keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Tine K -kalenteri ja ripaus Guccia

Kauppareissu osoitti jälleen, että joulukalenteritarjonta on kasvanut hirmuisesti. Lapsuuteni kalenteri oli suurimmaksi osaksi kuvakalenteri. Jännitykseen riitti paperinen luukku, josta paljastui kiva kuva. Vähän hienommassa versiossa saattoi olla kultahilettä koristeena. Suklaakalenteri oli aivan "amerikkaa". Toisaalta täytyy todeta, että tykkäsin silti enemmän kuvakalenterista. Suklaakarkin maku ei aina osunut ihan kohdilleen. 

Nyt näyttäisi siltä, että eri valmistajat tekevät kilpaa omia kalentereitaan. Ovathan ne kivoja, mutta joissakin kalentereissa on joulu onnistuttu häivyttämään lähes näkymättömiin. Meillä suosikkina on ollut Pikku Myyrä, ja niin taitaa olla tänäkin vuonna. Oma kalenteri on ollut vielä tänä vuonna pohdinnan alla. Siksipä tykästyin tähän Tine K homen yksinkertaiseen versioon :)

Kuva: Tine K Home

Arki kaipaa pieniä ja sykähdyttäviä hetkiä. Sellainen voi syntyä omenasta, suklaakuorrutteesta ja kookoshiutaleista :)


Juhlakausi lähestyy, ja tuttuun tapaan pitäisi löytää kaapista jotain sopivaa pukeutumiseen. Punainen on jäänyt lähes minimiin asusteissa ja sisustuksessa. Enemmänkin se on ollut tehosteväri. Tämä Guccin huivi on tuliainen Roomasta, ja löytyyhän sieltä sopivasti ripaus punaista :)


Kaikenlaisen epämääräisen puuhastelun lomassa meillä on ollut ajatuksissa jo uuden vuoden kujeet. Perheenjäsen suuntaa heti vuoden alussa kohti brittein saaria vähän pitemmäksi aikaa, ja siinä onkin pahkuloitavaksi monenlaista asiaa. Majoituksesta ei ole vielä varmuutta, ja toisaalta pitäisi varata jo lennot, että saisi mahdollisimman edullisesti. Matkalaukku tulee olemaan äärimmilleen pakattu, eikä senttiäkään jää ylimääräistä tilaa. Toisaalta täältä ei kannata raahata kaikkea mukana. Ei sitä nyt sentään viidakkoon olla menossa, joten luultavasti sielläkin myydään shampoota ja deodoranttia :)

Työllistettynä on ollut niin oikea kuin vasenkin aivolohko. Tämä tyttö ottaa kupin teetä ja  lähtee hetkeksi virkistäytymään. Kuulemisiin 

18 kommenttia:

 1. Minäkin olen ihmetellyt tätä joulun kaupallisuutta.Kaunis toki tuo kalenterikynttilä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä saa pitää kukkarosta kiinni joulun aikaan, kun houkutuksia on tarjolla. Olen aikonut pysyä kohtuullisuudessa, ettei mopo lähtisi käsistä :)

   Poista
 2. Mä en ole koskaan syönyt tuollaisia omenoita...ei jotenkin kutsu mua yhtään :))

  Ihana tuo TineKn kynttilä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Tosin se ei tainnut tarkoittaa tätä versiota, suklaakastikkeita ja kaikkea muuta vielä siihen lisäksi. Täytyy vain katsella vierestä, kun pikkulinnut aterioivat :)

   Poista
 3. Kalenterikynttilä on kaunis :) Onko se tuoksukynttilä? Englanti on yksi suosikkikohteeni ja varsinkin Lontoo ja Brighton :) Niin ennen sitä oli iloinen, kun sai avata luukun ja siellä oli jokin jouluinen kuva. Nykyään pitää olla jotakin aina sisällä, jotta se kiinnostaa lapsia :) Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilässä pitäisi olla tuoksahdus havupuuta. Meikäläiselle Englanti on vielä valloittamatta, mutta nyt olisi hyvä tilaisuus siihen :)

   Poista
 4. Kyllä on tosiaan tarjolla vaikka minkämoista kalenteria nykyään! Itse ostin neidille tänä vuonna ihan tavallisen paperisen kuvakalenterin, jouluisen kissan kuvalla :) Todella kaunis tuo sinun "kynttiläkalenteri"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläkin iällä vielä jänskättää, että mikä kuva on luukussa aattona. Tosin vähän voi etukäteen kurkkia valoa vasten....

   Poista
 5. Kyllä nykyään on vaikka minkälaista joulukalenteria. Jos itse sai lapsena suklaakalenterin, niin se oli luksusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Vieläkin tykkään kuvakalenterista enemmän. Toisaalta omatekoinen kalenterikin on kiva. Sitten voi luukkuihin laittaa haluamansa suklaan tai jonkin kivan yllärin :) Niitäkin meillä on kokeiltu.

   Poista
 6. Ihana kalenteri, tuollainen olisikin joka naisen unelmakalenteri. Itse olen vähentänyt joulukoristeiden määrää ja koittanut koristella vähän mutta tyylikkäästi mut ei kalliisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä vähän samoin ajatuksin joulun suhteen. Vähän mutta hyvää, ettei tulisi jouluähkyä koristeiden suhteen :)

   Poista
 7. Tänä vuonna taidan ostaa Halvan salmiakkikalenterin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäs mulla on sellainen kalenteri mennyt kokonaan ohitse...Salmiakkia. Namm :)

   Poista
 8. Tykkään tuosta kalenterikynttilästä, söpö ja tyylikäs yhtä aikaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jotenkin omassa kodissa menossa sellainen yksinkertaisuuden tavoittelemisen vaihe. Sopii juuri siihen tunnelmaan :)

   Poista
 9. Ihastuttava kalenterikynttilä! Ja ihanan tuliaisen olet löytänyt Roomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huivia tulee käytettyä aivan liian harvoin. Ei se varsinaisesti lämmitä, mutta sopii esimerkiksi korun tilalle :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...