keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Lounge-rottinkia, palmuja ja päätöntä taidetta

Polttaa, kesäkatu. Not. Nurmikko sanoo lits-läts. Katsotaanpa silti, mitä kesä saa aikaan. Kesäkuussa haluaisi makustella monia asioita tyyliin Kesän Ensimmäinen...helle, nokoset ulkona, uudet perunat, uimaretki, mansikka omasta maasta.

Ensimmäisiä odotellessa voi tehdä jotain muuta. Löysin aivan ihastuttavan rottinkisohvan. Pelkkä ajatus beach-henkisestä ja kepeästä huonekalusta saa huokailemaan.  Joskus sitten. Terassilla odottaa puupöytä hiomista ja öljyämistä. Joskus sitten. Kolealla säällä voi tosin tehdä pois kaikkea tylsää hommaakin.

Lounge-sohva. Cane-linen mallistosta.

Nyt kyllä uskaltaisin väittää, että joku myrskykeskus on asettunut pysyvästi asumaan kotikulmille. Ainahan täällä rannikolla on tuullut, mutta kyllä sentään jokunen tyyni päivä on väliin mahtunut. Palmut saavat kyytiä ja samalla moni muukin asia. Koskaan ei tiedä, mikä ikkunan ohitse vilahtaa. Onko se lokki vai pyykkinarulta karannut vaate?


Eipä vielä rantsulla köllötellä.


Mansikoita sentään oli ihan pakko ostaa. Väri ja muoto olivat niin täydellisiä, että varmaan laboratoriossa oikein huolella tehty. Ei vastannut maultaan ihan oman maan herkkua, mutta eipä tullut kyytipoikana myöskään ylimääräistä proteiinia muurahaisen tai muun ötökän muodossa.


Piano kaipaisi virittäjää. Puutalo, sääolosuhteet, lämpötila ja kosteus vaikuttavat vireyteen harmillisesti.


 Kaupungin rantaan oli ilmestynyt monenlaista hahmoa. Näyttäisivät olevan majoitusta vailla matkalaukkuineen. Toivottavasti jäävät kesäkaupunkiin pitemmäksi aikaa viihtymään.Myös pääkirjaston taidekäytävällä on kesän ajan taidetta. Taiteilija on Piia Kääpä, ja värikkäät eläinhahmot ovat aivan valloittavia. Öljyvärimaalauksissa on käytetty herkullisia sävyjä, ja niistä löytyy katseltavaa varmasti niin lapsille kuin aikuisille.


Täällä on laitettu osittain kesävaihde päälle. Pikkuväen kanssa on testattu puistoja ja pyyhitty suklaata suupielestä. Varsinainen loma on vasta heinäkuussa, mutta kaikkea kivaa ei viitsi sinne asti odotella. Niinpä jalat singahtelevat minne milloinkin. Otetaanpas siskot ja veljet kesä kainaloon ja katsotaan, minne se vie :)

17 kommenttia:

 1. Vau nuo Piia Kääpän taulut ovat ihanan iloisia:)
  Tuo päätön taide sen sijaan...no onhan niitä aikuisen ihan mielenkiintoista katsella, mutta ainakin osaa lapsista saattaa vaikka pelottaa:S...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taulut olivat kyllä tosi kivoja ja iloisia. Vaihteeksi oikein värien ilotulitusta. Nuo patsaat herättävätkin monta kysymystä ja siinä saattaa aikuinenkin säikähtää pimeällä :)

   Poista
 2. Tuulta, sadetta ja taas tuulta. Niistä on nämä alkukesän päivät tehty, valitettavasti. Täällä on myös pyykit lennelleet :)
  Kaunis tuo rottinkisohva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ottaa ilo irti sään mukaan. Muuten menee kesä pilalle odotellessa. Tosin sitten on niitä ammatteja, joissa sää vaikuttaa tosi moneenkin asiaan ja satoon. Mukavaa viikkoa ja lempeää tuulenvirettä!

   Poista
 3. Prteää lasten taidetta iloset väritPatsaat on hauskan näköisiä,varsinkin nuo matkaan lähtevä,vai tulleet-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arjessa pitäisi olla iloista katseltavaa ympärillä. Se vaikuttaa mieleen ja alitajuntaan. Mulle kelpaisi vaatimaton luukku Pariisissa, jos ikkunasta näkyy Eiffel-torni!

   Poista
 4. Minä katsoin ensin että olet ulkomailla, mutta teillä onkin sitten hiekkaranta ja palmut ihan täällä kotimaassa? Mahtavaa! Tuulta ja sadetta on täälläkin riittänyt.
  Taide on aina mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tässä kotinurkilla palmut huojuvat ja hiekkapläntti odottelee valmiina. Meri ei ole ihan parhaimmillaan vaahtopäinä myllertäessä, eikä ihan turkoosi muutenkaan. Silti voi hetken kuvitella olevansa ulkomailla :)

   Poista
 5. Mansikoita on pitänyt ostaa jo monet kerrat, on ne vaan niin ihania. Sitä lämmintä kesää odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensasmustikat ovat toinen herkku mansikoiden lisäksi. Niitä on kiva syödä, kun eivät sotke samalla tavalla kuin tavallinen mustikka. On tämä niin kummallinen alkukesä. Tiedä, vaikka lapissa olisi vielä luntakin jossain....

   Poista
  2. Olet oikeassa pensasmustikan suhteen, on se vaan niin herkullista.

   Poista
 6. Oih nyt rupesi tekemään mieli mansikoita :) Kaupassa niitä jo näinkin mutta ei vaan tullut ostettua vielä :)Saisi hellepäivät jo alkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vain vaikuttaa fiilikseen tuo sääkin. Tässä on kuitenkin ehtinyt tehdä sadekelin hommia koko talven :)

   Poista
 7. Kelistä huolimatta mukava kesäpostaus! :) Täälläkin on tuullut tosi kovaa, saisi jo viima lopettaa meidän piinaamisen ja antaa leppoisalle kesäauringolle tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuuletellut petivaatteita oikein urakalla myrskytuulessa. Nyt täytyy palkita ahkerointi pallojäätelöllä :)

   Poista
 8. Kesäisiä kuvia, vaikka kesä ei meitä vielä hellikkään. Kyllä harmittaa olla lomalla juuri nyt, kun kaipaisi lämpöä. Mies ei kuitenkaan lämmennyt etelään lähdöllä vaan suuntaamme Tallinnaan. Mukavaa kesäkuun alkua tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinna on aivan mahtava lomakohde myös. Tykkään arkkitehtuurista ja tunnelmasta kovasti. Mukavia lomapäiviä sinne!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...