sokeriserkkuset. Saattaapi olla, että blogista ei kuulu välillä kuin pientä pihinää. Ehkäpä käärin blogin kapaloihin, keinutan sen lempeään uneen ja annan sen tuhista itsekseen leppeässä kesätuulessa.

Makoisia hetkiä, ihania kesäpäiviä ja ruusuntuoksua sinulle toivottaen

21 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ollaan kuin Ellun kanat. Ei liikaa velvoitteita tai muuta pakollista sälää. Usein tulee kasattua juuri lomaan monta tekemätöntä työtä. Jos nyt menisi aurinkokellon mukaan :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Takapihalla olisikin monta juttua, mistä aloittaa. Ehkäpä aloitan lepotuolista grillin vierestä. Kasvukausi pyrähti muutamassa viikossa käyntiin oikein kunnolla, kun tuli lämmin. Ruusupensas kukkii niin voimakkaasti, että raskaat kukinnot painuvat maahan. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ihana on kassi ja upeita kuvia. Ihanaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle viikolle on osunut avustamista kahdessa muuttoprojektissa, joten kyllä loma kelpaa tähän saumaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos. Ensin alkuun taidan lukea uuden messukuvaston aurinkovarjon alla, kun Vantaan asuntomessut jäävät tällä kertaa väliin. Ensi vuonna ne ovatkin ihan tässä naapurikaupungissa :)

   Poista
 5. Ihanaa ja rentouttavaa lomaa! liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vain saada aluksi työkierrokset pois päältä ennen kuin alkaa mitään isompaa tekemään. Ensimmäinen viikko menee varmasti ihan harakoille lomaa ihmetellessä :)

   Poista
 6. Kiva kesäkassi!
  Aina yhtä ihana Brighton! Sen ranta on niin kaunis!
  Kaunista kesäviikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut ihan mukavasti lämpöä, mutta siellä taitaa olla oikein super-helteistä. Virkistystä ja viilennystä toivottelen!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Toivottavasti kesäloma tuo tullessaan myös inspiraatiota kaikille aisteille, ja ehkäpä jotain niistä osuu myös kameran linssin eteen. Nautitaa heinäkuun mahdollisuuksista!

   Poista
 8. Hauskaa kerrontaa ja suunnittelua.Pääsisipä reissailemaan.Herkullisen näköisiä keksejä.Rentouttavaa kesälomaa -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman alussa suunnitelmia riittää, mutta katsotaan nyt mikä toteutuu!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Päivä kerrallaan lomakin tuntuu pitemmältä, tai ainakin voi kuvitella niin. Sitten voi vielä venyttää päivää valvomalla. Kaikki konstit käyttöön ,että saa arjen rutiinit rikottua. Lapsena riitti, että lähti uimaan, jätskille tai karkkikauppaan :)

   Poista
 10. Ihania ajatuksia upeiden kuvien saattelemana. Rentoa ja mahtavaa lomaa sinulle! <3

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...