torstai 20. marraskuuta 2014

Pikkuherkut, tuuletusta ja ilon aiheita

Iso juhla on kooltaan sellainen, että tykkään nauttia sen pienemmissä paloissa. Mielellään jo vähän etukäteen. Omassa kodissa se tarkoittaa napostelua, joka vie mukanaan. Kaappiin alkaa ilmestyä rusinoita, manteleita, suklaata, viikunoita ja hilloja. 

Käsi käy kaapilla tiuhaan tahtiin. Yksittäisen piparkakun päälle sipaisen marmeladia ja juustoa. Glögi tuoksuu höyryävänä kanelitankojan ja aniksen kanssa. 

Yleensä käyn läpi myös kaapit ennen jouluisten herkkujen esiinmarssia. Useimmiten roskiin menevää tavaraa löytyy enemmän kuin kuvittelisikaan. Vanhoja päivämääriä ja tyhjiä paketteja. Jokaisen siivouksen jälkeen tulee tehtyä päätös pitää kaappi järjestyksessä niin, että jokaisella on oma paikka. Eipä se niin ole meillä sitten mennytkään. Tomusokeria ja leivin jauhetta on löytynyt useampi avattu purkki. Kaupasta tulee välillä ostettua varmuuden vuoksi, jos se olisikin loppunut. Avattu purkki on jossain kaapin syövereissä piilossa. 

Lexington

Ajan kulumisen huomaa selkeästi vanhoja aikakauslehtiä selailemalla. Olen säästänyt muutamia joululehtiä reseptien takia, ja sekös olikin hassu aikamatka. Kylläpä valkoinen ilme onkin rynnistänyt voimalla viime vuosina esille. Oli hauska verrata lehtien tyylejä ja koristeita nykyiseen.

Lexington

Ennen tykkäsin siitä, että joulun ja arjen välillä kodissa näkyy selkeä ero. Niinpä vaihdoin monet verhot, mattoja ja paljon koristeita. Koti tuntuukin alkuun aina tyhjältä, kun koristeet riisutaan pois joulun jälkeen. Nyt on mieli muuttunut jotenkin sen suhteen. Perusväritys pysyy samana, mutta laitan sekaan jouluisia mausteita pienemmällä mitalla. 

Pienet huonekuuset ovat vieneet sydämeni. Niitä on näkynyt kauniissa ruukuissa ja paperipusseissa. Ehkäpä ne säilyvätkin vähän pitempään kuin oksat.

Lexington

Juhlakauteen päivitetään myös vuodevaatteet. Tuuletuksessa ei haittaa pieni pakkanen. Vanha vuosi saa mennä menojaan ja raikkaat unet kutsutaan tupaan.

Lexington

 Tälle viikolle on osunut kivoja ilon pirskahduksia. Kalenteriin on ilmestynyt juhlan aiheita, ja tiedossa on myös uusi kiinnostava työprojekti. Tämä syksy on erityisesti osoittanut sen, että joskus on hyvä laittaa tuulemaan ja joskus on parempi antaa asioiden loksahdella kohdalleen ilman hosumista. 

Nyt on aika  laittaa nenä paperiin ja päntätä italiaa. Aine pitäisi saada valmiiksi ja muutaman viikon päästä on tenttikin. Kielioppia on kahlattu sellaisella vauhdilla läpi koko syksyn, että sulattelu vie aikaa.  Tällä hetkellä ainakin vielä menee senat sakaisin ;)

Leppoista loppuviikkoa!

Kuvat: Lexington

18 kommenttia:

 1. Upeita nämä Lexingtonin kuvat!! Kiitos inspiraatiosta.

  Meillä vaihtui talvisempi matto pari viikkoa sitten, mutta muuten pysyy samat kamat ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös jouluksi vaihtuu olohuoneen matto tummempaan versioon. Muuten sitten tuntuukin erityisesti tänä vuonna siltä, että less is more. Herkkuja täytyy kuitenkin olla riittävästi :)

   Poista
 2. Onpa meillä samat ajatukset. Juuri tänään siivosin ruokakaapit ja maustehyllyn. Oli roskiin heitettävää, ja ihmettelin tarvinko tosiaan kolme avattua tomusokeripakettia. Minä siivosin, että anopin on mukavampi tulla (=minun mukavampi päästää) viikonloppukylään lapsia vahtimaan ;).
  Italiaa minäkin voisin opiskella sitten joskus, kun aikaa sellaiseen liikenisi. Jos vaikka sitten eläkepäiville talo Toscanasta :D. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo kielten opiskeleminen tuntuu taas tauon jälkeen haastavalta. Olisi helppoa, kun voisi keskittyä vain yhteen asiaan kunnolla ja nippelitiedon opettelemiseen. Tässä vaiheessa elämää on niin monta rautaa tulessa, ja iltaisin ei oikein tahdo silmät pysyä auki kieliopin parissa. Toisaalta pienikin oppiminen on palkitsevaa :)

   Poista
 3. Voi miten kauniita ja inspiroivia kuvia!
  Mäkin olen monesti miettinyt, että pitäisiköhän jouluksi vaihtaa kaikki verhoista lähtien, mutta toisaalta koristevalot ja muut koristeet ovat ainakin tähän mennessä riittäneet hyvin :)
  Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ehkä isoin uudistus tulee yleensä keväällä, kun aurinko paistaa kunnolla. Silloin tulee siivottuakin perusteellisemmin kuin jouluksi :)

   Poista
 4. Ihana fiilis tässä postauksessa! <3 Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kävin vihdoin hakemassa pienen kuusen Plantagenista. Tällä kertaa joulukausi alkoi vihreällä eikä punaisella :)

   Poista
 5. Kivoja, inspiroivia kuvia! On jotenkin kiva, että joulu hiipii kotiin pienin askelin. Hyvää tenttiin lukua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Isosta kauhallisesta joulua tulee ähky. Pieni pala vähitellen riittää nautintoon :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia. Kyllä meilläkin ensimmäistä kertaa tulee enemmän valkoista kuin punaista :) Meille joulu tulee noin viikkoa ennen varsinaista joulua ja sitten uuden vuoden jälkeen on kiire purkaa kaikki pois. Verhoja en vaihda muualle kuin keittiöön. Pikkuhiljaa varmaan meilläkin alkaa joulu hiipiä ja sitten se "räjähtää". Ihanaa että jotkut jaksaa opiskella vielä aikuisiällä. Minun työurani on sisältänyt niin paljon opiskelua ja kurssituksia, että en enää jaksa vaivat älynystyröitäni, mutta jotain käsillä tekemisen kursseja olisi kiva käydä. Mukavaa viikonloppua Marianne toivoopi Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin välillä tuntuu siltä, että eiköhän tässä ole riittävästi jo tullut opiskeltua. Italiasta piti tulla kiva pieni harrastus syksyyn, mutta kyllä se työstä käy :) Meillä on tytär erityisesti jouluihminen. Kesällä jo alkaa joululaulut soida, ja torttujakin olisi pitänyt leipoa, kun oli vielä uimakelit :)

   Poista
 7. Waude miten upeita kuvia.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautiskellaan joulun odotuksesta. Siinä tulee kesä talven keskelle, vaikkei nyt kyllä vielä oikein talvelta näytä :)

   Poista
 8. ♥ Terkut Porvoosta ♥
  Ihanaa viikonloppua Sinulle, M!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä, ja kaikkea ihanaa sinun viikonloppuusi :)

   Poista
 9. Ihanat naposteltavat!
  Viikunoita nam! Ostin juuri torilta kuivattuja tämän syksyn satoa olevia viikunoita ja ai että maistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivatut viikunat sopivat tosi hyvin myös salaattiin :) Meillä ei oikein tämä torielämä tähän aikaan kukoista, mutta onneksi marketit ovat kunnostautunet valikoimallaan.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...