sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Vanha morsian häätunnelmissa

Olo on kuin keväisellä morsiamella. Löytyi nimittäin ihan kiva tapa viettää Helluntaita hääkonsertissa. Viisi kanttoria päästeli menemään suosituimmat häämarssit Mendelssohnista Melartiniin, Kuulaan ja Bachiin. Tilaisuus on aivan mainio pareille, jotka miettivät vielä häämusiikkiaan tulevaan juhlaan, mutta kyllä tällainen "vanhempikin" aviopari pääsi kivasti tunnelmoimaan musiikin parissa. Muuten Gotlantilaista häämarssia en ollut aikaisemmin kuullut, ja laulettiinhan siellä vielä Juha Tapion Kaksi puuta. Aah. Niin siirappista ja ihanaa.

Parasta oli se, että yleensä kappaleet loppuvat vähän kesken, kun pari kipittää niin vauhdilla käytävää, mutta nyt sai kuunnella oikein alkuperäiset versiot pitemmän kaavan mukaan palkeet pauhaten. Siihen lisäksi pilvetön taivas, ikkunan kautta siivilöityvä valo ja oma heila kainalossa.


Lauantain viisupiirakka. Kyllä se valvominen jotenkin meni, kun laittoi tulitikut silmäluomiin. Huhhuh sitä pisteiden antamisen määrää. Måååns sen voiton sitten vei, kuten moni arvasikin. Tykkäsin animaatiosta ja energiasta, mutta jotenkin tykästyin myös Viron kappaleeseen. Biisejä tuli liukuhihnalta sellaista tahtia, että mieli harhaili välittömästi jääkaapille, jos poljento hairahtui nuotin viereen. Tällä annoksella pärjää helposti vuoden päivät. Soffakriitikoilta tuli välillä purevaa palautetta niin kaula-aukoista, hiuksista kuin muustakin ulkomusiikillisesta sälästä. Plussaa antaisin katon pallovalaistuksesta, joka liikkui upeasti eri muodoissaan.


Sunnuntaiksi tuli kelpo sää muutaman vetisen päivän jälkeen. Uuden karheat kukat saivat terassilla sellaisen riepottelun purkissa, että täytyy antaa toipumisaikaa ennen kuvausta. Pieni kävelylenkki merellisissä maisemissa teki hyvää nuutuneelle viisuvalvojalle.


Pussukoita säilytykseen ja koristeluun á la Ernst (Kirchsteiger).


Viikonlopulle osui myös mukavasti Miljoonatohtori- taidenäyttelyn avajaiset. Tikanojan taidekodissa on esillä elokuun loppuun asti teoksia Ateneumista. Keräilijä (Antell) on alun perin kotikaupungistani lähtöisin, ja nyt pääsimmekin ihastelemaan hankintoja kotikulmilla.  Kokoelmassa on Gallen-Kallelan, Edelfeltin ja vähän muidenkin nimekkäiden teoksia. Jotkut olivat niin upeasti tehtyjä, että aivan valokuvan tarkkuudella oli kaikki kohdillaan. Joillakin on sitten tuo pensseli ja värit hallussa.

Kulttuuriannos on nyt nautittu, ja näillä pitäisi pärjätä ensi viikko. Täällä ollaan töttöröö- tättärää ja viulusta kuuluu riih-raah. Sulosäveliä silti viikkoosi!

18 kommenttia:

 1. En jaksanut viisuja loppuun asti katsoa.Mutta ehdin nähdä ruotsin esityksen,ja tykkäsin siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjelma pääsi myös Guinnesin ennätystenkirjaan kaikkien aikojen pisimpänä. Kyllä siinä istumalihaksia koetellaan ja nuottikorvaa samalla :)

   Poista
 2. Häämusiikkikonserttiin olisikin mukava päästä :-) Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon että tämä perinne jatkuu ensi vuonnakin. Häämusiikista saa kivan startin kesään. Tosin ilma ei ole kuin morsian, mutta mieli nuortuu samalla :)

   Poista
 3. Häämarsseja eivoi kuunnella kuivin silmin. Ne vain on niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan totta. Musiikki menee suoraan jonnekin sielun syövereihin :) Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Tuollainen konsertti onkin vallan veikeä Helluntain viettopaikka...Ja Virosta tykkäsin minäkin, piisi soinut päässä monta päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä konsertissa oli monta vanhempaa paria kuin kyyhkyläiset. Tosiaan Viron melodia jäi soimaan päässä. Esittäjillä oli jotenkin hauskalla tavalla kemiaa esityksessä.

   Poista
 5. Aika monta nessua olisikin kulunut jos olisi päässyt häämarssikonserttiin, niissä urun soinnuissa vaan on jotakin mikä pistää mielen herkistymään :)Aurinkoista alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä tosiaan sitä aurinkoa tarvittaisiin. Tuntuu siltä, että sadealue toisensa jälkeen pyyhkii tästä ylitse. Onneksi ei kuitenkaan toppavaatteita tarvitse. Kävin katselemassa kesäkalusteita terassille. Muutama hyvä vaihtoehto löytyikin. Täytyy vielä jatkaa hintavertailua...

   Poista
 6. Mikä ihana tapa viettää helluntaita!
  Häämarssien konsertti! Mahtavaa!
  Kiva kuva noista A la Ernstin pussukoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruskeat pussukat ovat jotenkin kivoja sisustuksessa. Kantaisin mielellään ruuatkin paperipussissa kaupasta kotiin. Sitten on vielä kosteutta hyvin kestäviä materiaaleja, jotka näyttävät paperilta. Niinpä taas lähti uusi viikko käyntiin. Toukokuun loppu häämöttää ja kesä. Juhannuskaan ei ole kaukana :)

   Poista
 7. Hääkonsertti kuulostaa aivan ihanalta. Romanttista oikein aidolla tavalla - vieläpä helluntaina <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Meilläkään ei ole toistaiseksi vielä kesähäitä tiedossa lähipiirissä. Välillä on osunut samalle kesälle montakin juhlaa. Meillä on aika iso suku, ja runsaasti serkkuja. Varsinkin rippijuhlia ja valmistujaisia oli yhdessä välissä paljonkin.

   Poista
 8. Olisi kiva nähdä hääparin joutsenen selässä soutelemassa tuossa suihkulähteellä.Miten romanttista.Mistä olet napannut tuon kuvan?-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on napattu ihan kotikaupungin puistosta. Joutsen on koristeena nurmikolla, ja ei taida ilman äyskäröintiä pysyä pinnalla... Lammen rannalla on toinenkin joutsen. Ihan kiva ja suojainen paikka ulkoiluun ja eväiden nauttimiseen.

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Mitäpä elämä olisikaan ilman musiikkia! Onneksi sitä saa kätevästi kuljetettua mukana myös puhelimessa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...