keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Tea-Mariia sisustaa vihdoin meilläkin

Onko onnistunutta remonttia olemassa, vai ollaanko meillä vain poropeukaloita ? Työssä ollaan niin järjestelmällisiä, lasketaan budjetit, menekit ja kuluneen vissyn määrä. Odotas vaan, kun laitetaan remontti huushollissa pystyyn. Aloitetaan kuitenkin justiinsa vääränä päivänä, väärään aikaan ja väärillä välineillä, koska iski Fiiiiiilis päälle.

Sitten ajellaan edestakaisin hakemassa loppunutta tapettia, liisteriä, laudanpätkää, maalisutia, tärpättiä, hiekkapaperia, vatupassia. Ai miksi? Koska usein remontoidaan lomalla, ja silloin on lomafiilis, ja se pedantti ja suunnitteleva osa aivoista on laitettu terassin narikkaan pehmenemään. Missä olit Tea-Mariia silloin, kun meillä oli hätä suurin...


Uutta sisustuskirjaa lukiessa tuli elettyä koko remontoinnin syntilista välähdyksinä mielessä. Ilmankos välillä sutta pukkaa, vaikka priimaa yrittää. Kirjan kansi taitaa olla sisustamisen jälkitunnelmissa napattu. Ei taida irvistää yksikään puuttunut lista, väärin kohdistettu tapettikuvio, kupliva maali tai naulanreiästä pilkistävä veripisara. Se hikilammikko on sitten jo mopattu alta pois.

Tea-Mariia on tuttu kasvo telkkarista Pientä Pintaremonttia - ja Pientä Mökkiremonttia -ohjelmista.  Kirjassa mennään kerrankin läpi kaikki kodin tilat, ja jokaiseen kohteeseen on laitettu tärkeimmät huomioitavat asiat ja muistilistat.  Miten aloittaa? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Budjetit, suunnitelmat ja unelmat. Kuvitus on suomalaisista kodeista.


Onneksi joka päivä voi aloittaa elämän uudestaan. Mitä, jos ei säntäilisi kauppaan ostamaan vielä sitä verhoa.  Jos ei vielä sovittelisikaan uutta julistetaulua. Kynä käteen,  
peppu penkkiin ja suunnittelemaan.

Meidän koti. 

Kuppi teetä, jalat lootus-asentoon ja hengitys syvään. Eihän tässä olekaan mitään hätää. Lähdetään vain järjestelmällisesti liikkeelle.


Jos aloittaisi eteisestä,  ja kaikki menisi hyvin, niin ehkä sitten olisi keittiön vuoro....


Ehkä parhaiten kirjasta tulee esille suunnitelmallisuus. Miksi en ole tajunnut käyttää mindmap-tekniikkaa?
Miehiä tulee aina syytettyä siitä, että ensin kootaan ja sitten katsotaan ohjeet (jos sittenkään). Taidan olla sisustajana ja remppaajana samanlainen. Inspiskuvia tulee kyllä kerättyä liiankin kanssa, mutta toimintasuunnitelma varmistuu vasta matkan varrella.


Nyt on niin selkeä ja järjestelmällinen olo, että samoilla höyryillä kannattaa laittaa tiskit ja pyykit ojennukseen. Ja mistäs tällainen myrsky pukkasi kattopeltiä paukuttamaan. Tiput on siivottu pois ja arkinen aherrus jatkuu. Mennyttä ei kannata haikailla, joten odotellaan sitten uutta viikonloppua. Matkalaukkua ei kannata eteistä kauemmaksi viedä, sillä kohta on aika laittaa uutta täytettä sinnekin.

Tiedätkö mikä on yksi kauneimmista äänistä? Ohut suklaalevy napsahtaa ihanasti, kun siitä lohkaisee pienen palan.  Kuulemisiin, muruset :)

16 kommenttia:

 1. Mukava postaus ❤️ Mielenkiintoiselta tuo kirja näyttää :) mihinkäs matkalaukut matkustajineen seuraavaksi suuntaa?:) Ihanaa keskiviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompassi osoittaisi suunnaksi pohjoista tällä kertaa. Taikatemppuja saa tehdä, kun sää näyttää vaihtelevan kesästä talveen. Ei kuitenkaan vielä ihan shortseilla pärjää :)

   Poista
 2. Todella kiva postaus <3
  Ja ihan totta tuo suklaajuttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkensa sitä tekee, että suklaanautinto kasvaisi, ja sehän onnistuu, kun mukaan otetaan makuaistin lisäksi kuulo :) Sisustajan suosikki-assari on suklaa :)

   Poista
 3. Heh, suklaan napsahdus on kaunis ääni! Enpäs ole ennen tullut ajatelleeksi ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääni sen paljastaa, jos joku muu käy napsimassa omasta levystä palasen :)

   Poista
 4. Voi miten kiva juttu <3. Ja niin ajankohtainenkin. Kevätauringon säteissä olen mittaillut kodin kärsineitä pintoja sillä silmällä. Remonttia tarvitaan kyllä pian...ja suunnitelmallisuutta. Pitäisköhän hankkia tuo opus. Taitan ainakin palan suklaata ja pohdin asiaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus sitä on nauttinut ehkä enemmänkin rempasta. Nyt taitaisi toimia sellainen avaimet käteen -tyylinen palvelu. Kyllähän sitä huonetta laittelee kuntoon, mutta kaikki se muu tökkii. Tarvaran kantaminen, tyhjentäminen.... Valmista huonetta onkin sitten kiva siustella :)

   Poista
 5. Remontoinnissakin pitää paikkansa kulunut sanonta 'hyvin suunniteltu on puoleksi tehty', kunpa vain itsekin muistaisi noudattaa sitä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Vielä, kun toinen on ajatellut säännöt helpottaakseen tekemistä, niin miksei sitä voisi vain ottaa hyväksi koettua neuvoa vastaan. Kantapään kautta ja silleen.....

   Poista
 6. Oikein hyvvää huomenta kammarista! Hih hauskaa luettavvaa tähän harmaaseen aamuun. Minäkin lennokkaana tyyppinä suunnittelen tekeväni niiin palajon ja heleposti. Innostuminen vaan vie niin voimia että kahavikuppi käjessä tahtoo nukahtaa sohovalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta sinullekin! Tutulta kuulostaa. Jatkuisipa se alkuinnostus projektin loppuun saakka ilman suurempia vastoinkäymisiä. Innostuksen vallassa on maailmassa saatu suuria asioita aikaan :)

   Poista
 7. Täälläkin remppaillaan niin kotikonstein ja "haetaanpas kaupasta lisää tarvikkeita" periaatteella että huh heijaa. Tälläkin hetkellä remppa tarjouksia odotellaan.

  Huh heijaa mikä tuuli on tosiaankin riepotellut viime päivinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina jaksa olla niin järjestelmällinen. Tosin joskus sillä on myös hintalappu. Täytyy vain olla armollinen arjessa itselleen. Leppoisaa viikonloppua!

   Poista
 8. Meillä kun joitakin vuosia sitten tehtiin remonttia, niin osaan huoneista tapetit, lattiat ja tekstiilit ja kalusteet, matot suunnitteli sisustussuunnittelija. Tuolloin ajattelimme, että voiko olla helpompaa remonttia. Ei tarvitse miettiä, mitä tapettia, maalia tai materiaaleja. No enää yksi huone on sisustussuunnittelijan jäljiltä, muut ovat jo vaihtaneet ilmettään. Kyllä minä toisaalta tykkään itse suunnitella. Nyt olisi taas kiva tehdä vähän muutosta. Ei kun sielläkin vain suunnittelemaan ja etsimään sitä omaa fiilistä ja näköä. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole aikaisemmin ollut sisustussuunnittelijaa. Telkkariohjelmia katsoessa sitä haaveilee, että olisipa upeaa, kun joku vain fiksaisi paikat, ja saisi tulla valmiiseen kotiin :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...