sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Puutarhapäivä ja kasvua kohti uutta

Ensimmäinen puutarhapäivä takana. Hanskat käteen ja tonkimaan penkkejä. Mullan seasta pilkisti jo  tulokkaita. Pioni oli hyvässä vauhdissa, ja syksyn sipulit kurkistelivat pinnalle. Aivan täpinöissä olen hortensiasta.  Se näyttää selvinneen toistaiseksi talvesta, ja vihreää silmua pukkaa jo kovasti. Nyt on se aika, jolloin taas odottaa puuhastelua pihalla. Kyllä siihenkin ehtii vielä kyllästyä. Varsinkin tuholaisiin ja rikkaruohoihin. 

En kaipaa isoa puutarhaa, josta tulee stressiä. Pienempikin riittää terapiaksi. Tänä vuonna voisin laittaa enemmän tomaatteja ja yrttejä. Omenapuu pitäisi leikata, kun se ei oikein mahdu kunnolla kasvupaikkaansa. Muutenkin tähän aikaan alkaa kesäsuunnitelmat pyöriä päässä. Eihän ne kaikki millään toteudu, mutta tässä vaiheessa kaikki on mahdollista :)


Viikolle mahtui myös pieniä muistamisia. Olipa sykähdyttävää saada postia Englannista. 


Aurinko kävi näyttäytymässä, ja se innosti myös kävelylenkille. Venelaitureilla on vielä tyhjää. Eipä kestä kauan, kun laitureilla käy vilinä. Veneitä tankataan ja ruokakasseja kannetaan vauhdilla. Saariston veneilykausi on odotuksia täynnä. Edellisen syksyn kyllästyminen pakkaamiseen on unohdettu, kun uudet seikkailut odottavat.


Miten tuntuukaan siltä, että juuri tänä vuonna "mannerlaatat" kääntyvät omassa elämässä. Joidenkin päätösten tekemistä olen vitkuttanut pitkään. Nyt muutokset pakottavat katsomaan kompassia.  Uudistuminen on vaikeaa, jos yrittää yhdistää liikaa vanhaa ja uutta. Siitä tulee vain epämääräinen sekametelisoppa. Joskus vanhat asiat on revittävä juurineen irti. Silloin on hyvä, kun lähellä on lämpöistä suojaa. 


Tänään olisi myös juhlan aika. Kansainvälinen naistenpäivä on päivänsä ansainnut. Ehkäpä olisi hyvä muistaa kukkien ja kakkujen keskellä se alkuperäinen ajatus tasa-arvosta.  Toivotan iloa sinun päivääsi!


Kulunut viikko on ollut oikeastaan sellaista vuoristorataa, että rauhallinen viikonloppu oli paikallaan. Ensi viikon elämyksiä odotellessa. Kuulemisiin!

16 kommenttia:

 1. OI, mitä Englantiin kuului, kuinka siellä on lapsosella mennyt?
  Meillä se säälittävä puutarha on vielä täysin lumen peitossa, sieltä ei pilkistä vielä muu kuin omenapuun raato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivasti siellä on mennyt. Tosin pieni nyrjähdys nilkkaan lentismatsissa, mutta se on parantumassa. Onneksi on skype, niin pääsee lievittämään ikävää :)

   Poista
 2. Kiva, kun sait tuliaisia :). Mun pikkuinen haluaisin niin kasvattaa omaa salaattia ja tomaattia. Katsotaan jos innostutaan keväämmällä!! :)

  Mukavaa iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kiva kokeilla kasvun ihmettä, ja tomaatitkin maistuvat niin makoisilta omasta maasta. Eivät ole ollenkaan niin vetisiä kuin kaupassa :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Upea postaus.
  Ihanaa Naistenpäivän iltaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä räntä/sade/lumi -keliä on ollut jo riittämiin. Nyt tekisi jo mieli päästä tekemään kesää pihalle. Oli siellä lintuparvikin seurana, ja heillä tuntui olevan sama toive :) Ihanaa naistenpäivää!

   Poista
 4. Mitä puutarhahommia? Tähän aikaan vuodesta? Meillä täällä vielä lunta on ihan riittämiin, mutta ihana kuulla että kevät on tulossa...Ihanaa naistenpäiväiltää Ihanainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan en ole näin aikaisin puutarhassa ollutkaan. Itsekin ihmettelin. Lumet ovat sulaneet takapihalta. Syksyn jäljiltä jäi kukkien varsia ja monenlaista risua. Nyt lumien sulaessa olen siivonnut penkkejä. Kyllä se kevät sieltä tulee!

   Poista
 5. Mie romahan! Meillä ei ole mitään mahiksia kuopsutella puutarhassa moneen viikkoon. Lunta riittää. Kivaa naisteniltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut vaan epämääräistä talvea, joten luntakaan ei juuri ole ollut. Ymmärrän tuskasi, mutta kyllä se kevät laulellen tulee sinnekin pian :)

   Poista
 6. Hurmaavaa naistenpäivää!
  Ihanaa, että pääsit jo kuopsuttelemaan puutarhassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhassa happi kulkee paremmin ja aistit virittyvät uudelle taajuudelle :) Vaikka kuinka tykkää sisustaa kotia, niin puutarhassa on ihan oma tunnelmansa :)

   Poista
 7. Täälläkin on vielä niin paljon lunta, että puutarhahommat ei ole käyneet mielessäkään. Tosin suunnittelin laittavani terassille narsisseja :)
  Kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin myös etuterassille pari narsissia. Oli talven jäljiltä niin synkät kanervat, että pakko päästä niistä eroon. Keväistä viikkoa sinne!

   Poista
 8. Ihania tunnelmia, kivoja muistamisia Englannista. Täälläkin paistaa tänään vihdoin aurinko, aurinkoista uutta viikkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan säästä nyt, kun vihdoin lämpenee! Terassit alkaat jo täyttyä ihmisistä, vaikka tuuli on vielä raaka. Tekee vain mieli kääntää katseet aurinkoon :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...