sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Päivän tähdet ja herkkukätkö

Yksi, kaksi, kolme ja neljä. Koko setti taas plakkarissa, vaikka eilenhän tässä vasta aloitettiin. Tai ainakin tuntuu siltä. Ehkä parasta on juuri nyt talvipäivänseisaus, joka on maanantaina. On sillä kumma psykologinen merkitys. Pelkkä tietoisuus päivän pitenemisestä saa ajatukset lentämään kevääseen. 

Tällä hetkellä on aivan upea hanki maassa. Kuskailimme tänään tyttöporukkaa omiin koteihinsa juhlinnan jälkeen, ja samalla tuli katseltua pihapiirien jouluvalaistusta. Upeasti hohtavat valot hankien pinnalla.


Joulukukkaset tulivat meille kunnolla vasta tänä viikonloppuna.


Kaivelin myös jouluiset keittiötekstiilit esille. Käytännöllisintä olisi laittaa mustat pyhkeet. Se on nanosekunti, kun tämäkin pyyhe on täynnä tahmatassujen jälkiä. Noh. Siksi on pesukone :)Karkkikätköjä on vähän siellä sun täällä.


Muutama hyasintti on vielä nupullaan. Ehkä aukeavat sopivasti aatoksi.


Viikonloppu on oikeastaan mennyt jouluvalmistelun parissa. Lauantaina tehtiin osa ruokaostoksista, ja tulihan se kuusikin vihdoin hankittua. Parissa paikassa kävimme vertailemassa, mutta Plantegenista napattiin sopivan kokoinen. Tänään laitettiin kuusta jalkaan, mutta mies huomasi sahatessa, että runko onkin alhaalta vinossa. Oli pakko sahata pitempi pätkä pois. Nooh. Taisi olla valintatilanteessa sen verran kylmä ulkona, että tuli vain katsottua oksien tasaisuutta. 

Ei puhettakaan, että meillä olisi vielä koti kokonaisuudessaan valmiina jouluun. Alakerta alkaa olla kuosissa, mutta yläkerrassa on vielä  nippu lattialistoja, työkalupakki, kangasrullia, muovilaatikoita ja muuta remppasälää. Siinä sitten vieressä töllistelee kuusenoksa ja muutamia koristeita. Eikös se jolupukkikin tapaa kysyä, että onko täällä kilttejä lapsia, eikä onko täällä siivottu :) Kaksi päivää on aikaa kuroa aikataulua kiinni. Tänäänkin oli niin hieno auringonpaiste, että lähdin kävelylenkille. 

 Aatto vietetään vanhempien luona, ja sinne kokoonnummekin isommalla porukalla. Taustalla harjoitellaan joululauluja pianolla, hyasintti tuoksuu vieressä glögin lämmössä. Alkuviikolle jää vielä muutamia ruokahankintoja, siivousta ja yleistä hengailua. Nauhalta katsomme hyvissä ajoin Mr. Beanin joulunviettoa. Uutta joulumusiikkia en ole hankkinut, vaikka tarjolla on ollut ihan kivoja uutuuslevyjäkin. Michael Bublé soi tänäänkin.

Heipsunkeipsun kohti joulua. Mukavia hetkiä sinulle toivotellen!

11 kommenttia:

 1. Ihanaa, että saatiin vihdoinkin lunta ja valkoinen joulu. Meilläkin alkaa olla joulu lukuunottamatta ruokia, jotka ehdinkin valmistaa nyt parin illan aikana ja sitten aattona. Hyasintit näyttävät kauniilta noissa laseissa. terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä menee aaton ruokailu tällä kertaa valmiissa pöydässä, mutta muiden päivien ruokalistaa on yritetty suunnitella valmiiksi. Pizzatarvikkeetkin on hankittu, jos jouluruuat lakkaavat maistumasta :)

   Poista
 2. Kauniit hyasintit pikareissa!
  Joulun lumoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasinteista tykkään melkein eniten siinä vaiheessa, kun ne ovat aukeamassa. Vaaleanpunaiseen päädyin, vaikka valkoinenkin houkutteli :)

   Poista
 3. Upeet kuvat jälleen kerran :) Meillä on kaikki vielä vaiheessa.Enkä ole vielä edes ostanut kaikkia joululahjoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii hyvin. Itse olen vähän allerginen ruuhkille, mutta vähintään ruokaostoksille on mentävä. Täytyy vain varata aikaa ja vaikka käydä kaffilla välillä hengähtämässä :)

   Poista
 4. Oikein ihanaa joulua teille. Kauniit ja tunnelmalliset kuvat olet ottanut! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmallista ja leppoisaa joulua myös sinulle! Viimeisiä siivouksia tehdessä juuri mietin, että hyvää tekisi pieni loma ennen joulua, mutta kyllä se ilolla otetaan vastaan myös joulun jälkeen :)

   Poista
 5. Kaunista joulua teille!! Joulusiicoukset on vielä tekemättä, mutta ehtiihän tässä. Meille tulee aattona lähisukua, joten porinaa ja pienten jalkojen töminää riittää. Oikein mukavaa joulun aikaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mukavaa, kun koolla on monta eri sukupolvea, ja lasten ilo tuo joulutunnelman. Hyvää joulua sinulle!

   Poista
 6. Upeita tähtiä.
  Oikein Iloista ja tunnelmallista joulua sinulle ja läheisillesi!♥

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...