torstai 5. maaliskuuta 2015

Diorit, designia ja ruhtinattaren elämää

Vihdoinkin aurinkolasit! Viikon ensimmäinen aurinkoinen päivä, joten samalla pääsi testaamaan toimivuutta. Hinta vähän kirpaisi, mutta eiköhän näiden kanssa pärjää jonkin aikaa. Vahvuudet, heijastuksen esto ja hionta toivat vähän extraa, mutta minkäs sille voi. Sama juttu kuin silmälasien kanssa. Olisin niin toivonut, että alennusmyynneissä olisi ollut sopivat, mutta ei.Tässä pari kuvaa viikonlopulta. Kevättä piti saada keinolla millä hyvänsä, joten hedelmäinen piirakka sai toimia katalysaattorina. Piirakkataikinan pohjalle pilkoin persikkaa. Sekaan kookoshiutaleita. Pieni ripaus tropiikkia, kun ei katso ikkunasta pihalle :)Joskus on niin paljon leffoja tarjolla, ettei oikein tiedä minkä katsoisi. Usein se on myös fiiliksestä kiinni. Komiikkaa, toimintaa, seikkailua, romantiikkaa. Olen joskus lukenut elämäkertakirjan Monacon ruhtinattaren elämästä, joten uteliaisuudesta ajattelin katsoa myös leffaversion. Selväksi tuli, ettei prisnsessan elämä kovin houkuttelevaa aina ole. Glamourin ja pukujen takana on pitkän historian tuomat velvoitteet, politiikka, juonittelu ja kilpailu vallasta. Ei siinä sotkussa paljon  notkuminen palmun alla bikineissä lohduta.


Viikon piristys oli Design kodeissa -luento, jota kävin kuuntelemassa alkuviikosta.  Sisutussuunnitelutoimisto Aveon edustaja kertoi mielenkiintoisella tavalla asioista, joita pitäisi ottaa huomioon. Tässä muutama poiminta luennosta.

"Visuaalinen maailma korostaa näköaistin merkitystä. Muiden aistien merkitys jää liian vähälle huomiolle. Pitäisi suunnitteluvaiheessa mittiä myös kuulon, tuoksujen ja tuntoaistien merkitystä enemmän."

"Trendikästä osaa sisustaa katalogien avulla kuka tahansa ilman, että edes tapaa asiakasta. Kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen tekeminen onkin vähän haastavampaa, jos tehdään kestäviä ratkaisuja."

"Eettisistä valinnoista puhutaan paljon vaatteiden kohdalla, mutta kuinka moni tietää ostamiensa huonekalujen tai esineiden eettisestä valmistuksesta?"

"Ergonomiasta tulee yleensä mieleen toimistotuoli. Se on kuitenkin kokonainen ajatusmalli kotia sisustettaessa ja kaikissa askareissa." 

"Suurin osa koululaisista istuu koko päivän sellaisissa tuoleissa, joissa ihminen kestää keskimäärin istumista 45 min."

"Näytin ryhmälle valokuvaa, jossa oli kolme käytävää toimistoista ja kolme vankiloista. Ihmiset eivät erottaneet, mitkä kuvat olivat vankiloista."

"Monissa tiloissa on epämääräistä meteliä, joka syntyy tuolien siirtelystä, koneiden hurinasta, musiikin, puheen ja taustaäänien sekoittumisesta. Luonnollinen olotila on hiljainen metsä, jossa on taivas kattona. Siihen pitäisi pyrkiä akustiikassa."

"Walmart-kauppaketjussa tehtiin testi. Myynti nousi kolme prosenttia sellaisina päivinä, jolloin ilmaan sekoitettiin sitruunan tuoksua."

Niinpä. Asiat laittoivat ajattelemaan. Miten oman kodin sisustusta voisi parantaa, että se antaisi "ruokaa" kaikille aisteille? Ja minkälainen hintalappu sillä sitten olisi....

Kuva: Inreda.com

Näillä ajatuksilla mennään kohti viikonloppua. Mittari näyttäisi kipuavan lämpöasteille, ja aurinkoakin taitaa olla luvassa. Mukavia hetkiä sinulle toivotellen!

20 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia mietteitä! Voi kunpa aurinko tulisi esille viikonloppuna, mukavaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että aurinko pilkahtaa. Tekisi mieli jo korkata grilli terassilla. Vähän putsausta talven jäljiltä ja makkarat tulille :)

   Poista
 2. Ihanat aurinkolasit. Tykkään omistani jotka mies osti vuosi sitten yllärilahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva vaihdella erilaisia aurinkolaseja, mutta olen huono käyttämään piilareita, eikä vahvuuksilla malta monia ostaa :)

   Poista
 3. Vau! Upeat lasit!
  Ja tropiikin hedelmäpiiras näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikin keinoin pitää yrittää saada kesä talven keskelle :)

   Poista
 4. Kiinnostavia huomioita ja oivalluksia kalustamisesta ja sisustamisesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luennosta jäi paljon pureskeltavaa myös omiin ajatuksiin. Paljon tehdään myös julkisia rakennuksia nopeasti ja halvalla. Puhumattakaan hoitokodeista ja muista laitoksista, joissa ihmiset asuvat pitkään. Kokonaisvaltaista hyvinvointia pitäisi ajatella enemmän. Sekin on taas varmaan rahakysymys...

   Poista
 5. On hyvä valinta.Sangat tuo vielä eksraa kun on toistakin väriä.Hienot.-Ritva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sangat ehkä keventävät kokonaisuutta, kun muutenkin mulla on aika pienet kasvot. Ei ole sitten niin raskas kokonaisuus.

   Poista
 6. Todella mielenkiintoisia asioita poimit ja jaoit luennolta, pistävät kyllä miettimään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se antoi myös itselleni ajattelemisen aihetta. Moniin asioihin tottuu arjessa, eikä aina tule ajatelleeksi, miten hyvinvointi syntyy. Nämä asiat olisi hyvä huomioidea erityisesti sellaisissa paikoissa, joissa viettää eniten aikaa elämässä.

   Poista
 7. Täällä ei ole vielä aurinko näyttäytynyt, toivottavasti pian! Olen aika surkea käyttämään arkoja, pitäisikin yrittää aktivoitua siinä hommassa. :) Sonun lasisi ovat upeat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt todella myrskyistä ja vettä sataa kaatamalla. Vähissä on kevään aurinko. Ehkä ensi viikolla sitten :)

   Poista
 8. Pitäis ehdottomasti itsekin tehdä ripaus tropiikkia kakku! Nimittäin olisi niin tropiikin kaipuu!! :) Upeat lasit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tropiikkia tässä tarvitaan horrosta ja harmautta karkottamaan :)

   Poista
 9. Ihanat kuvat ja aurinkolasit ! Tropiikki kakku kuulostaa herkulliselta:) ihana postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kookos on aika kätevä lisuke moneen paikkaan. Myös broilerin kanssa sopii yllättävän hyvin.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Tästä se kevät lähtee. Ainakin henkinen valmistautuminen on jo tehty :) Mukavaa viikkoa!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...