keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ensin leivotaan ja sitten kanaa ulkoiluttamaan

Kaulitaan ja käännetään. Tehdään tilaa jollekin uudelle, leivotaan elämään makoisat ja tuoreet herkut. Ripotellaan sekaan iloiset mausteet. Tuuletetaan tunkkaiset ajatukset ja nurkkiin jääneet möröt. Heitetään hervottomat suunnitelmat pöytään, ja annetaan ilmavirran keikuttaa vapaasti. Kohta leivotaan uusi vuosi.


Mainitsin täällä jossain vaiheessa, että olen tykästynyt kovasti Anna Grapen grafiikkaan. Niinpä sitten tilasin jokin aika sitten postitse julisteen, kun seinällä olisi tulollaan kohta sopiva paikka. Vielä pitäisi löytää sopiva kehys, mutta A3-koko ei ollutkaan niin helppo nakki kuin luulin. Teksti ja kuva osuvat juuri sopivasti sydämeen. Maailma olisi niiiiiin paljon tylsempi paikka, jos kaikki olisivat samasta muotista tehtyjä :)


Tulipa tässä pengottua myös liinakaappia. Kuusenmatto or not kuusenmatto? Jos tänä vuonna tulee pieni kuusi, niin eihän siihen kannata jättimäistä mattoa laitella. Tarvitseeko sitä oikeastaan ollenkaan? Toisaalta nyt on tullut aika kivoja ja hillittyjä liinoja, jotka sopisivat nykyiseen makulinjaan.

Kuva: Inreda.com (Ferm living)

Tikkuaskit on kerätty lähettyville, ja niitä kuluukin paljon. Luin jostain niksin, että korkeaan ja kapeaan lyhtyyn on kätevä sytyttää kynttilä spagetilla. Kokeilin, ja se muuten oikeasti onnistui :)


Viime yönä lunta tuli oikein kunnon kerros, ja tänään onkin ollut aurinkoisen upea sää. Kävelylenkillä tosin kengät vähän lipsuivat jäätiköllä, mutta onneksi oli sauvat apuna :)

Marraskuuta katsellessa on myös aika miettiä menneen vuoden tekemisiä ja ehkäpä vähän jo ensi vuottakin. Tulikohan sitä tehtyä lupauksia tälle vuodelle ja ovatko ne pitäneet? En tainnut kovin mitään radikaalia luvatakaan. Tosin vitriiniä olen tänne blogiin tehnyt kerran kuukaudessa, kuten lupasinkin :)

Muita elämänalueita ajatellen tämä on ehkä ollut sellainen "siivoamisen" vuosi niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Turhaa tavaraa on lähtenyt roppakaupalla nurkista pois. Omassa elämässä olen miettinyt asioita, joilla on oikeasti merkitystä. Heikkouteni on se, että olen kiinnostunut monenlaisista asioista. Se saa helposti jakamaan huomiota liian moneen suuntaan. Tärkeää on asettaa selkeä päämäärä ja miettiä valintojen ja tekemisien kohdalla, vievätkö ne haluttuun suuntaan.

Lukemassani Happiness-kirjassa asia on havainnollistettu seuraavasti. Uusien toimintamallien opetteleminen vaatii harjoitusta. Se voi tarkoittaa sitä, että laitat itsellesi muistilappuja tai merkintöjä kalenteriin. Joudut keskittymään siihen tarkasti niin kauan, kunnes uusi malli tulee selkäytimestä. Harjoittele. Ihan kuin olisi uusi ruokavalio. On niin helppo sortua vanhaan tapaan, ellei kurinalaisesti harjoittele uutta mallia, kunnes siitä on tullut uusi tapa. Kyllä se helpolta tuntui lukiessa, mutta samaan kuoppaan on niin helppo tipahtaa. Ei auta kuin uusi yitys.

Tällaista pöllöttelyä täällä. Näillä eväillä kohti uusia seikkailuja. Kuulemisiin :)

15 kommenttia:

 1. Ihana kyllä tuo juliste ja varsinkin sen teksti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrostapa on jotenkin hauskan humoristinen. Sama tyyli jatkuu hänen muissakin töissään :) Teksti kannustaa mielestäni ajattelemaan, että oman persoonallisuuden piirteet ja outoudetkin voi kääntää voimamaraksi :)

   Poista
 2. Minunkin piti kokeilla sytyttää spagetti ja toimi, mikä parasta voi sytyttää useamman kynttilän samalla eikä sormet pala, kiva keksintö.Ihana kuva tuosta kanan taluttajasta.Mietintämyssy on hyvä olla aina välillä-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman kerran on tullut sormi poltettua, kun on yrittänyt sytyttää lyhtyä liian lyhyellä tikulla. Nyt on sekin pulma ratkaistu :)

   Poista
 3. Leipomisesta tuli mieleen, että täällä leivottiin neidin kanssa maanantaina jo ensimmäiset piparit tälle vuodelle, me ollaan ajoissa :)
  Täälläpäin ei ole vielä lunta, toivottavasti tulee pian et harmaus väistyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset piparit ovat just parhaita. Silloin nauttii mausta erityisesti. Meilläkin jo houkuteltiin torttujen pariin, mutta ajattelin vähän vielä odotella :)

   Poista
 4. yep, näin se vaa menee. Harjoittelu tekee mestarin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vain ihmeellistä, kuinka paljon sitä harjottelua pitää olla. Uuden ladun avaaminen hangessa on vähän työläämpää kuin vanhalla ladulla hiihtely :)

   Poista
 5. Mieluisten kehysten löytäminen on monestikin haaste. Mulla on nyt tilanne toisinpäin. Kivat kehykset seinillä mut mistä niihin mieluisat teksitit ja kuvat.
  Spagetilla,pakko testata. Toi on nimittäin haaste saada kynttilät palamaan polttamatta sormia. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin olen pitkän tauon jälkeen tykästynyt julisteisiin. Nuoruudessa niitä oli enemmänkin seinillä mutta sitten tuli pitkä tauko. Nyt olisi kiva saada niitä enemmänkin esille :)

   Poista
 6. Ihana juliste ja mietittävää meille kaikille. Tarvitseeko todellakin kaikkien olla samasta "tuutista". Hyvä idea tuo spagetti. Sitä on kokeiltava. Terkuin Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin hauska persoonallinen tapa tai piirre tekee meistä juuri omanlaisen. Erilaisuus on kivaa myös täällä blogimaailmassa. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 7. Eikä, spagetilla?! Täytyykin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi ihmettelin,että miten sen spagetin saa edes syttymään, mutta kyllähän se palaa :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...