sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Suklaahippuja ja kyläilyä ulkosaaristossa

Ihan hassua, kuinka näin kesällä tuntuu aistien määrä lisääntyvän. Talvella erottaa suurinpiirtein kaksi asiaa: kylmä ja lämmin. Kesällä alkaa tapahtua vähän muutakin. On se sääli, että aistiparat joutuvat suurimman osan vuodesta pyörittelemään peukaloitaan. 

Pelkästään pihassa istuessa sitä havainnoi kaikenlaista pientä. "Mihinkähän tuo muurahainen on menossa?" " Miten linnut osaavat pysähtyä noin kovasta vauhdista ihan yhtäkkiä?", "Miten linnut voivat päätä kääntelemällä kuulla, missä kohdassa nurmikkoa on kastemato?". 


Pienet hetket ovat erityisiä, kun niissä on lämmin viesti.


Lauantaina suuntasimme kohti ulointa saaristoa, Raippaluodon Björköbyhyn. Kokoonnuimme viettämään aurinkoista päivää vähän isommalla porukalla. Lähipiiristä pariskunta karisti muutama vuosi sitten kaupungin pölyt jaloista muuttamalla ulkosaariston rannoille.

Unelmat on tehty toteutettaviksi, ja joskus pelot ja epävarmuus on laitettava sivuun. Asumisessa yhdistyvät mökin ja mummolan parhaat puolet. Luonto on aidoimmillaan, kun vuodenajat jättävät omat jälkensä avomeren läheisyydessä. Valo on ihan omaa luokkaansa, ja aurinkokin tuntuu siellä kirkkaammalta. 
Tuliaisiksi veimme kotitekoisia chocolate chip cookies.Samaiselta rannalta tehdään yleensä myös perinteinen postisoutu Ruotsin rannikolle. Entisaikoina posti kulki veneellä, ja vuosittain reitti purjehditaan uudelleen, jos vain sää sallii. Tänä vuonna homma peruttiin kovan tuulen vuoksi. Kuvasta näkyy, ettei tällä purrella kannata myrskyyn lähteä kokeilemaan. Siinä menee moni rakkauskirje hukkaan :)

Alue on maailmanperintökohde, ja näkötornista on hyvät näkymät katsella maankohoamisen merkkejä. Lintubongareille on myös kiikaroitavaa. Tällä kertaa aika ei riittänyt tornille asti, mutta uusi retki sitten myöhemmin.


Rannoilla oli mukava tunnelma, kun purjehtivat lekottelivat auringossa ja leiripaikoillaan. Suosittu purjehdustapahtuma vetää paikalle aina myös yleisöä ja kannustajia. Paikallinen kahvila on merkittävässä roolissa muonittajana. Rakennuksessa on myös taidetta: valokuvanäyttely, öljyvärimaalauksia ja akvarelleja. Niin ja myös kalastukseen liittyvää esineistöä. 


Täällä on ollut tosi upea sää koko viikonlopun. Taidanpa käpertyä terassille kirjan ja jätskin kanssa viettämään sunnuntaita.


Mieli alkaa jo kaivata lomaa. Viikonloppunakin saa monenlaista kivaa tehtyä, mutta siinä on kuitenkin kehykset, jotka määrittävät aikatauluja. Ihan helpolla ei vielä kissan päiviä pääse viettämään, kun ensi viikolle osuu avustaminen muutamassa muuttoprojektissa.

Telkkarin katsominen on jäänyt ihan minimiin näin kesällä, mutta yksi maininta on ihan pakko tehdä. Olen aivan ihastuksissa Helil kyläs -ohjelmaan. Upealla murteella runoilija jutustelee vieraiden kanssa elämän suurista ja pienistä asioista leppoisasti ja mutkattomasti. Aivan valloittaa, persoonallista, tarkkanäköistä ja oivaltavaa. 

Toivottavasti sinäkin olet päässyt  nauttimaan kesäisestä viikonlopusta. Kuulemisiin!

12 kommenttia:

 1. Voihan Ben&Jerrys! Nams! Ai että tekis nyt mieli jädee! Täällä myös odotellaan lomaa ihan kympillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikka-juustokakku on tämän hetken suosikkimakuni, vaikka toiset sanovat sitä myös liian makeaksi. Tänään kokeilin Oreon jätskiä myös ensimmäistä kertaa, ja se oli aivan huippuhyvää :)

   Poista
 2. Upeita kuvia paikoista, jossa ei ole itse koskaan tullut vierailtua! Noista veneistä ja ulkosaaristosta tulee pakostakin aina mieleen Myrskyluodon Maija, vaikka aikakausi olikin eri.
  Kyllä se viikonloppu työläisenä menee aina liian nopsaan. Itse olen lomalla jo, mutta mies paiskii vielä viikon töitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä saariston karussa luonnossa jotain viehättävää. Sitä on jotenkin luonnon ja olosuhteiden armoilla. Hiljaisuus on myös upeaa. Luonnon äänet erottuvat paljon tarkemmin, kun ei ole lähettyvillä kaupungin taustahälinää.

   Poista
 3. Meriretket ja oleskelu meren rannalla on kyllä ihan parasta kesässä!
  Ystävänne ovat onnekkaita, kun saavat asua tuon idyllin keskellä.

  Eilen juuri teimme veneretken Velkuan saareen, jossa tapasimme
  ihanan yrittäjäpariskunnan, joka pyörittää saaristohotellia, ravintolaa ja
  vierasvenesatamaa. Olivat muuttaneet saareen Turun keskustasta ja
  kertoivat olevansa superonnellisia saaristolaisia. Lapset käyvät toisessa
  saaressa olevaa koulua, jossa on parikymmentä lasta vaan. Ei pauku
  luokkakoot siinä opinahjossa :))

  Helil kyläs on iiiihana ohjelma! Tuo sanamaija on miltei meidän kylän flikoi,
  asuu Rauman Lapissa. Olen joskus tilannut Helin esiintymään yhden seminaarin
  päätteeksi, livenä aivan huippu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun seudulla on upeita paikkoja lomailuun ja myös pysyvään asumiseen. Usein tulee ajateltua liikaa välimatkoja ja arjen sujumisen helppoutta, mutta onhan sitä ennekin pärjätty maaseudulla. Helin runokirjoihin olen tutustunut jonkin verran, ja hänellä on kiva taito muotoilla arkinen asia uudesta näkökulmasta. Hänen ilmaisutaitonsa on niin nokkelaa ja siinä on huumoriakin mukana :)

   Poista
 4. Ihania tunnelmia, niin kesäistä! Pikku hiljaa on täällä pohjoisessakin ilmat lämmenneet, josko me saatais pian helteistäkin nauttia :) Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppuviikosta lupailtiin kunnon lämpöä, mutta nämä säät vähän vaihtelevat eri puolella Suomea. Lomakin alkaa juuri sopivasti. Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle!

   Poista
 5. ihanasti olet tunnelman saanut vangittua kuviisi. Kesä on kyllä ihmisen parasta aikaa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa. Jalat vievät vain merenrantaan, vaikka kuinka muualle yrittäisi. Kyllä nyt maistuisi kunnon mökkiloma, ja siihen vielä henkilökuntaa, joka hoitaisi ruuat ja tiskit :) Nooh. Saahan sitä haaveilla.

   Poista
 6. Kauniita kuvia ja tunnelmaa saaristosta! Helteet eivät ole vieläkään oikein hellineet, vaikka viikonloppuna jo hieman antoi osviittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen kesä sitten tällä kertaa, ellei tässä nyt ihmeitä tapahdu. Saattaa käydä niin, että syksyn rämeiköstä ei selviä ilman tikettiä etelään :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...