sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tunnelmia rapujen parista

Ehdittiinpäs pitämään rapukekkerit vielä syyskuun puolella.  Rapujen saloihin olen perehtynyt alun perin mieheni kautta. Saksiniekat ovat tulleet matkan varrella tutuiksi myös muille perheenjäsenille. Onhan siinä askartelemista ja näpertämistä, mutta homma sujuu, jos ei ole kiire mihinkään.

Tarjolla oli rapujen lisäksi muutakin syötävää, kuten salaatteja ja lohta. Tässä hieman tunnelmia.Päärynää, omenaa, ilmakuivattua kinkkua.


Kokeilin uutta Fazerin tummaa suklaata. En sitten tiedä, onko kääre vain uusi, vai tuleeko tämä Fazer thin -tuotteen tilalle....


Sen verran jäi jääkaappiin tähteitä, että niistä saa vielä toisenkin aterian kasaan. Päivän kävelylenkki tuli tehtyä sateessa. Aluksi oli vain pientä tihkua, mutta loppumatkasta kastui jo ihan kunnolla. Sää ei kuitenkaan harmittanut yhtään. Oli ihan mukavan raikasta liikkua syksyn raikkaassa säässä.

Ensi viikolla pääsen vihdoin laittamaan hiuksia kuntoon. Baskeri ei nyt enää pelasta, vaan jotain tarttee oikeasti tehdä :)

Syksyä pukkaa. Mukavia hetkiä uuteen viikkoon toivotellen!

22 kommenttia:

 1. Kerran olen rqpukekkereillä ollut ja oli kyllä mukavaa ja ravut herkullisia. Olisi kiva järjestää mukavat syyskekkerit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siitä on tullut perinne, ikään kuin kesäkauden päättäjäiset. Matkan varrella on ollut kiva huomata, että pikkuväki viihtyy myös pöydässä. Ravuissa riittää ihmettelemistä, vaikka ei vielä maku houkuttelisikaan.

   Poista
 2. Voi miten kiva rapukattaus. Lautasetkin ravuille korvamerkitty :). Meillä olisi sumpussa vielä 50 rapua odottamassa keittämistä. Taitavat mennä kattilasta suoraan pakkaseen, jos vaikka talvella taas juhlisi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapulautaset ovat Arabian, ja ne ovatkin palvelleet monta vuotta. Aika mahtava saalis teillä odottamassa talven herkkuhetkiä!

   Poista
 3. Tänä syksynä jäi rapujuhlat väliin, mutta kuvistasi tuli kivoja muistoja mieleen viimesyksyn rapujuhlistani. Mistä olet muuten löytänyt nuo ihanat rapuservetit? Mukavaa viikkoa sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapuservetit ovat todella vanhat. Ne olivat aikoinaan käytössä jo mieheni isovanhemmilla. Materiaali on pehmeää pellavaa, joihin on kirjailtu ravun kuvat. Hyvin ovat kestäneet käytössä sukupolvelta toiselle :) Itseltäni taitaisi jäädä kirjailut tekemättä. Niitä on nimittäin aika monta liinaa :)

   Poista
 4. Onpa kiva tunnelma, nayttää tosi hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rapujen menekkiä on vähän vaikea arvioida, kun toiset maistelevat ja toiset syövät niitä enemmän. No jäihän vielä muutama ylikin tällä kertaa :)

   Poista
 5. Onpas kaunis kattaus, varsinkin nuo kankaiset liinat ovat viehättävät!
  Rapujuhlat ovat aina ihania, meillä myös lapset tykkäävät niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liinoja olen yrittänyt vaalia käytössä, kun niillä on historiaakin takana. Kiva, jos siellä lapsetkin ovat innostuneet ravuista :)

   Poista
 6. Ruotsinlaivalla rouskuttelimme rapuja ja muita meren eläviä. Tämä syksy on kyllä tarjonnut niin upioita iltoja kekkereille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvinaisen lämmitä on ollut vielä syyskuussakin, vaikka nyt taisi tulla arktinen puhuri tälle viikolle.

   Poista
 7. Oi miten kaunista! En ole koskaan ollut rapujuhlissa, joskus olisi kiva mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oltiin sisätiloissa, mutta ulkona on myös kiva järjestää juhlat silloin, kun on vielä lämmintä. Lyhtyjä vain tuomaan tunnelmaa. Olin ollut vieraana muutaman kerran juhlissa ennen kuin järjestin omat kekkerit. Teemajuhla on jotenkin kiva tapa kokoontua.

   Poista
 8. Namss! Minä olen yhden kerran ollut rapujuhlissa ja oli kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisissä juhlissa taisi omat ravut jäädä lähes syömättä, kun opettelin tekniikkaa. Mietin miten sieltä kovan kuoren alta saa mitään esille. Sehän olikin sitten tekniikkalaji :)

   Poista
 9. Never ever. Ei ole minun makuuni, mutta salaatit ja jälkkärit olisivat maistuneet. :) Niinhän se on, että kaikesta ei tarvitse tykätä. Olisinpa silti voinut rapua maistaa piiiikuisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihan mukava huomioida tarjoilussa heidätkin, jotka eivät halua rapuja. Näin kaikki pääsevät tunnelmaan mukaan :)

   Poista
 10. Ihanan näköiset rapujuhlat teillä! Itse en ole kunnon rapujuhliin koskaan päässyt osallistumaan, mutta ehkä sitten joskus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla. Omassa nuoruudessa ei harrastettu rapuja, mutta nyt siitä on tullut ihan kiva traditio :)

   Poista
 11. Hyvän näköinen rapukattaus Saa värikkään ja vähän erilaista reksiviittaa kun on ravuista kyse.Houkuttelevan näköistä-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän aikaan saa luonnostakin kivoja koristeita. Tänä vuonna en askarrellut mitään isompaa, kun tuntuu että pöytä täyttyy helposti, ja halusin vadeille enemmään tilaa.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...