sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pikkujoulun ainekset: kukkamuotit ja kangasviiri

Viime päivinä ilmassa on ollut pikkujoulun aineksia. Meikäläinen on kotona se, joka vähän jarrutelee joulumylläkän aloittamista. Yksi perheenjäsenistä on sellainen joulun ystävä, että jo kesällä fiilistellään joululauluja. Piparkakkuja ja torttuja leivottaisiin uimakelien aikaan helteellä :) Siksipä laittelenkin vähitellen joulujuttuja esille, ettei homma lässähtäisi ennen tähtihetkeä.

Sopivasti viikonlopuksi tuli myös ohut lumipeite. Tuntuu siltä, että pikkulinnutkin olivat innoissaan valkoisesta hunnusta. Ne pyrähtelivät vauhdikkaasti sunnuntai-aamuna oksalta toiselle. Kokonainen parvi oli paikalla rupattelemassa kuulumisia.

Sen verran oli joulu mielessä viime kesän helteillä, että ostin nämä muotit. Paikka taisi olla Tampereella Sisustus Kantriina, ja siellä oli Miss Etoile -tarvikkeita puoleen hintaan.


Ensimäiset tortut väkerrettiin lauantaina. Kukkasia tuli uudella muotilla, ja päälle omena-kaneli hilloa.


Pieni kuusi löytyi Plantagenista. Tämä pikkuinen saa vihertää luultavasti ihan ilman koristeita.


Loppukesästä meidän kulmilla oli blogi-kirppis. Sieltä löysin tämän Nyblom o Kollen -viirihässäkän kolmella eurolla. Silitystä vaille valmis. Vielä pitäisi keksiä sopiva paikka.
Viime päivinä on tuntunut siltä, että vuorokaudessa saisi olla muutama tunti lisää. "All I want for Christmas......" Ainakin rauhaa, lepoa, iloa, kiireettömyyttä. Nautin siitä, kun jouluvalot syttyvät.  Se tuo vaihtelua kaamokseen.Vuosi vuodelta kuitenkin tekee mieli karttaa kauppojen sirkusta.  Eniten nautin tunnelmallisesta toritunnelmasta, rakaudella tehdyistä jouluherkuista ja vanhanajan markkinatunnelmasta.

Lauantaina vastaan tuli paikallisen ostarin joulupukki. Iloisen meiningin sijaan pukki laahusti innottomasti, nuhruinen nuttu päällä. Meillä on usein ollut jouluvalmisteluja tehdessä päällä radio, jossa on soinut joulun toivekappaleita. Hetken päästä lapsukainen totesi, että "Miksi kaikki toivovat vain surullisia lauluja?" Niinpä. Melankolia taitaa olla osa suomalaista sielunmaisemaa.

Katseet kääntyvät kohti uutta viikkoa. Ajatella. Kohta saa avata ensimmäisen luukun. Nyt on juuri sopiva sää pienelle kävelyretkelle. Mukavaa viikkoa sinulle toivottaen 

17 kommenttia:

 1. Pieni kuusi niin kaunis ja tuo ihanasti pikkujoulutunnelmaa. <3

  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ensin viedä tämän terassille, mutta enemmän siitä on iloa täällä sisällä :)

   Poista
 2. Pieni kuusi niin kaunis ja tuo ihanasti pikkujoulutunnelmaa. <3

  Ihanaa sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
 3. Masentunein joululaulu taitaa olla " ...hetken kestää elämää, ja sekin synkkää ja ikävää... hei tonttu-ukot hyppikää.."

  Mukavaa alkavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Ja nämä perinteiset sananlaskut: "Itku pitkästä ilosta." "Se joka kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa." "Se jolla onni on, se onnen kätkeköön". :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Aikomuksissa oli leipoa jotain pakkaseenkin, mutta haaveeksi jäi. Ensimmäinen satsi häviää ihan itsekseen :)

   Poista
 5. Söpöt piparkakkumuotit ja miniviinerit. Tuon pikkukuusen voi istuttaa sitten keväällä puutarhaan. Parin vuoden etukuistikuuset onkin jo meillä puutarhassa ja niistä saattaa saada takarajalle pienen kuusiaidan vuosien saatossa. Tai sitten saa jatkossa pikkujoulukuusen joka vuosi omasta puutarhasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuusilajike on jotenkin kiva, kun siitä tulee niin tuuhea. Täytyypä yrittää pitää se hengissä kevääseen asti ja laitella pihalle sitten tosiaan keväällä :)

   Poista
 6. Tulipa kukkamuotilla kauniit leipomukset. Tuollainen viirinauha on kaunis. Tuli mieleen, että sellaisella voisin tuunata valkoisen verhokapan jouluun :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea. Jossain vaiheessa viirejä oli enemmänkin liikkeellä. Meille ne tulivat vasta nyt ensimmäistä kertaa :) Mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Kauniita jouluisia kuvia ja pientä joulutunnelmaa. Se on hyvä vähitellen laitella joulua, ei liikaa kerralla ;)
  Mukavaa uutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljaa hyvä tulee :) Ensi viikonloppuna syttyy ensimmäinen adventtikynttilä, ja joulukuu hurahtaa varmaan nopeasti. Kivaa on odottaa myös talvipäivän seisausta, kun päivä jälleen pitenee. Minuuttikin on jo paljon :)

   Poista
 8. Niin hiipii pikkuhiljaa joulutunnelma teidänkin kotiin. Ihana tuo pikkukuusi :) Enpä ole ennen nähnyt tuon mallisia torttuja, mutta noitahan olisikin kiva tehdä :) Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torttu-kukkaset tuovat kesän talven keskelle :) Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 9. sieltä se joulu hiljaa hiipii, ihanaa joulutunnelmaa näkyy jo

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...