keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Kanelituikku ja rakkausnauhaa

Jotain vanhaa ja jotain uutta. Jouluksi tulee tehtyä aina jotain uutta inspiraation iskiessä, mutta jotkut askartelut houkuttelevat vielä seuraavanakin vuonna. Meillä jää piparkakkutalo tänä vuonna tekemättä, mutta kanelituikku saa toimittaa "mökin virkaa".  Hommaan tarvitaan vain lasipurkki ja kanelitankoja. Hentoisessa kanelin tuoksussa joulukuu meni viimeksi niin sutjakkaasti, että päätin tehdä samanlaisen tänäkin vuonna :)

Tunnustan myös, että olen villiintynyt kaikenlaisiin nauhoihin. Ei taida sellaista tilannetta löytyä, jossa en kietaise pientä rusettia kuorrutteeksi. Siksi kutsunkin sitä rakkausnauhaksi, jossa on tunne mukana :)
Adventti lähestyy, ja otin esille pienet numeroidut peilit. Vähän olivat kiillotuksen tarpeessa viime vuoden jäljiltä :)


Olkkari on saanut seurakseen muutaman tyynyliinan. Siipi on viime vuodelta Zelected by houze -mallistosta. 


Täällä on viikko kulunut oikeastaan ensi vuoden suunnitelmia tehden. Uusi kalenteri tipahti luukusta, ja seuraavaksi on tarkoitus laittaa uudet, inspiroivat kannet. Puhelimessa on myös ihan kätevä kalenteri, mutta ilman perinteistä versiota ei jotenkin asiat hahmotu samalla tavalla. Tykkään myös piirrellä kalenterin sivuille, ja erilaisilla kynillä tehdyt merkinnät ovat osa iloista sekamelskaa.

Ensi vuodelle on tulossa myös opetustehtäviä. Olen tehnyt alustavia suunnitelmia ja kartoittanut teemoja tarkemmin. Työhuoneessa on lattia täynnä kirjoja, monisteita, kansioita ja epämääräisiä pinoja. Sieltä se punainen lanka löytyy, kun kaikki turha karsitaan pois :)
 
Tämän päivän erityinen piristys oli iltapäivän aurinko, joka monen päivän/viikon jälkeen kävi sulostuttamassa arkea. Olen yrittänyt keksiä kaikenlaisia konsteja kaamoksen nujertamiseksi, mutta eipä sitä valoa vain mikään oikein tunnu korvaavan. Mitähän niksejä siellä pohjoisessa käytetään?

Näillä mennään, ja loppuviikosta uskaltaisin lupailla pientä arvontaakin :) Heippatirallaa!

18 kommenttia:

 1. Kaneli tuoksuu joululle. Ja mukava nimitys; rakkausnauha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanelitanko on kiva koriste joulun aikaan. Olen pitänyt pienessä purkissa esillä myös pähkinöitä, tankoja ja tähtianiksia, joista lähtee pieni tuoksu :)

   Poista
 2. Tosi kiva idea tuo tuikku, kanelin tuoksukin on niin herkullinen että tuota täytyy varmasti itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkät kanelitangot ovat myös kivoja koristeena, mutta niitä on ollut vaikea saada meidän kaupoista :)

   Poista
 3. Ihanan jouluinen tuo kanelituikku! :)
  Ja täälläkin mietitään keinoja pimeän kaamoksen selättämiseksi.. Eipä se lumi kauaa maassa pysynyt :/ Iltapäivän aurinko onkin vieras näky!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin lumi suli parissa päivässä. Lehdessä oli tänään juttu, että marraskuu on ollut jollakin aikavälillä yksi pimeimmistä. Aurinkoa ei ole juurikaan ollut, ja se tuntuu :)

   Poista
 4. Huumaavaa joulun tuosukimaraa! Kivat tuikkuset!
  Kanelia nyt tarvitaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mielenkiintoista, miten kaneli on meillä enemmän joulumauste, vaikka monissa maissa se on ihan yleinen mauste esimerkiksi pataruuissa :)

   Poista
 5. Toi kanelijuttuhan on kokeilemisen arvoinen. Ihastuin tuohon sinun siipityynyysi, sillä se on todella kaunis :) tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyliina oli osa hyväntekeväisyysprojektin tuotesarjaa, johon kuului myös kaitaliina. Otin tyynyliinan jouluksi esille, vaikka värityksen puolesta sopisi käyttöön läpi vuoden.

   Poista
 6. Se ei olekaan pimeys joka on raskas vaan matalapaine eli silloin kun on märkää ja sateista, niin helpommin on sellainen "maan alle" olo. Siksi pohjoisessa ei ole kaamosta vaan meillä täällä etelässä! Näin väitän, seuratkaapa. :) Mukavaa pian alkavaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että olo tuntuu synkemmältä sateisella säällä. Valo imeytyy asfalttiin, eikä katuvalotkaan tunnu missään. Ehkä se auttaisi, jos syksyn jälkeen tulisi valkoinen maa ja talvi. Nyt syksy on venähtänyt tällaiseksi epämääräiseksi "mössöksi", ja lumi tulee jos on tullakseen joskus alkuvuodesta, kun muutenkin alkaa päivä pidentyä :)

   Poista
 7. Kiva tuo kanelitankojuttu! Näin juuri jossain sellaisen kuvan että oli vaan yksinkertaisesti kiedottu kanelitankoja tavallisen valkoisen, paksun kynttilän ympärille ja sidottu nauhalla kiinni. Varmaan kynttilän palaessa kanelin tuoksu tulee esille.
  Uusi kalenteri tuli minullekin ja tein kalentereista postauksenkin blogiini pari päivää sitten. Tarpeellinen väline tuo kalenteri onkin! Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän on todella kiva idea laittaa tankoja kynttilän ympärille. Täytyykin kokeilla sitä seuraavaksi :) Leppoisaa päivää myös sinulle!

   Poista
 8. Miten ihastuttava idea tuo kanelituikku, ehdottomasti to do-listalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekeminen oli myös helppoa, paitsi, että tangot eivät oikein halunneet pysyä pystyssä. Ehkä olisi pitänyt upottaa koko setti johonkin hiekkaan tekovaiheessa :)

   Poista
 9. Kauniita kuvia. Näistä tulee ihan joulumielelle.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana kanetituikku!! Ja varmasti niin hurmaava jouluntuoksu! :) ♥

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...