sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Hiekkarannalta kohti lumimaisemia

Tadaa. Kesää kohti mennään, mutta minäpä lähdin etsimään lunta. Saa nähdä, kuinka pitkälle täytyy ajaa.  Ruokalusikallinen tuossa näkyi ojan pohjalla, mutta se ei riitä mihinkään. Laukku kainaloon ja menoksi. Tämä kevät onkin ollut aikamoista reissaamista. Pari viikkoa kotona ja taas tien päälle. Toisaalta näin keväällä matkustelu ei haittaa. Tiet ovat kuivat, ja kesänopeudet ovat palanneet. Muutenkaan ei tarvitse laittaa koko toppavarustusta päälle.


Tykkään lähteä liikenteeseen omilla eväillä. Vakkarikaverina ruisviipaleita, juustoa ja kurkkua. Eipä sitä vaan uskoisi, että kotimaastakin löytyy kunnon hiekat Kalajoelta. 


Viikonlopun lämmöstä oli pakko nauttia puutarhassa. Muutama viikko sitten ehdin hyppelehtimään hortensian selviytymisestä, mutta luultavasti liian aikaisin. Nyt näyttää kyllä niin ankealta koko puska, mutta onneksi maasta pukkaa jotain muuta vihertävää. Ensimmäinen leppäkerttu avusti mansikkapenkin siivouksessa, ja olipa siinä muutama kärpänenkin seurana.


Nyt sitä ollaankin jo laukun kanssa muissa maisemissa. Oulussa pieni välitankkaus ja yöpyminen. Viime kerrasta onkin vierähtänyt vuosi. Joka kerta on kuitenkin päästävä rantaan ihastelemaan näitä kauniita rakennuksia.


Aurinko ei malttanut paistaa kunnolla, mutta onneksi ei vettä satanut kuitenkaan. Röh.


Jokos Iittalan Ruutu-sarja on tullut tutuksi?  Ekan kerran näin vasta livenä. Luulin alun perin kuvan perusteella kuutioiksi, mutta nehän ovatkin vinoneliöitä. Hentoiset ja herkät sävyt. Muotoilijoina Erwan ja Ronan Bouroullec.


Matka jatkuu edelleen. Tästä alkaa tiukka viikko. Pitkiä päiviä, valvomista, skarppina olemista, mutta toivon mukaan sekaan mahtuu myös huumoria ja tilannekomiikkaa. Kuulemisiin ja  mukavaa viikkoa sinulle toivottaen!

20 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!

  Sinua odottaa haaste blogissani, käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
 2. Mihin ihmeeseen sinä lunta kaipaat!?
  Tuo Ruutu on hauska uusi tuttavuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aivan ytimeen osuit. Enhän minä nyt lunta kaipaa mihinkään, kun just ollaan talvesta pääsemässä eroon. Aurinkoa, lämpöä ja hiekkaa vailla tässä enemmänkin ollaan. Eikä ihan uteliaisuus ja seikkailumielikään riitä syyksi lumirajan etsimiseen. Joten työ ja huvi on tällä kertaa kyseessä :)

   Poista
 3. Täällä hiukan Oulusta eteenpäin lunta on mielin määrin tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa siis vielä on, vaikka mittari näytti reippaasti yli kymmenen astetta plussaa!

   Poista
 4. Söpöjä possuja :) Tsemppiä tiukkaan viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin hassuja lemmikkejä puistossa. Taidetta kaupunkilaisille :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos. Reissusta tuppaa rähjääntymään, mutta se on laiffii :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kaikki tiet vievät merenrantaan, vaikka missä olisi :)

   Poista
 7. Iloa viikkoosi <3 Näyttääpäs tutulta kalajoen hiekat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalajoki pääsee aina yllättämään, vaikka usein on tullut käytyä. On se hienoa, että meillä on säilytetty harvinaisia hiekkarantoja tässä laajuudessa :)

   Poista
 8. Kalajoki onkin tuttu paikka meille ja siellä tulee käytyä monta kertaa vuodessa :) Taidat kyllä löytää pohjoisesta lunta, mikäli menet Oulua ylemmäs. Mukavaa viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulun jälkeen alkoi sitten valkoista näkyä enemmänkin. Onneksi ajokeli oli kuitenkin hyvä. Kesärenkaita ei ole vielä uskaltanut vaihtaa....

   Poista
 9. Kivoja kuvia! Hauskoja nuo possut ja uusi tuttavuus minulle tuo Iittalan sarja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iittalan sarja on melko tuore tulokas, joten eiköhän niitä pikkuhiljaa tule kauppoihin näkyville. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 10. Kiva tuollainen laituri tehty.Rakennukset on kauniit aja possut.Ihan hymyilevät.Kesä vaan keikkuen tulevi-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautapolkuva on helpompi kävellä rantaan. Ovat tehneet muutamia reittejä, ja ulkoilijoita olikin aika mukavasti.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...