perjantai 17. lokakuuta 2014

Hilpeä kranssi-ilta kukkakaupassa

Tämän syksyn ovikranssi syntyi ensimmäistä kertaa kukkaupan ammattilaisten opissa. Kukka & Lahja Anemone oli laittanut kaupan ikkunaan kutsun halukkaille, jotka olisivat kiinnostuneita illanvietosta luonnonmateriaalien merkeissä. Niinpä sitten ilmoittauduin porukkaan mukaan.

Onhan sitä tullut matkan varrella muutama kranssi tehtyä, mutta halusin opastusta, niksejä, uusia materiaaleja. Osa porukasta oli sellaisia, jotka eivät olleet koskaan tehneet mitään askartelua. Siksi olikin hyvä, kun paikalla sai neuvoja ja vinkkejä sekä erilaisia kiinnitystekniikoita.


Illan vetäjä oli varannut runsaasti materiaaleja, joista sai tehdä halutun sommitelman. Tämän pöydän ääressä pääsimme näkemään kaikki työvaiheet alusta asti ja sen jälkeen tehtiin oma versio.


Olo oli kuin karkkikaupassa. Tarjolla oli oksia, risuja, naavaa, sammalta, käpyjä, chiliä, omenaa, lehtiä, marjoja jne. Kotona ei yleensä ole näin paljon valikoimaa, joten mopo lähti vähän käsistä :)


Ihan kaikista työvaiheista ei ole kuvia, mutta aluksi tehtiin pajusta pyöreä runko metallilangalla. Sen jälkeen otettiin heinänippuja, joilla paksunnettiin pohjaa. Tämä on ihan hevosen ruuaksi tarkoitettua perusheinää. Niput kieputettiin rautalangalla tiiviiksi ympyräksi.

Työvälineet olivat tässä. Pihdit ja kerä metallilankaa.


Koristeista tehtiin ihan pieniä nippuja, jotka sidottiin rautalangalla pieneksi kimpuksi. Näitä tein ainakin 30 kpl . Materiaalia kului yllättävän paljon, jotta kokonaisuudesta tulisi tuuhea, eikä pohja pilkistäisi välistä. Kaikista eniten aikaa vei juuri tämä nippujen tekeminen, kun teki mieli kokeilla erilaisia yhdistelmiä.


Kaupassa oli kiva tunnelma, kun ulkona oli pimeä, ja kukkien keskellä hyöri kymmenisen naista väkertämässä omia kranssejaan. Tämän kuvan nappasin tauolla. Ekosopista oli ystävällisesti järjestetty teetarjoilu ja pientä tarjottavaa. Hyvää oli, mutta sitten olikin jo into päästä jatkamaan työtä.

Kiva oli päästä näkemään myös toisten töitä, ja samalla tuli rupateltua vähän muutakin. Asiaa ja asian vierestä :)


Metallilankaa kuluikin melkoisesti, kun eri vaiheissa kieputettiin kiinni ensin pajukerros, sitten heinäkerros ja lopuksi kaikki koristeet. Lopuksi pientä siistimistä.


Meillä kului porukassa aikaa kolmisen tuntia, ja enemmänkin olisi aikaa saanut menemään. Yhdessä oli kiva tehdä, ja virheistä oppii. Ensi kerralla on jo muutama niksi takataskussa. Hommaa ei tehty ollenkaan hampaat irvessä, vaan fiiliksellä oman maun mukaan.


Lopputuloksesta tuli aika runsas, kun intouduin laittamaan aineksia joka purkista. Toisaalta harmaaseen syksyyn saakin olla kunnolla väriä :)

Intoa tuntui olevan järjestää vastaavanlaisia iltoja myös jatkossa, jos vain löytyy halukkaita. Tämähän voisi olla mukava idea erilaisille porukoille viettää yhteistä teemailtaa. Ehkä meidän kotikaupungin lisäksi tätä voisi viedä myös muille paikkakunnille, jos löytyy sopiva kukkakauppa järjestämään. Olen ollut erilaisilla askartelukursseilla paikallisessa opistossa, mutta tämä oli paljon tunnelmallisempi paikkana kuin pelkkä luokkahuone. 

Toivottelenkin sinne mukavia hetkiä luonnon ihmeiden parissa ja mukavaa viikonloppua.

p.s. Käynnissä olevaan arvontaan pääset osallistumaan linkistä : Syysarvonta

20 kommenttia:

 1. Tosi huikea juttu. Itsekin voisin osallistua tuollaiseen tapahtumaan. Ihanan kranssin oot saanu tehtyä ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutus oli sen verran suuri, että en voinut jättää tilaisuutta väliin. Toivotaan, että kranssi säilyy jonkin aikaa kosteassa ulkoilmassa :)

   Poista
 2. Onpa ollut kiva juttu, tommoiseen tahtoisin itsekin osallistua.
  Kauniin kranssin teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva oli oppia uusia tekniikoita. Kyllähän sitä kotioloissa voi tehdä kaikkea soveltaen, mutta joitakin koristeita olen välttänyt, kun kiinnitys on tuntunut niin hankalalta. Nyt tuli ehkä enemmän uskallusta :)

   Poista
 3. Onpa upea kranssi ♥
  Meidän suosikkikukkakaupassa olisi ollut samanlainen kurssi viime viikolla, mutta harmikseni en päässyt sinne työkiireiden vuoksi, toivon todella, että järkkäävät vielä uudelleen samanlaisen, vaikka jouluaiheella.
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen kurssi sopisi hyvin jouluvalmisteluiden yhteyteen. Siinä saisi tehtyä samalla vaikkapa joululahjan :)

   Poista
 4. Vau, hieno kranssi! Tuollaiseen tapahtumaan olisi kyllä kiva osallistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä panostustahan se vaatii vetäjältä, eikä tiloihin välttämättä mahdu isoa porukkaa. Samalla tulee kuitenkin tutustuttua muuhunkin tarjontaan. Pieniä elämyksiä asiakkaille :)

   Poista
 5. Nätti kranssi kuin mikä. Kiitos vinkeistä. Tuota heinää en ole edes koskaan tullut ajatelleeksi käyttää kranssin täytteenä. Meilläkin on ollut suosikkikukkakaupassa joskus joitain teemailtoja, mutta aina ne ovat olleet sellaiseen aikaan, että meillä on ollut muita menoja. Ehkä vielä joskus minäkin pääsen kokeilemaan sinne jotakin uutta. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo heinä oli itsellenikin uusi tuttavuus. Pajusta tulee sellainen hento riuku, ja olenkin miettinyt, että sammaltako siihen pitäisi laittaa ympärille. Heinä onkin toimiva, ja siitä saa helposti niin paksun kuin haluaa.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Koristeluvaihe olikin aika vaativa. Siinä matkan varrella tuli muutettua suunnitelmaa monta kertaa, että löytyisi jonkinlainen tasapaino. Tekeminen vei niin mennessään, että eipä siinä tullut paljon muuta mietittyä. Virkistävää :)

   Poista
 7. Kaunis kranssi. Ja olipa kiva minikurssi. Minullekin sopisi tuollaiset yhden illan harrastukset. Voisi kokeilla vähän kaikenlaista silloin tällöin ilman suurempaa sitoutumista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi asia oli myös ihan parasta. Siellä sai levittää kaikki tavarat pöydälle rauhassa. Kotona täytyy aina miettiä siivoamista ja järjestämistä, kun kaikki on levällään. Tekemisen jälkeen sai lähteä rauhassa kranssi olalla kotiin, ja kaikki muu jäi kauppaan :)

   Poista
 8. Noilla ohjeilla osaa jokainen tehdä omanlaisensa. Nätti on ja syksyn värejä-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin vähän omenaa mukaan, jos vaikka se menisi joulun yli ovessa. Käpyjäkin olisi ollut, mutta niille ei jotenkin löytynyt enää tilaa.

   Poista
 9. Kuulostaa kivalta illalta! Kaunis kranssi!

  VastaaPoista
 10. Upea kranssi! Piristävän värinen :)

  VastaaPoista
 11. Hienon kranssin teit! Tuttua puuhaa..20 vuotta takana tuollaisessa "karkkikaupassa"!
  Mutta ihanaa ja todella mukavaa, että järjestivät tuon tapahtuman halukkaille!

  VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...