sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Synttäreitä, Zaran pitsiä ja ulkosaaristoa

Nyt on synttäreitä vietetty oikein urakalla. Mitenkähän sattuikaan niin, että lähipiirissä on neljät syntymäpäivät saman kuukauden aikana. Kolmet niistä on vietetty. Tänä viikonloppuna olimme tuplajuhlissa, kun perheenjäsenet päättivät kuitata merkkipäivän yhteisellä kakulla. Mukaan mahtuu seniori-ikäistä, pikkuväkeä ja vähän siltä väliltä.  Tässä muutamia tunnelmapaloja kekkereiltä.Yksi kummilapsistamme juhli tänä viikonloppuna synttäreitään. Neitokainen tykkää ihan hurjasti popcornista, pitseistä ja kimalluksesta. Hän on myös innoissaan kaikesta askartelusta. Päätinkin viedä sankarille askartelujuttujen lisäksi löytöjä Zarasta.


Pääsin perehtymään tarkemmin myös Petsien maailmaan. Niitähän on tarjolla ihan mieletön määrä erilaisia. Little Pet Shop -sarja tuntuu olevan todellinen keräilyhitti, ja yksi oli koristamassa myös kakkua.


Kakkujen jälkeen lompsis raittiiseen ilmaan. Kotikulmilta on välillä lähdettävä kauemmaksi saaristoon. Raippaluodon silta yhdistää mantereen ja saaren. Sillan korkeimmalta kohdalta näkyy avomerelle. Samalla pääsee seuraamaan jäätilannetta. Levähdyspaikan istuimet sulautuvat ympäristöön hyvin. Kivilohkareet kestävät rajua sään vaihtelua ja aallokkoa. 


Täällä on nyt vuorostaan alkamassa "hiihto"loma. Lumesta ei tosin ole kuin rippeet jäljellä. Oma lomailu on vasta myöhemmin keväällä, mutta jotain kivaa täytyy silti viikon varrella keksiä. 
Yksi perheenjäsen viettää päiviään nyt sitten Englannissa. Mikäs reissu se on, ettei pientä haaveria sattuisi. Nilkka oli nyrjähtänyt lentismatsissa, ja skypen suttuinen kuvakin sen paljasti, että jalka oli sinisen musta. Auts. Lääkärikäynti, röntgen ja pari päivää lepoa. Onneksi ei ollut murtumia. 

Briteissä on muuten vietetty Pancake -päivää, kun meillä on laskiainen.  Kaapit tyhjennetään leipomustarvikkeista ja leivotaan pannareiksi. Herkkuja on tarjolla pitkin kaupunkia, ja tapoihin kuuluu myös pannarijuoksu. Paistinpannu käteen ja menoksi :)

Yöllä olisi tarjolla Oscareita, mutta taitaa nukkumatti tulla hiekkojen kanssa ennen sitä. Ehkä sitten pikakelauksella parhaat palat myöhemmin. 

Mukavaa viikkoa ja rentoilua joka tupaan sekä lomalaisille!

15 kommenttia:

 1. Kauniit maisemakuvat olet räpsinyt! Täällä ollaan ihan valmiita sänkyyn jo nyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka vuosi suunnittelen katsovani Oscarit, mutta liian pitkä maraton. Tänä vuonna tulee vielä erillinen ohjelma punaiselta matolta :)

   Poista
 2. Ihania synttärikakkuja, lahjoja ja kauniita kevättalven maisemakuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on päiväkin pidentynyt niin reippaasti, että sen oikein huomaa. Valoisaa riittää, vaikka lähtee liikenteeseen vähän myöhemmin iltapäivällä. Hassua, että helmikuussa on jo näin keväistä. Taitaa talvi lyhentyä entisestään.

   Poista
 3. Oi mitä herkkuja!
  Täällä vielä lunta riittää, tänään satoi lisää....
  Kivaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi lumelle tarvetta. Täällä järjestettiin perinteinen talvirieha perheille sunnuntaina, ja siellä oli muutama laji jouduttu perumaan lumen puutteen vuoksi. Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 4. Pannari-päivä kuulostaa kivalta. Meilläkin oli joskus tytöllä noita Petsejä. Kadehdin tuota teidän lumettomuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsimme jo grillikauden avaamista, kun tuntui niin keväiseltä takapihalla. Vohvelipäivä voisi olla tällä viikolla paikallaan :)

   Poista
 5. Kivat kuvat:) teillä menoa riittänyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuulle tosiaan osuu monenlaista. Ehkä senkin vuoksi kuukausi tuntuu menevän nopeasti. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 6. Ihana postaus täynnä elämää ja upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkähän ne menot tuppaavat aina kasaantumaan. Kohta maaliskuu. Ihana kevät pursuaa ovista ja ikkunoista. Paitsi kevätaurinko paljastaa likaiset ikkunat. Ja peseminen ei ole yhtään lempipuuhaa :)

   Poista
 7. Voih mitä synttärilahjuksia ja ihania maisemia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saaristo on tutustumisen arvoinen kohde, erityisesti kesällä. Ennen piti olla vauhtia ja hurjia tilanteita. Nyt nauttii luonnon hiljaisuudesta :)

   Poista
 8. Ihania lahjoja!tykkään zarasta,harmi et vain pk-seudulla myymälä .

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...