maanantai 30. maaliskuuta 2015

Ihanaa hulluutta, NK, Mood ja vihdoinkin Abba

Väsynyt mutta onnellinen. Takana on virkistävä, kulttuurinen ja musiikintäyteinen viikonloppu. Elämyksiä ja wau-efektejä tuli sen verran, että tämän päivän räntäsade ei harmita yhtään. Astuimme ensimmäistä kertaa Viking Gracelle, ja kokemuksen jälkeen ei rellestyspaatille huvittaisi mennäkään. 

Meno oli pehmeää,  tilat rentoja ja varsinkin illalla tunnelmallisesti valaistuja. Hämyisiä värivaloja oli siellä täällä, lounge-paikkoja istuskeluun ja oleiluun oli tarjolla paljon.  Eihän sitä unta silti hirveästi tule, kun laiva on Tukhomassa jo ennen kukonlaulua. Päätimme kuitenkin säästellä jalkoja kulkemalla kaikki mahdolliset pitemmät reitit ratikalla tai bussilla. 

I love Stockholm. Tavoitteena ei ollut juosta kaupoissa ja shoppailemassa vaan nauttia kaikesta kivasta fiilispohjalta. Nautin arkkkitehtuurista, puistoista ja erityisesti näyteikkunoista. Hulluutta, kekseliäisyyttä, outoutta ja huumoria. Tykkään.


Pääkohteena oli Abba-museo. Se sai viimeisetkin unenrippeet lähtemään taivaan tuuliin. Rakennus on ulkoapäin melko vaatimaton, mutta sisus on täyttä tavaraa. Yksi osa koko settiä on kaikki tarinat, kuvat, rekvisiitat, esiintymisvaatteet, palkinnot, studio jne. Se paras juttu kuitenkin oli ehdottomasti elämyksellisyys ja vuorovaikutus. Walk in - Dance out. Tiloissa saa kierrellä vapaasti, miksailla biisejä, laulaa, kiivetä bändin kanssa stagelle. Siellä on disco, jossa soitetaan Abbaa. Tanssahtelin aivan fiiliksissä kesken päivän. Kaiken jatkona on Hall of fame- katsaus ruotsalaisen musiikkimenestykseen. Siellä pääsee kuuntelemaan eri vuosikymmenten hittejä nykypäivään asti.

Koko homma on rakennettu todella ajatuksella niin, että paikassa viihtyvät niin lapset kuin seniorit. Siellä vain tulee hyvälle tuulelle.  Abba-shop oli pullollaan kaikkea kivaa ostettavaa. Jonotusnumero otetaan tietenkin koskettimia painamalla :)


Kiertelyyn kaupungilla jäi paljon aikaa, kun hoidimme museon jo päivällä. Aamiainen oli jo sen verran sulanut, että pientä purtavaa teki mieli. NK tarjoaa makuja kaikille aisteille, joten sinne siis kiertelemään.


Mood Stockholm on vähän tuoreempi tulokas ostospaikkana. Siellä on hauska street-tunnelma, joka poikkeaa muista ostareista. Ruuhkaa oli todella paljon, ja food-paikat vetivät porukkaa herkuillaan. Sisäänkäyntiä koristaa jättimäinen patsas.


Ripaus pääsiäistä katukuvassa. Värikkäitä lainahöyheniä.


Tässä maistiainen NK:n näyteikkunasta. Kalasoppaa muodin merkeissä.


Jotain pientä tuli sentään ostettuakin. Parasta oli kuitenkin kiireettömyys, ruokapaikat, kahvilat, ihmiset ja se mieletön energia, joka kaduilla liikkuu.  Onhan se miljoonakaupunki, mutta rohkeuteen, uskaltamiseen ja yllättämiseen ei tarvita kuin yksi sydän. Siitä voi lähteä liikkeelle lumipalloefekti, joka saa muutkin uskaltamaan. Ugh. 

Takaisintulomatkalla oli voimat mitoitettu niin tarkasti, että nukahdin vaatteet päällä hyttiin ja heräsin henkilökunnan koputteluun ovelle. Kesäaikaan siirtyminen teki siihen vielä omat temppunsa.  Laivalla olisi ollut buffet tarjolla, mutta en  pysty vetämään niin myöhään sellaista ruokamäärää, joten raha menisi ihan hukkaan. Katkarapuleipä sen sijaan oli oikein hyvä vaihtoehto. Sen muuten laitoin merkille, että Tukholmassa oli monessa paikassa yhdistetty ruokaravintola ja sisustusliike toisiinsa. Ehkäpä meilläkin vähitellen. 

Näillä silmäpusseilla ja ajatuksilla kohti pääsiäisviikkoa. Miksi näitä kelloja pitää siirrellä? Joka tapauksessa kaikkea hyvää alkavaan viikkoosi. Kuulemisiin, ihanat :)

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia reissusta ja tuonne Abban museoon olis kiva päästä käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen museota lämpimästi. Siellä vierähtää pari tuntia kepeässä tunnelmassa :)

   Poista
 2. Oikea elämysmatka on ollut.Hauskoja patsaita. Kyllä minäkin ABBASTA-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina sitä reissuilta hakee silmille uutta nähtävää. Tukholmassakin on tullut monta kertaa käytyä, mutta aina siellä viihtyy ja löytää tekemistä.

   Poista
 3. Ihanalta reissulta kuulostaa, ehdit tekemään paljon! Viking Grace on aivan upea laiva :)
  Täälläkin ollaan oltu hieman sekaisin taas kellojen siirrosta, munkin puolesta tästä voisi jo luopua. Eiköhän viikko tästä kuitenkin taas lähde, kivaa uutta viikkoa sinnekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grace oli kyllä hieno kokemus. Olenkin jo kauan kaivannut laivamatkoihin uudenlaista tunnelmaa. Hytitkin olivat tilavia ja raikkaita. Muutama päivä taas menee ennen kuin tottuu kellojen siirtoon...

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen ja näköinen reissu.
  Minua ei voisi kännäyspaatit vähempää kiinnostaa kun itse en pysty juomaan yhtä viinilasia enempää, eikä se meno kännilaivoilla kiinnostaisi muutenkaan vaikka itse joisinkin enemmän. Aika kamalaa katsottavaa joidenkin meno siellä.
  Laivalla käynti silti on kivaa luxusta elämään, niin kuin pieni ulkomaanmatka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut myös itse tulla "allergiseksi" laivarellestykselle. Hyvästä musiikista, showsta ja ruuasta on kiva nauttia mutta rajansa kaikella :) On se kiva tunne, kun köysi irtoaa laiturista, ja Tukholman saaristoa katselee mielellään.

   Poista
 5. Grace on tosi hieno laiva.
  Kivoja poimintoja reissultanne. Tukholmaan olisi niin mukava päästä hyvässä aikuisseurassa. Lähitulevaisuudessa taidan kuitenkin joutua sinne lasten kanssa. No, onhan siellä sillekin kohderyhmälle kaikenlaista :). Reissussa rähjääntyy, mutta onhan se sen arvoista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on tekemiset valikoitu vähän porukan mukaan. Usein on varsinkin kesäisin nautittu vanhasta kaupungista, mutta nyt jätettiin kokonaan väliin. Gröna Lund ja Skansen on myös kivoja kesällä. Sinne voi lähteä eväiden kanssa nauttimaan puistosta, eläimistä ja musiikista :) Juu. Ei sitä ilman rähjääntymistä selviä, mutta silti vaihtelu virkistää.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Sää ei ollut mitenkään erikoinen, mutta onneksi tekemistä riittää. Sadetta ei sentään tullut kuin täällä, ja aurinko jopa näyttäytyi iltapäivällä. Kesällä takaisin uudestaan :)

   Poista
 7. Oi mikä ihku reissu teillä on ollut, melkein kuin itsekkin olisi ollut noiden kuvien myötä mukana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain kunnon irtiotto tekee hyvää. Pitää saada riittävästi uutta katsottavaa, että pääsee irti normikuvioista. Uutta seikkailua odotellessa...

   Poista
 8. Kiva matkakertomus reissultanne! Eipä ole tullut vuosiin käytyä Tukholmassa, kun laiva on vienyt aina Tallinnaan. Täytyy kyllä sanoa, että laivoilla olen saanut aina herkullisia katkarapuleipiä :) Mukavaa pääsiäistä tv Liisa

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...