maanantai 11. toukokuuta 2015

Viherrystä olkkariin ja kaislikosta vesille

Tämän kevään hortensia on vaaleanpunainen, tosin vielä hallitseva väri on vihreä. Eipä viivevuotinen runkohortensia selvinnyt meikäläisen hyppysissä. Silmut vihersivät jo kauniisti jossain vaiheessa, mutta olisi pitänyt vain suojata ehkä paremmin. Tänä vuonna hintahaitari on ollut jotenkin tosi iso. Samankokoinen terassihortensia oli jossain kaupassa kympillä ja toisessa 30 eur. Näin maallikkona on tosi vaikea tietää, mistä kaikesta kukan hinta muodostuu. Neitokaisen kanssa juttelimme myös Englannin kukkahinnoista. Siellä maksaa jättimäinen leikkokukkakimppu kolmasosan meidän hinnoista. 

Kukkien myötä on tullut tuumailtua myös sisustusta ja terassin piristämistä. Rottinkiset huonekalut ovat nyt kovassa huudossa, ja samoin myös beach-henkiset tuotteet. Eteen on tupsahtanut ihan kivoja esineitä, joissa on materiaalina kaislaa, heinää ja muita luonnon materiaaleja. Ikeassa oli pöytätabletteja, istuintyynyjä, kynnysmattoja, suojaruukkuja, koreja. Täällä tuota ruokotonta rantaviivaa riittää, joten ehkäpä kesän askartelut lähtevät kaislikosta liikkeelle.Postia Englannista. Nykynuoret ovat niin syvällä digimaailmassa, että oikein mieltä lämmittää perinteinen postipaketti.  Ihana lapsukainen. Virtuaalihalauksia jaettiin sypen kautta.


Tämmöinen tuli Cake-bakerin pajasta. Pohjana suklaakakku, ja  kuorrutuksessa ranskalaiset pastillit kermavaahdossa. Pikkuväen aloittama traditio ja aina yhtä hyvää :)


Vanhemmat asuvat sen verran lähellä, että sunnuntai meni kyläilyn merkeissä. Koko porukalla kokoonnuimme kaffittelemaan vanhempieni luokse sisarusten kanssa perheineen.  Sain muuten pienen elämänohjeen "kalastamiseen" ja vähän muuhunkin. 

1) Ensiksi pitää olla vene (koolla ei varmaan ole niin väliä).
2) Seuraavaksi paatti työnnetään vesille. 
3) Matalikolla ensin harjoitellaan kalastamisen tietoja ja taitoja.
4) Kun olet harjoitellut valmiiksi, vie vene syville vesille.
5) Kunnon saalista harvemmin tulee rapakosta, joten pelko pois ja taidot käyttöön. Suunta turvallisesta matalikosta kohti kunnon apajia.

Tosi yksinkertaista, mutta silti oma vene raapii vielä kaislikon pohjaa...

 En sitten taida tarkemmin puuttua verkkoihin, uistimiin tai matojen laittamiseen koukkuun. Kerrothan, jos sait elämäsi saaliin :)

Lähden tästä työntelemään venettä kohti avomerta. Kalaonnea viikkoosi toivotellen!

8 kommenttia:

 1. Ihanaa kun olet saanut oikein kunnon postin tuoman kortin, se on tosiaan aivan eri asia kuin digimaailman kautta annetut toivotukset!
  Herkut näyttävät todella hyviltä, nam!
  Ja tuo kalastusohje, niin totta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuorempana sitä jaksoi kirjoittaa jopa pitkiä kirjeitä käsin kavereille. Vieläkin tulee läheteltyä kortteja, mutta kirjeet ovat jääneet kokonaan. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kirjepaperi palaa retrona vielä takaisin muotiin :)

   Poista
 2. Hortensia on ihana kukka. Tuollaisesta nupuollaan olevasta on iloa pitkäksi aikaa.
  Mukavaa päivää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan siirtää kukan ulos myöhemmin. Viime vuonna tuli yllättäen kylmä kesäkuu, eikä sen jälkeen oikein kukinta onnistunut. Iloa viikkoosi!

   Poista
 3. Hortensiat on ihan must joka vuosi. Nytkin ostin terassillemme kaksi, toisen samanlaisen kuin sinulla n 10 eurolla ja sitten isomman valkoisen terassihortensian 30 e:lla. Niistä on iloa pitkälle syksyyn ja koko ajan kukassa. Vien ne talveksi haravoitujen lehtien alle talvehtimaan ja kaivan sitten keväällä esiin. Ihanaa että sait tyttäreltäsi kortin englannista ja vielä pääsit virtuaalisesti tervehtimään. Mukavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiat ovat jotenkin tehneet uuden tulemisen. Ainakin tuntuu siltä, että monet kaupat ovat ottaneet niitä valikoimiinsa aikaisempaa enemmän. Kävin katselemassa myös palmuja ja muita trooppisia kasveja. Katsotaan nyt, malttaako sellaista laitella terassille. Hinta ei ole kovin edullinen kokeiluun :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 4. Kaunis hortensia puhkeaa pian loistoonsa ja muuttaa varmasti väriä vielä moneen kertaan kesän aikana!
  Ihania ajatuksia kalastuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy huolella hoivata hortensiaa, että saisin sen kukoistamaan koko kesän. En varmaan osaisi asua sisämaassa, tai sitten pitäisi olla vierellä tosi iso lätäkkö :) Vettä pitää olla kunnolla, ja mieluiten meri.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...