torstai 19. helmikuuta 2015

Sisustajan naimakauppa ja autolla Ruotsiin

Löytyykö sisustajalta sellaista sekuntia elämästä, ettei mitään suunnitelmia ole vireillä? Yllätän itseni (tai ei se mikään yllätys ole) miettimästä milloin mitäkin nurkkaa. " Tuon voisi viedä kierrätykseen, tuohon erilainen matto, korjausmaalausta, kylppäri irvistelee, portaat natisee." Taidan haaveilla tilanteesta, jossa olisi hetken kaikki kunnossa ja voisin purjehtia paikalle pehmoisen viltin kanssa viimeistelemään tunnelman. Taitaa olla pakko hyväksyä, että keskeneräisyyden kanssa ollaan naimisissa.

Silti tekisi mieli laittaa jotain keväistä uutta silmän iloksi. Sisustuskaupassa pitäisi olla portsari joka käännyttää ovelta. "Saat luvan tulla kauppaan, kun eteisen seinä on maalattu." Ehkä tulisi valmista nopeampaan tahtiin.

Klipsejä on osunut silmiini viime aikoina monessa paikassa. Laatikoihin on kertynyt kaikenlaisia kuvia, kortteja ja pieniä julisteita. Tämä kollaasi löytyi House by F -liikkeestä. Se voisi olla ihan passeli ratkaisu meillekin.


Helmi-maaliskuu on yksi suosikkini vuodenajoista. Kesähän on tietysti omassa luokassaan, mutta siihen liittyy aina vähän haikeuttakin. Jokainen päivä vie lähemmäksi syksyä. Nyt kaikki on vielä edessä, päivät pitenevät, linnut sirkuttavat. 

Eväät reppuun, lämmintä päälle ja menoksi. Jään päällä oli ohut lumipeite, eikä tarvinnut kahlata syvässä hangessa. Miten hyvältä tuntuukaan vetää happea keuhkoihin ja laittaa aurinkolasit nenälle. Keväinen luonto on puhunut. Ugh.


Tilaa on vaikka muille jakaa, mutta silti suurin osa kävelee samasta kohdasta. Ensimmäinen valitsee reitin, ja muut luottavat jään kestävyyteen :) Olihan siellä kelkkailijoita, hiihtäjiä ja leijan lennättäjiä, mutta yhtäkään autoa en nähnyt.
 Täällä suunnitellaan välillä siltaa tai tunnelia Uumajaan. Hätähousuna ei jaksaisi odottaa maan kohoamista siihen asti, että Merenkurkku kasvaa umpeen. Tosin ulkosaaristossa on upeat näkymät maankohoamisesta, ja niitä turistit tulevat katsomaan ulkomailta asti. Olisipa sen verran paksu jää, että voisi autolla hurauttaa Ruotsiin, jos vain uskaltaisi. Se ei ole ihan aprillijuttu, sillä lapsuudessa jää oli niin paksua ja pakkasta niin paljon, että moni tuttava kävi autolla naapurimaassa. Parhaimpina talvina meillä menee jääteitä täällä, ja muutaman kerran olen ollut auton kyydissä ajelemassa. Nykyiset talvet heittelevät niin paljon, että tulipalopakkasia ei oikein ole. Enkä niitä oikeastaan kaipaakaan.


Jäällä tuuli puhalsi vielä kylmästi, mutta rannan suojissa oli mukava nauttia kupposellinen kuumaa.


Tuliaisia rannalta maljakkoon.


Eväät riittivät joksikin aikaa. Vedettiin pitkää tikkua, ja pizza voitti.


Alkuviikosta iski pieni siivousvimma. Jatkuva kenkäkaaos sai vipinää kinttuihin. Homman nimi on se, että ostin jokin aika sitten eteisen vaatekaappissa on monikerroksinen kenkäteline. Tavoitteena pitää kaapin edusta siistimpänä. Suosituin läpikulkupaikka ei ole pääovi vaan kodinhoitohuoneen ovi, josta pääsee kätevästi autolle. Sieltä kautta on myös kätevämpää jättää lumiset kengät kuivumaan.

On sitten ollut kaikenlaista loskakeliä, vesikeliä ja räntää on tullut koilisesta ja kaakosta. Vaatekaapin kenkäteline ammottaa tyhjyyttään, ja kodinoitohuone on täynnä kenkiä, joihin kompastelee joka kerta, kun tulee ulkoa sisälle. Parasta ehkä olisi, jos kenkäteline olisi kokonaan khh:ssa. En vain vielä tiedä siihen sopivaa telinettä, kun tila on aika kapea. Meillä ei taideta saada tätä kenkärallia mitenkään ruotuun. Taidan luovuttaa. Huokaus. Elämän tuhlausta miettiä kenkien järjestystä. Nyt täytyy tehdä jotain kivempaa. 

Viikonloppu lähestyy, ja meillä on tiedossa visiitti kaksille kekkereille. Osuvat vielä samalle päivälle. Btw. Ikean Bestå-kaapin osat tulivat postissa, ja nyt täytyykin lähteä tutkimaan kokoamisohjeita. 
Mukavaa loppuviikkoa toivotellen. Kuulemisiin!

p.s. Arvonta on käynnissä.  Pääset mukaan linkistä:  Arvonta

10 kommenttia:

 1. Ihanan lumisia maisemia ja mietteitä, sisustusunelmia!
  Aina välillä saa sellaisen puuskan sisustaa, tuttu juttu!
  Lempikauppani täällä, Zara Home, on viimeksi tänään pyöritty moneen kertaan ympäri ja ihasteltu kirsikankukkaiset lakanat ja koralliset valokuvakehykset..ai jai..jonain päivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen selaillut Zara Home -mallistoa netistä. Niillä on tosi kivoja juttuja. Täällä lunta ja siellä kesä, mutta sama aurinko paistaa molemmille :)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia! Ja olet aivan oikeassa, tämä aika on niin ihanaa juuri sen takia, että koko kevät ja kesä ovat vielä kokonaan edessäpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan on jotenkin kiva tehdä suunnitelmia kesäksi, vaikka kaikki eivät toteutuisikaan. Toivottavasti ei tule yhtä kylmää kesäkuuta kuin viime vuonna!

   Poista
 3. Sisustaa voisi nonstop jos ei vain lompakko olisi jatkuvasti esteenä. Koko ajan on tosiaan mielessä yhtä sun toista. Tekisin sitä tätä ja tuota jos vain olisi kaikkeen rahaa.
  Meiltä meni lapsena ja saattaa siis mennä vieläkin,mummolasta järven yli autotie kylälle, siitä oli tosi mageeta mennä kaupalle kun matka lyheni järven kautta kymmeniä kilometrejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olikin kätevä jäätie ja reilusti lyhensi matkaa. Nuorempana ei pelottanut yhtään ajaminen jäällä, mutta jotenkin sitä on tullut varovaisemmaksi. Niinhän se on, että lompakko rajoittaa hankintoja. Toisaalta on hyväkin, että se tuo mukanaan vähän pakollista harkinta-aikaa :)

   Poista
 4. Ihania ulkoilukuvia! Itse en ole jäälle vielä "ehtinyt". Ja on siellä kuulema vettäkin jäällä nyt aikas paljon, joten katsotaan ehdinkö koko talvena :D - Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää todella siltä, että vettä on jään pinnalla. Mittari on näyttänyt pari päivää plussaa. Meniköhän siinä taas tämän talven pilkkireissu ohitse.

   Poista
 5. Upeita talvikuvia.Lepän oksat on kivan näköiset tuossa purkissa-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnon omat kukat ovat parhaita! Kohta voi laitella koivunoksia maljakkoon. Sisällä lämpimässä silmut alkavat vihertää aika nopeasti.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...