tiistai 21. huhtikuuta 2015

Kesäkengät ja uudet askelmerkit työhön

Hupsista, kun lämmittää. Juuri, kun totuin pitämään sopivaa välikausivarustusta, niin nyt sitten pitäisi opetella käyttämään kesävaatteita. Tai mitäs opettelua siihen tarvitaan. Vakkarinuha Vapuksi ja sitärataa. Toukokuun ensimmäisenä oli nuorempana pakko olla kesärimpsut päällä, vaikka pingviinejä olisi satanut taivaalta. Nyt olen niin mukavuudenhaluinen, että kalsareista luopuminen tekee tiukkaa.

Elämä on opettanut, että sesongin vermeet pitää haalia väärään aikaan. Kengät pitää ostaa talvella ja toppatakki kesällä. Odotas, kun yrität mennä sään ja sesongin mukaan, niin johan on hyllyt ja tangot pullollaan eioota. Juhannukselta on turha mitään enää saada. Alennusmyynnit ovat riehakkaassa vauhdissa, ja esille laitellaan jo syksyn villapaitoja. 

Muistan vielä ajan, kun bikineitä ei myyty talvella kuin hädintuskin urheiluliikkeessä. Ei tullut kenellekkään mieleen, että uikkareita tarvitaan talvella etelän reisulla. Nooh. Tarjolla oli suurinpiirtein sellaiseen syvänmeren sukellukseen tarkoitettuja kortsupukuja.  Tänä vuonna ostin kesäkengät jo helmikuussa. Paljon muuta ei sitten tarvitakaan. Vanhoilla mennään, ellei nyt vastaan tule aivan yltiömäisen ihanaa kesämekkoa :)


Teetä on kulunut viime päivinä todella paljon. Tukholman reissulla kävin erikseen Kungsgatanin putiikissa hamstraamassa pari pussillista mansikkateetä. Se vaan on niin hyvää. Eikä tämä satsi riitä mihinkään. 


Pieni kortti-iso ilo :) Edinburghin rehevät puistot ja kukat näyttävät niin houkuttelevilta. Olisipa meilläkin jo kevät niin pitkällä.


Ja sitten teatteriin. Totta joka sana. Heh.


"Don´t live the same year 75 times and call it a life." (Robin Sharma)

Tämän lauseen luin alkuviikosta jostakin blogista. Sanat härnäsivät, tökkivät ja ravistelivat. Teenkö niitä asioita, joita haluan tehdä? Mitä asioita tulee vain siirrettyä jonnekin tulevaisuuteen? Onko rutiineihin liian mukava käpertyä, kun voisi ravistella häkkiä ja lähteä kohti jotain uutta? Kolusin monta nurkkaa läpi elämästäni, ja työ on se osa-alue, joka vaatisi uudistamista. Olen saanut tehdä mielenkiintoisia, haastavia ja monipuolisia tehtäviä viestinnän parissa. Työni kautta olen tavannut upeita persoonia ja kasvanut samalla myös itse. Ehkä olisi kuitenkin aika käyttää sitä osaamista jollakin uudella tavalla tai yllättävässä paikassa. 

Uutisia katsoessa tämä tuntuu juuri mahdottomalta ajalta haaveiden toteuttamiseen. Ilmapiiri on yleisesti jotenkin lässähtänyt. Nyt pitäisi saada energiaa, positiivisuutta ja uskoa tekemiseen. Näyttäisi kuitenkin olevan juuri se aika, jolloin pitäisi maksaa kiltisti liiton jäsenmaksut, pysytellä kiinni turvallisessa paikassa, eikä lähteä leikkimään "huonoina aikoina". Toisaalta kaikki kuuluttavat rohkeutta, raikkaita tekoja, uusia bisnesalueita, innovatiivisuutta. Muutosta ei tule ilman riskejä. Pitäisikö sitten ajatella, että ottakoot ne muut riskejä. Minä pysyn mukavuusalueella. No. Sehän ei muuttaisi omaa elämääni. Olen nähnyt myös omassa työssäni, että intohimo tekemiseen tuottaa upeita tuloksia. Nyt pitäisi saada aikaan myönteinen flow, kiinnostava päämäärä ja meikäläinen on heti mukana :)

Näiden ajatusten siivittämänä toivottelen sinulle mukavaa viikkoa!

20 kommenttia:

 1. Tuo mietelause kolahti.Zaran tuotteet ovat lemppreitani. Barcelonssa niitä on joka puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zara on myös omaan makuuni. Sopivan aikuista ja nuorekasta silti :)

   Poista
 2. Mukavaa viikkoa sinne!
  Ihanat nuo kengät... Ja tuo ajatus on pysäyttänyt täälläkin usemmin kuin kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sen asian jotenkin tiedostaa, että jotain tarttis tehdä, mutta noin kiteytettynä se kuitenkin kolahtaa....

   Poista
 3. Paljon ihania juttuja!
  Tukholma tarjoaa niin paljon!
  Tee-talon kauniit pussit ja purnukat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee- ja kahvikaupat ovat kivoja vierailukohteita. Usein löytyy myös konvehteja ja herkullisia keksejä. Lisäksi kaupoissa on ihana tuoksu :)

   Poista
 4. Kauniit valkoiset kengät. Toivottavasti askelmerkit niille asettuvat kohdilleen kiinnostavalla ja sopivalla tavalla. Tilanteen tiedostaminen on muutoksen alku. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikallaan pysyminen ei vie mihinkään uuteen, joten uskallusta tarvitaan. Mitenkähän sitä oli nuorempana helpompaa heittäytyä tuntemattomaan. Näin perheellisenä sitä on tullut varovaisemmaksi, vai onko se ikä....

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Joskus musta tee saattaa olla kitkerää, mutta tämä on aromiltaan tosi pehmeä ja manskkainen.

   Poista
 6. Muistan silloin nuorena kun vappuna piti baariin lähteä minimekossa ja nahkatakissa. Yöllä kun pyöräilin kotiin, itkin kurkkusuorana kun olin niin jäässä. Kylmyydestä huolimatta kotona piti vidlä koira lähteä ulkoiluttamaan. Siinä kyl humalat katos sen sileän tien.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähillä vaatteilla värjöttely oli tosi yleistä nuorempana. Silloin ei oikeastaan kukaan käyttänyt pipoakaan. Kaikkea sitä suostuukin kärsimään. Toivottavasti sinä et tullut tuon reissun jälkeen kuumeeseen.

   Poista
 7. Nätit kengät :) jäinpä minäkin pohtimaan tuota lausetta.hmmm :) Iloa keskiviikkoon ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä siitä syntyy jotain uutta, kun sanat jäävät muhimaan mieleen :)

   Poista
 8. Kauniit kengät ja niin trendikkäät, valkoinen väri on pinnalla just nyt!

  Itselläni on samansuuntaisia ajatuksia työelämästä. Olen myös viestinnän ammattilainen,
  tiedottajana suomalaisessa pörssiyhtiössä jo viidettätoista vuotta. Tekisi niiin mieleni
  siirtyä uusien haasteiden pariin, mutta rohkeutta puuttuu. Tänään kuitenkin päätin, että vaikka
  en vielä talosta lähtisikään, niin aion jälleenkouluttautua. Pistin hakemuksen vetämään esimiehelle,
  haen Mif:in viestintäpäällikön koulutusohjelmaan, josko sieltä saisi uutta potkua työelämään.

  Aurinkoa viikkoosi Marianne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutukset ja kurssit ovat hyvä tapa tuoda uusia näkökulmia työhön. Siinä saa myös lisäaikaa miettimiseen ja suunnitelmien toteuttamiseen. Ympäristö ja tekniikkakin muuttuvat vauhdilla, ja perässä täytyy vain jotenkin pysyä :) Hienoja juttuja sinulla tiedossa!

   Poista
 9. Oi kortti Skotlannista :-) Mulla on ajatus, että tekisimme joskus "Harry Potter" -reissun sinne. Jahka nämä pikkupojatkin vähän vielä kasvavat. Koskaan en ole käynyt, vaikka Briteissä muuten on tullut pyörittyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skotlannissa on upea luonto, ja samalla voi piipahtaa tarkastamassa, onko Loch Ness kotona :)

   Poista
 10. Voi että tuo tektisi tuntuu niin tutulta, välistä itsekkin havahtuu pohtimasta juuri samanmoisia ajatuksia. Mukavaa viikonloppua Marianne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sitä uinuu rutiinien keskellä, vaikka toisaalta tietyt rutiinit ovat hyväksikin. Silloin jää aikaa ja virtaa muullekin tekemiselle. Ehkä se liittyy myös lasten kasvamiseen. Alkaa miettiä, mitä sitä voisi vielä omalla elämällään tehdä :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...