sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Puutarhasavotta ja viikon varikkokäynnit

Täällä on päästy tötterön syrjään kiinni, vaikka ei loma vielä olekaan. Talvi menee niin tiukasti sisätiloissa, että nyt on aika huolehtia raittiista ilmasta, tekemisen meiningistä, kuntoilusta, rästihommista puutarhassa ja tietenkin spontaanista hyppelehtimisestä.

Viime vuonna meni moni homma pipariksi loppukesän helteiden vuoksi. Terassilla on muutama tukipuu osoittanut lahoamisen merkkejä, kun sadevesi pääsee kastelemaan. Terassin katokseen pitäisi saada myös uusi huopa. Lisäksi olisi tiedossa huoltomaalausta aidanpätkille. Sitten  pensasaidan leikkausta ja siihen ihan normihommia kaupan päälle. Pakkohan sitä on välillä karata jätskin pariin.


Kyllä pyöräily onkin vaan mukavaa (jos ei ole vastatuuli). Tuulenpuuskia ja ylämäkiä on mahdoton vältellä, mutta silloin riittää lyhyempikin matka. Auton ratissa menee kesän tuoksut ja äänet ihan hukkaan. Kiva puoli on myös se, että meillä riittää rantareittejä pyöräiltäväksi, ettei tarvitse autojen seassa puikkelehtia. Nyt vaan pitäisi asettaa uusia haasteita ja tavoitteita. Autolla on tullut Euroopassa ajeltuakin. Mitä, jos ensi kerralla pyörällä...


Puutarhakutsujen sarja jatkuu. Joka viikko on yhdet kekkerit. Viime kerralla paistelimme muurikkalettuja puutarhamajassa. Tällä viikolla kyläilimme puutarhassa, jonka omistaja on antaumuksella laitellut lajikkeita sisälle ja ulos. Nyyttärit lähtivät vähän lapasesta, kun kaikki toivat niin paljon hyvää syötävää. Tällä kertaa vein juustolla (Ritari) täytettyjä pehmeitä taateleita.


Viikolle osui myös taidenäyttelyn avajaiset. Out of the box -näyttely on kerännyt Kuntsille monenlaista taitajaa. 


Taiteen lisäksi ihastelin kattoparruja ja massiivisia hirsiä. Mielessäni jo sisustin näyttelytilaa tuoleilla ja sohvilla. Tuohon sopisi se flyygeli ja isoja tyynyjä...


Puutarhassa tapahtuu. Tämä lajike on ensimmäistä kesää tulossa, ja jänskättää vähän nuppujen avautuminen. Tunnistatko lajikkeen...


Varsista tuleekin yllättävän pitkiä. 


Onkos siellä katseltu Ruotsin prinsessahäitä? Tarjolla on ollut melko tiuhaan tahtiin kuninkaallista säihkettä naapurimaasta. Niinpä nämäkin kekkerit saivat meikäläisen istumaan töllön ääreen. Tykkäsin tilaisuudesta, ja aika modernit ja erilaiset olivat myös häämarssit. Katselin illan pitempää versiota Ruotsin puolelta, ja siellä käytiin tarkkaan läpi häävalmistelut ja kaikkien yksityiskohtien hiominen. Pöytäliinatkin mankeloidaan kolmeen kertaan. Ilman mittanauhaa ei kattauksia tehdä, ja välineet asetetaan millilleen oikeille kohdille. 

Toisten mielestä koko touhu on verorahojen haaskausta. Ehkä eniten kiinnosta se, että on olemassa vaatimustaso, jossa yhtään vähempi ei riitä. Onhan kyse kuitenkin kuninkaallisista, mutta siitä huolimatta  tuli mieleen useampikin tuttu tilanne, jossa osa porukasta on halunnut tehdä asian huolellisesti, ja porukassa on aina joku, joka sanoo, että " kyllä se jo kelpaa", "mitä sitä turhaa niuhottaa" , "ei se nyt niin tarkkaa ole "  jne. Miltä juhla näyttäisi, jos kattaus olisi upea, mutta sitten homman muut yksityiskohdat vähän miten sattuu. Epätasaisuus on aikamme vitsaus, sanon minä. Eikä siihen tarvita aina kuninkaallista rahakirstua, vaan asennetta.

Dodii. Nyt sitten uuden viikon kimppuun. Juhannus kolkuttelee jo ovella, ja tiedossa on aivan erityinen viikonloppu tällä kertaa.  Mukavia kesäpäiviä toivotellen!

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. 'Kesänviettoon on vaikuttanut jonkin verran myös sää. Normaalisti sitä varmaan lekottelisi terassilla lämmössä, mutta nyt tuleekin aktivoitua itseään enemmän, kun on viileämpää. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Verorahojen tuhlausta..;0) Joo, en ole kuninkaallisten fani. Ihanan paljon laukkoja sulle tulossa kukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa tosiaan kiva tietää häiden hintalappu, tai ehkä siitä menisi yöunet :) Se on hovin peeärrää ja samalla matkailumainos :) Toivottavasti laukkojen nuput aukeavat ja varret kestävät!

   Poista
 3. Oi voi, täytyy saada noita laukkoja kukkamaahan! Näyttävät houkuttelevilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime syksynä innostuin laittamaan sipuleita maahan enemmänkin. Talven aikana sitä unohti, mitä tuli istutettua, mutta nyt on iloa ja kasvun ihmeitä tulossa esille :)

   Poista
 4. Hurmaava kesäinen tötterö!
  Jättilaukkoja taitaa olla aikamoinen rypäs!
  Ihanaa fillarikesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta vuotta oli tötterösuosikki mango, sitten suklaa ja nyt kuningatar. Kyllähän pallon hinnalla saisi litran kaupasta, mutta niin paljon kivempi on syödä puiston penkillä :)

   Poista
 5. Kyllä häähumua tuli katseltua, niin onnellinen pari, tuli itsekkin oikein hempeälle mielelle :) Jätskitötteröt vaan kuuluu kesään oli lämmin tai kylmä:) Toivotaan meille aurinkoisempaa viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häistä tuli itsellekin sellainen liikuttunut olo. Olivat jotenkin niin vilpittömän onnellisia ja vapautuneita. Sofiasta saattaa tulla vielä kuningashuoneen vetonaula jatkossa. Sää ei tosiaan paljoa lupaile tälle viikolle, mutta eipähän sentään sada lunta :)

   Poista
 6. Tuo taulu olis kiva kun olisi sopiva tila.Hintakin voi tulla vastaan.Jättilaukat on uusi tuttavuus erikoiset kukat.Kiva näky puutarhassa.Pyorä on parhain kulkuneuvo,varsinkin kesällä.-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso taulu vaatii paljon ilmaa ympärilleen. Siksi olisikin kiva sellainen asunto, jossa tapetit ei rajoita seinien käyttöä. Ehkäpä seuraavassa asunnossa sitten....

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Usein käy niin, että kamera on jäänyt kotiin juuri silloin, kun olisi jotain kivaa kuvattavaa. Välillä täytyy turvautua puhelimeen :)

   Poista
 8. Pyöräily on kyllä ihan parasta kauniilla kesäilmalla! :) Ja jätskithän kuuluu kesään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tämä merellinen tuuli on tuonut omat oikkunsa liikuntaan tänä keväänä. Ei taida ihan juhannusruusu ehtiä kukkaan tällä viikolla, mutta ehkäpä sitten riittää kukkaloistoa pitempään :)

   Poista
 9. Upeita nuo korkeat kukat! Mitä lajiketta ne ovat, minulle ainakin ovat vallan uusia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajike on nimeltään laukka. Niitä on erivärisiä, myös valkoisina. Varsi on aika pitkä, ja niistä saa melko näyttäviä kimppuja koristeluun, ja ihan yksittäinkin on kiva maljakossa. Kukkakaupat myyvät näitä myös. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa syksyllä sipulit penkkiin :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...