torstai 14. toukokuuta 2015

Päivä ulkosaaristossa

Mistä se kesä oikein alkaa? Meillä ensimmäiset merkit ovat piknik-korin pakkaaminen ja retket saaristoon. Toukokuussa saaristo herää henkiin ja sesonkipaikat kutsuvat vierailulle. Lämmintä säätä ei ole automaattisesti tarjolla vielä juhannuksenakaan, mutta karaistunut saaristolainen varautuu tarvittaessa pilkkihaalareilla ja villapaidoilla reissuun. 

Meri ulottuu kaupungin keskustaan asti, mutta silti ihan oma tunnelmansa löytyy pienen ajomatkan päästä. Pitkä silta yhdistää Raippaluodon mantereeseen, ja niillä nurkilla voi aistia jo merituulen tuoksun. Ulkosaaristossa kevät etenee hitaammin, ja kylmän raaka tuuli on usein vieraana. Suojaisessa paikassa aurinko lämmittää mukavasti, mutta läsnä on silti avomeren armottomuus. 

Nautin suunnattomasti paikoista, joissa luonto on voimakkaasti läsnä. Silloin kaikki on kohdillaan, sopusoinnussa keskenään, enkä mitään ottaisi pois (paitsi roskat). Luonto ei tarvitse stailaamista.


Kilpakosijoiden taistelu osui sopivasti kohdalle. Keskelle hiljaisuutta osui kunnon mekkala, kun heilaa oltiin hakemassa helluntaiksi ja samalla koko kesäksi.


Vanhat venemajat reunustavat tietä.


Saaristossa kuluminen on osa kauneutta. Harmaat kivet, kelottunut ja harmaantunut puu sopivat maisemaan kuin nenä päähän. 


Kaffikori oli mukana, mutta lounas nautittiin valmiista pöydästä. Cafe Arken on avannut Raippaluodossa ovet, joten kesäkausi voi alkaa. Kahvila on suosittu ruokailupaikka myös vierasvenesataman kävijöille. Ruokalistalla on monenlaista hampurilaisista ja salaateista pihviin ja kalaruokiin. Paistettu ahven maistui tällä kertaa erityisen hyvälle.


Kahvila on yhdistelmä mummolaa ja saaristomökkiä. Lattiat natisevat, ja koristeena on vanhoja esineitä merellisten tarvikkeiden lisäksi. Iso terassi vetää porukkaa, ja näköala merelle kertoo uusista tulijoista satamaan. 
Tämä onkin yksi tärkeä levähdyspaikka ja suojasatama, kun ollaan menossa kohti sisäsaaristoa ja kaupunkia, tai sitten kauemmaksi merelle. Virkistävän ja voimaannuttavan retken jälkeen voi taas astua kaupunkirientojen pariin. Viikonloppuna on harvinaisen paljon ohjelmaa meidän kaupungissa. Kuorofestivaalit tarjoavat monenlaista musiikkia konserttisalien lisäksi kahviloissa ja ravintoloissa. Pop up -tapahtumien lisäksi saatan piipahtaa blogi-kirppiksellä. 

Voikaahan hyvin siellä, ja rentouttavaa viikonloppua sinulle!

p.s. Viikonlopun ajan ehtii vielä osallistua GreenGaten Audrey -arvontaan :  tästä

23 kommenttia:

 1. Kauniita maisemia ja kahvila näyttää oikein viihtyisältä!
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saariston väkimäärä taas tuplaantuu kesän tullessa. Hassua ajatella, että nuoruudessa ei ollut siltaa, ja silloin piti mennä lossilla. Tosin monet kävivät silloinkin mantereella töissä :)

   Poista
 2. Ihania maisemakuvia. Merituulen armottomuus on tullut taas tällä viikolla koettua täälläkin. Tuulensuojassa, auringossa on ihanan lämmintä, mutta tuuli muuttaa kaiken hetkessä ihan toiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, että meillä on aina tuulista. Toisaalta se puhaltaa usein myös pilvet pois, ja aurinko paistelee. Arvostan kyllä kovasti kalastajia, kun lähtevät liikkeelle vaikeissakin olosuhteissa.

   Poista
 3. Kaunista! Luonto ei tosiaan tarvi stailausta. Sellaisenaan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Jokaisella on siellä oma tehtävänsä, ja kaikki täydentävät toisiaan. Tapahtumia riittää, kun vain keskittyy ja rauhoittuu nautiskelemaan. Kunnon kiikari olisi välillä tarpeen luontoretkillä :)

   Poista
 4. Voi onpas kauniita kuvia :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä ensi kerralla pääsee jo kalastamaan. Tällä kertaa oli ahvenet lautasella jonkun muun kalastamia :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Luonto puhdistaa mieltä, ja jotenkin tässä levottomassa maailmassa sitä kaipaa akkujen lataamiseen ja rauhoittumiseen.

   Poista
 6. Merenrannoilla on harvoin tuuletonta. Kauniita kuvia :-) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni auringonpaiste tekisi nyt hyvää. Täällä on satanut vettä melkein koko viikon. Toisaalta voi sitten hyvillä mielin käpertyä viltin alle, ellei siivouskärpänen iske :)

   Poista
 7. Ihania merenhenkisiä kuvia.Nuo venevajat on kauniita.Huokuu vanhoista ajoista.-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entisajan nostalgiaa. Porvoossa on vajat otettu kivasti käsityöläisten ja putiikkien käyttöön. Tämä paikka on sen verran syrjässä, että riittäisiköhän asiakkaita. Tosin veneilijätkin kaipaavat vaihtelua, ja sesonkina voisi vilinää ollakin.

   Poista
 8. Tonne Raippaluotoon on joskus päästävä. Se kuulostaa ja näyttää niin upealta paikalta. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tutustumaan. Luonnonperintökohde, ulkoilumaastot, lintubongausta, melontaa, retket Valassaarille. Valassaarten majakan on muuten suunnitellut sama kaveri, joka piirsi Eiffel-tornin :)

   Poista
 9. Aivan ihania kuvia! Samaa mieltä tuosta, että luonto eikä luonnosta otetut kuvat tarvi stailausta:)
  Ruoka näyttää herkulliselta, pääsispä joskus tuolla käymään!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäravintolat tuovat mukavaa vaihtelua tarjontaan, kun talven aikana on tullut jo käytyä suosikit keskustassa läpi :)

   Poista
 10. Luonnon helmassa ja ihanassa saaristossa!
  Merihenkinen fiilis! Sekä söpö pupu piknikille menossa!
  Kaunista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoin lauantaina tuli täällä aurinko jälleen esille. Pääsi puutarhahommiin ja nurmikkoa leikkaamaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 11. Ihania kuvia :) Tuollaisissa maisemissa piknik varmasti maistuukin :) Voi kun tulisikin pian kauniit kesäiset lämpöiset päivät, tänään jo vähän sellaiselta tuntuu kun tuo aurinko vähän näyttäytyy jo taivaalla :) Mukavaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna taisi olla toukokuussa jo lähes helteistä, jos oikein muistan. Olen nostellut joitakin kukkia yöksi sisälle, kun pientä pakkastakin on lupailtu. Toiveikkaana uuteen viikkoon!

   Poista
 12. Saaristo on kyllä vaan niin kaunis!! :) Aivan ihania kuvia :) Ja piknikit on kyllä kesän parhautta ♥

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...