tiistai 16. syyskuuta 2014

Rautapata olkkariin

Olohuone sai ripauksen mustaa, kun iso pata pääsi portaiden alta piilosta paistattelemaan takkatulen lämpöön. Takkapuilla on ollut matkan varrella jos minkälaista viritystä. Välillä on ollut kantokori.  Sen jälkeen tuli iso rottinkikori, ja nyt ajattelin kokeilla tällaista versiota. Messuilla ja kuvastoissa puut ovat aina niin puhtaita ja siistissä pinossa. Käytännössä homma ei meillä ole ollenkaan niin.

Olen pitänyt padassa kuivakukkia, mutta viimeiset puoli vuotta se on ollut tyhjillään. Onhan se kiva laittaa tuli loimuamaan iltahämärissä, mutta on siinä toinenkin puoli. Ei taida näin siistiä pinoa olla montakaan kertaa esillä. Sytykkeitä kertyy nurkan lähettyville, eikä siitä ilman roskaamista oikein selviä. Kummasti on kesän aikana pysynyt takan ympärys siistinä :)


Sen verran on painavaa rautaa, että selkänsä taittaa, jos tällä alkaa kiikuttamaan puita. Katsotaan nyt, toimiiko suunnitelma vai pitääkö palata lähtöruutuun. 


Keräilin myös käpyjä kakkuvuokaan. Pian siinä onkin jo tuikkujen säilytyspaikka.Tytär innostui leipomaan tuoreista mustikoista lämpimäisiä, ja niitähän piti ottaa evääksi mukaan :)


Sisustuspuolella olen miettinyt tauluja ja kuvia. Olen innostunut uudelleen julisteista ja etsinyt sopivia aiheita ja teemoja. Portaikossa olisi sopivaa tilaa. Nuorempana selailin valikoimaa usein kaupoissa. Joskus taisi olla jopa seinällä tropiikin maisema palmuineen. Nyt olisi haussa vähän jotain muuta, ehkä graafisempaa. Tarjolla on todella paljon kaikkea leffajulisteista alkaen, joten täytyy etsiä neulaa heinäsuovasta :)

Tadaa. Nyt täytyy laittaa pyykkikone pyörimään, tyhjätä tiskikone ja kiinnittää vielä yksi ylimääräinen hylly komeroon. Eiköhän sitten ala olla tämäkin päivä paketissa. Kepeitä askelia viikkoosi toivotellen!

22 kommenttia:

 1. IHana toi pata homma. Mielestäni Pentillä on hieman samantyylinen mut ei ihan samanlainen kuiteskaan. Pah ne sisustuskuvat huijaa vaan. Kuka oikeesti laittaa puut siististi jne… ;) en usko. Sun puut on hienosti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhaan koriin on saanut enemmän puita kerralla. Tämä on pienempi, mutta toisaalta tuli heti enemmän tilaa takan viereen. Pienikin muutos tuo ilmavuutta, mutta käytännöllisyys paljastuu vasta myöhemmin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nyt on meneillään tavaran karsinta, ja yritän miettiä nykyisin enemmän, että onko tavaralla jokin funktio. Ihan turhaan pata oli pölyyntymässä, jos sillä voisi olla vaikkapa jokin toiminto. Voisihan siihen tosin kukkiakin laittaa.

   Poista
 3. Kiva idea toi pata ja puut :)
  Ihanaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikkoa myös sinulle. Kirpakka aamu ainakin meillä. Saa nähdä, koska tulee ensilumi :)

   Poista
 4. Siis mahtava idea tuo pata! Ei löydy joka kodista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tarvita ihan noin isoa pataa puuronkeittoon, joten piti keksiä jotain muuta :) Pata on tullut miehen suvun kautta. Kyljessä lukee näköjään Fiskars. Aika vähillä kolhuilla se on selvinnyt.

   Poista
 5. Aivan ihana tuo pata!!! Kyllä kelpaisi meillekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aikaisemmin vähän vältellyt mustaa, mutta nyt se ei tunnu ollenkaan niin synkältä :)

   Poista
 6. Voi mikä pata! Miekin olen kerännyt kovasti nyt noita käpyjä ja tollanen kakkuvuokakin löytyy. Kauniisti siinä ovat esillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kerätä metsän antimia vähän jo joulun asetelmia varten, kun ei sitten taas tiedä, koska lumi tulee.

   Poista
 7. Pata on upea, toivottavasti osoittautuu riittävän toimivaksi. Meillä pitäisi kanssa joku systeemi keksiä joka olisi kaunis myös katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän siihen mahtuu puita kerrallaan, kun lämmmittäessä tarvitaan monta pesällistä. Noh. Katostaan nyt, kuinka yhteiselo sujuu sitten kovilla pakkasilla :)

   Poista
 8. Mainio keksintö laittaa puut tuohon pataan,Kiva tuo käpykakku-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeaa syötävää käpykakkua ei olekaan tullut maistettua pitkään aikaan!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Voisihan siinä säilyttää vaikka lankoja tai muutakin rekvisiittaa, jos puuhomma ei toimikaan. Aika näyttää.

   Poista
 10. Takkatuli on ihana katsella ja sen lämpö suloista, mutta juurikin tuo puiden roskaavuus. Pitäisi olla höylättyjä polttopuita, niin ei karisisi roskia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Talvella saisi olla koko ajan imuri kädessä!

   Poista
 11. Ihana pata tuohon tarkoitukseen, jos se vain toimii. Totta on, että puista tulee roskaa ihan hirveästi, mutta kyllä se takkatulen loimu on niin ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.Täytyy vain laittaa plussat ja miinukset vaakakuppiin. Eiköhän niitä plussia sitten kerry vähän enemmän :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...