torstai 25. kesäkuuta 2015

DIY Strömsön puutarhavinkit

Meni kuin Strömsössä, kun en itse ollut laittamassa lusikkaa soppaan. Kotinurkilla on varsinainen helmi vierailukohteena, varsinkin aurinkoisella säällä. Niinpä taas tänäkin vuonna oli lähdettävä katsomaan vuoden aikaansaannoksia. Kesäkin on sen verran pitkällä, että kasvusto alkaa olla sopivan rehevää. 

Niin. Strömsö on se telkkarista tuttu paikka, joka on ihan oikeasti olemassa Västervikissä Vaasan tuntumassa. Päärakennus ja muut puiset rakennelmat ovat sopuisasti keskenään isolla ulkoilualueella, joka rajoittuu mereen. Iso nurmialue on suosittu kesänviettopaikka, ja uimaranta on myös viihtyisä. Kätevintä oli vetää ylle arkiset vetimet, kun yleensä tulee tongittua puskissa ja ruukkujen seassa. Eikä sitä koskaan tiedä, milloin sadekuuro tulee niskaan ihan pyytämättä.

Lähdetäänpä pienelle visiitille Strömsön puutarhaan.


Puiden lomasta pilkistää kartanomainen päärakennus, jossa kokkaillaan, askarrellaan ja ommellaan.Peltisiä kurkkupurkkeja, tynnyreitä ja lisäksi ihan omat suihkut .


Tämä rakennus on melko tuore tulokas pihassa. Puutarhamaja, jossa on monenlaista kivaa sisustamiseen.


Pajuveneistä tykkäsin kovasti.Ruokapöydän yrtit kasvavat seinällä.
Puutarhassa on kasvualueet muistuttavat lehden suippoa muotoa.


Uimaranta on rauhallinen ja hiljainen, eikä näkynyt vedessä talviturkkeja.


Tämä on uimahuone, jossa saa käydä vaihtamassa vaatteita. Ankkuri on tehty värillisistä korkeista.


Paljon uutta oli ilmestynyt viime kesän jälkeen. Loppukesästä voisi mennä uudestaan katsomaan tilannetta. Suosittelen Strömsötä kesän retkikohteeksi vaikkapa eväiden kanssa. Eiköhän tämä sadekin jossain vaiheessa taukoa, että uskaltaa levitellä vilttiä nurmikolle. On se hienoa, että hepeneet saa olla ihan rauhassa kaapissa, kun villaiset vaatteet houkuttelevat enemmän. Ennen sitä värjötteli pikkupaidoissa hampaat kalisten, mutta nyt vedän heti suosista villapaidan päälle, jos siltä tuntuu.

Täällä lasketaan jo päiviä loman alkamiseen.  Runsas viikko vielä, niin sitten on maailma auki seikkailulle. Lokoisaa loppuviikkoa sinulle!

15 kommenttia:

 1. On se vaan niin kaunispaikkaStrömsö.Tuollaisessa olisi unelma asua.Puuhaa kyllä riittäsi ei ihan yksin selviäisi ilman apuvoimia -Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein pitäisi olla kokopäiväinen puutarhuri. Pelkästään nurmikon leikkaamiseen menee jonkin verran aikaa. Kiva kuitenkin, että paikka on yleisölle avoin.

   Poista
 2. Onpa kyllä ihanan näköinen paikka. Kuvista nousi niin monta suosikkia ja paljon sai kivoja ideoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon ohjelmassa pyritään hyödyntämään erilaisia materiaaleja. Järeämpää kalustoakin varmaan tarvitaan esimerkiksi peltitynnyrien leikkaamiseen. Aina sieltä joku vinkki kuitenkin tulee napattua mukaan!

   Poista
 3. Tänä vuonna seuraan erityisellä mielenkiinnolla vinkkejä Vaasan seudulta. Suuret on suunnitelmat tuoda perhe vanhempien opiskelupaikkakuntaa ihmettelemään. Strömsö olisi tietysti yksi hyvä kohde... Vielä kun saataisiin aurinkoa. En haluaisi kohdata taas kovin tuulista Vaasaa kylmällä säällä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa nauttimaan merellisen kaupungin tarjonnasta. Kyllähän täällä kivaa nähtävää riittää, ja tosiaan aurinkoinen sää auttaa asiaa kummasti :) Strömsö, niin ja Raippaluodon Björköbyssä maailmanperintökohde näköalatorneineen. Pikkuväellä on tietysti omat toiveet ja intressit :)

   Poista
 4. Pitäisi kyllä käydä tuolla. Olen käynyt ihan portilla asti, mutta pihaan en uskaltanut. Siellä on varmasti paljon nähtävää. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain peremmälle tutustumaan pihaan :) Pihan lisäksi järjestetään välillä muistaakseni myös opastettuja kierroksia, joissa käydään myös sisätiloissa. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 5. Wautsi mikä paikka ja ihania yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä aina muutama idea tarttuu mukaan. Jotenkin on kiva, kun puutarhassa on yllättäviä ja erikoisiakin ratkaisuja. Sopivasti ihmeteltävää, kuten esimerkiksi nuo suihkut :) Omaan puutarhaan mahtuu niin rajallisesti asioita.

   Poista
 6. Ihanat kuvat Strömsöstä!!
  aivan mahtavaa päästä käymään tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhat ovat kivoja kohteita kesällä. Tykkään muuten ihan hirveästi katsota telkkarista puutarhaohjelmia ulkomailta. Kätevästi pääsee Ranskaan ja muihin maihin katselemaan erikoisiakin ratkaisuja :)

   Poista
 7. On kyllä niin kiva paikka, tv:stä tulee katsottua, mutta voisi kyllä lähteä paikan päälläkin käymään, kun ei kovin mahdoton matkakaan olisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tutustumaan, ja samalla löytyy varmasti muutakin kivaa tekemistä merellisessä kesäkaupungissa :)

   Poista
 8. Löytyipä monta kivaa ideaa! Näyttää käymisen arvoiselta paikalta :)

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...