perjantai 13. helmikuuta 2015

Rutistuksia ja pehmeää askartelua

Hupsista hei. Meidän hoodeilla viikko on tuntunut tuplamittaiselta. Niinpä viikonloppu kolkuttelee ovea kreivin aikaan. On aika ottaa pienet herkut esille ja laittaa suut makiaksi. Helmikuulle osuu myös monta juhlan aihetta. Runebergin, ystävänpäivän ja laskiaisen lisäksi on useammat synttärit perhepiirissä. Kakkukiintiö on tullut täyteen, mutta masussa onkin jälkkäreille ihan oma kolo.

Kulunut viikko on ollut melkoista tasapainottelua. Viime viikonloppuna jäi palautuminen reissusta vähiin. Niinpä alkuviikko alkoi pienellä kurkkukivulla ja flunssaisella ololla. Olen kaadellut rohtoja kuppiin, juonut litratolkulla hunajavettä, purisellut appelsiineja ja ripotellut valkosipulia sinne sun tänne.


Ystävänpäivä on otollista aikaa toisen ilahduttamiseen. Riikka Juvonen kertoo myös tärkeästä näkökulmasta. Meitä on opetettu huolehtimaan toisista, mutta osaammeko huolehtia itsestämme?

"Juhlat omalle itselle. Laitan herkullisen aterian, valitsen sopivan viinin, katan pöydän ja sytytän kynttilän. Istun hiljaa ajatusteni kanssa, kuuntelen lempimusiikkiani ja nautin kaikessa rauhassa. Palkitsen itseni kuin hyvä johtaja palkitsee alaistaan. Itseä on turha vähätellä. Sehän on meidän paras ystävämme. Vieras, joka kannattaa kutsua kylään tai viedä ulos tuulettumaan. "


Jotenkin olen saanut hommat tällä viikolla maaliin. Se on vaatinut kuitenkin normaalia enemmän lepoa.  Olin ilmoittautunut torstaille vielä koulutukseen. Teki mieli jäädä aamulla laskemaan lampaita, mutta niin vain sain väännettyä kropan liikkeelle. 

Kokouspaikan yläkerrassa oli samaan aikaan eläkeläisten päivätanssit. Purjehdin siitä ohitse hakemaan syötävää tauolla, ja tunnelma näytti olevan rempseä. Huulipunaa, hajuvettä, kellohelmoja, vesikampauksia ja viiksiniekkoja. Päivä paistoi ikkunasta ja meno oli ylimmillään orkesterin pauhatessa. Kyllä seniorit osaavat laittaa jalalla koreasti :)


Puolitokkuraisena sitä ei aina usko omia silmiään. Olen pitänyt viikolla nahkasaapaita, joissa on  puolipitkä vetoketju. Jossain vaiheessa päivää toisen kengän vetoketju on aina repsottanut auki niin, että päivä paistaa nilkkoihin asti. Olen vain kuvitellut, että kiireessä olen laittanut sen huonosti kiinni. Eipäs se niin sitten ollutkaan. Se vain itsestään repeää auki. Taitaa tulla suutarikeikka. Lempparikengät ja silleen.


"Kun hiljaisuus tuntuu mukavalta, on kyse ystävyydestä."


Ystävänpäivän kunniaksi olen tutkinut Kathleen Keatingin pientä halauskirjaa.  Kylläpäs niitä haleja onkin monenlaisia: karhunhalaus, hartiahalaus, poskihalaus, pikahyökkäyshalaus, hampurilaishalaus, ryhmähalaus, kylki kyljessä -halaus, takahalaus, sydämellinen halaus...
 Halauksessa on etunsa. Se auttaa voittamaan pelkoja, kohottaa itsetuntoa, rentouttaa, kuulemma myös hidastaa vanhenemista, on ekologista, muuttaa mahdottomat päivät siedettäviksi ja onnelliset päivät vielä paremmiksi. Myös ajoitus ja annoskoko ovat tärkeitä.

Sydämelliset terveiset ja lämpöisiä ajatuksia kiitoksella kuorrutettuna. Mukavaa ja leppoisaa viikonloppua Sinulle!  

33 kommenttia:

 1. Oikein lepposata huomista Ystävänpäivää sinulle. Niin mukava postaus, mieltäpiristävä. Upioita ajatuksia Riikka Juvosella, tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös Juvosen ajatuksista. Täytyy ensin huolehtia itsestä, että voi huolehtia toisesta :)

   Poista
 2. Lempprikenkien hajoaminen harmittaa aina. Niitä kuskaa mielellään suutarille.
  IHanaa viikonloppua, ihania kuvia sinulla jälleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt huolehtia saappaista rasvaamalla ja putsaamalla. Niilläkin tulee kohta kilometrit vastaan. Täytyy nyt antaa jatkoaikaa suutarin kautta. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. <3 Hyvää ystävänpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin myös sinulle <3 Kevättä on ilmassa. Nautitaan pienistä hetkistä!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Lämmin tervehdys ystävänpäivänä myös sinulle!

   Poista
 5. Halipäivä :) Niinpä niin, ystävänpäivä on ihan hyvä olemassa ainakin meille jäyhille suomalaisille!
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Joskus sitä tarvitsee ihan erityisen päivän tärkeille asioille, vaikka ystävänpäivä voi olla jokaisena päivänä :)

   Poista
  2. Aivan, itse menin eilen palaveriin, ja kas... sain ystävänpäivälahjan! On se vaan oikeasti ihanaa, vaikka joskus ennen muinoin olen ollut taipuvainen ajattelemaan että ystävänpäivä on enemmänkin kaupallista huijausta. Olisi mahtavaa jos ystävänpäivä siirrettäisiin arkeen ja kansalliseksi juhlapäiväksi. Voi kun joku alkaisi sitä puuhaamaan :)

   Poista
 6. Hyvää Ystävänpäivää!
  Hieno ajatus Riikka Juvosella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsensä hemmottelu on tärkeää. Ensin happinaamari itselle, jotta riittää virtaa myös muille annettavaksi :)

   Poista
 7. Halauksia ei voi koskaan saada liikaa.
  Hyvää ystävänpäivää sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Halauksia ei voi varastoida :) Hyvää ystävänpäivää myös sinulle!

   Poista
 8. Hyvää ystävänpäivää.Nättiä askartelu juttuja-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa vähän näpertelyä. Inspiraatio on tarvinnut aurinkoa ja kevään merkkejä!

   Poista
 9. Hei mistä ostitkaan tuon Let's never forget the first time we met -kortin? Se on kyllä tosi kiva :)
  Ihanaa ystävänpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kortti löytyi Sisustuksen Koodi-liikkeestä Turusta. Se oli ihan ilmainen mainos. Samassa liikkeessä oli myös samoja tekstejä erikseen myynnissä isompina julisteina :)

   Poista
 10. Voi miten ihana postaus kuvineen<3 hyvää ystävänpäivää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpöiset terveiset myös sinne ystävänpäivänä!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos. Kävimme juhlistamassa päivää leffassa. Leppoisaa viikonlopun jatkoa ja ystävänpäivää sinulle!

   Poista
 12. Hyvää ystävänpäivää iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvää ystävänpäivää sinulle myös!

   Poista
 13. Ja sitten on vielä sellainen virtuaalihalaus, jonka saa monelta ihanalta blogiystävältä. Tarjoan sinulle nyt sellaisen :). Kivaa laskiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpäs onkin :) Perille tuli! Mukavaa laskiaista myös sinne!

   Poista
 14. Ystävänpäivä meni jo, mutta kyllä on kauniita kuvia, sattumalta löysin blogisi :) Jos kiinnostaa niin käy katsomassa myös oma blogini osoitteessa www.amandanunelmia.blogspot.fi
  Kommentit on tervetulleita ja seuraamaankin saa alkaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistäsi! Minäpä tulen vierailulle :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...