sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Napostelua kahdelle, taatelit ja Einstein

Viikonloppuna meillä tehtiin pitkästä aikaa napostelupöytä kahdelle. Pilkkominen ja kuoriminen tuntuu välillä vaivalloiselta, ja homma jääkin sitten helposti puolitiehen. Tällä kertaa inspiraatio lähti liikkeelle taateleista. Olen saanut jostain kokkiohjelmasta vinkin, että pehmeiden taateleiden kanssa sopii juusto tosi hyvin. Samalla laitettiin vähän muutakin tarjolle.



Pehmeät taatelit ovat valmiiksi halkaistu, joten laittelin vain Ritari-juustoa väliin. Varmasti myös homejuustot ja muutkin sopivat hyvin. Täytyy sanoa, että tästä tuli vakkariherkku. Maussa on jopa pieni ripaus toffeeta, tai sitten mulla on vain vilkas mielikuvitus. 



Patongin päällä oli omatekoista pestoa. Ei ollut mitään ohjetta, vaan pikainen sekoitus valkosipulista. oliiviöljystä ja basilicasta mausteineen.




Niinpä. Syömiseen voi olla monta syytä. Sunnuntai on jotenkin sellainen päivä, jolloin jo valmistautuu alkavaan viikkoon. Syksyinen sää vielä korostaa sitä, että viikonloppu on kääntymäisillään kohti arkea. Niinpä tassut löytyvätkin mitä todennäköisimmin jäätelöpurkista :)


Sunnuntain rantakävely oli mukavaa lämpimässä säässä, vaikka vähän tulikin tihkusadetta. Tämän maiseman ilme muuttuu vuodenaikojen mukaan. Keväällä luonto on täynnä intoa, ja meri on malttamaton. Nyt oli hiljaista ja kaislikko velloi isona massana tuulessa.


Lauantaina kipaistiin myös pizzalla. Alun perin O Sole Mio perustettiin v. -76 torin laitamille. Se olikin yksi Suomen ensimmäisitä pizzaravintoloista. Tässä välillä on ollut pitkä tauko, ja nyt pizzerian entinen työntekijä on avannut paikan uudestaan kaupunkiin, tosin vähän eri kadulle.
Asiakaspaikkoja ei ollut paljon, ja ruuhkaa oli lähes jonoksi asti, mutta pizzat saimme syötyä. Pohja oli rapein ja kevein, mitä olen saanut pitkään aikaan. 

Muistan vielä kuin eilisen ne ensimmäiset pizzat nuoruudessa. Sehän oli ihan "amerikkaa" mennä pizzalle, ja kauan meni ennen kuin meidän kaupunkiin tuli Mäkkäri, Carrols ja Hese. Parhaat nuoruusvuodet piti käydä Helsingissä syömässä hampurilaiset, ja sehän oli yhtä juhlaa. Ja muuten silloin ei ollut vielä pahvikoteloita, vaan kivasti nariseva styrox :)

Onnellisuuskirja etenee hissukseen. Tähän asti olen oppinut seuraavat asiat. Nuku riittävästi. On vaikka uhrattava illasta tai aamusta muita asioita unen tieltä. Huono uni johtaa väsymyksen lisäksi tarkkuuden heikentymiseen ja sitä kautta usein myös huonoihin päätöksiin.

Toinen asia on harjoittelun merkitys. Uuteen päämäärään ei aina pääse vanhoilla konsteilla. Niinpä on harjoiteltava kurinalaisesti uutta systeemiä, vaikka laittamalla kalenteriin muistutus, kunnes uusi tapa on mennyt automaatille selkäytimeen.
Näiden asioiden jälkeen ajattelin, että tottakai se on noin. Välillä unta on vaan vähemmän jne. Sitten on ne elämäntilanteet. Niin. Taisin sortua sitten tuohon kohtaan kaksi. Einstein sanoikin, että hullu on se, jotka tekee asiat samalla tavalla kuin ennenkin, mutta odottaa eri tuloksia. Huokaus. Totuus kirpaisee. Auts.

Ei muuta kuin uutta bensaa tankkiin ja kohti uusia seikkailuja. Kuulemisiin ja makoisaa viikkoa!

26 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä tosi herkulliselta kaikki, taatelit kuulostaa erityisen mielenkiintoiselta yhdistelmältä juuston kanssa.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taateli tuntuu jotenkin jouluiselta tarjottavalta, mutta se sopii hyvin myös salaatteihin tuomaan makeutta. Leppoisaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Ihanat on herkut ja oi noita pupuliineja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mailegin puput pääsivät taas pienen tauon jälkeen esille. Laitoin myös ompelemani Tilda-nuket vähäksi aikaa pois, kun tuntui siltä, että niitä on joka paikassa. Less is more, ja saahan ne kaivettua taas myöhemmin paraatipaikalle :)

      Poista
  3. Herkulliset herkut!olet nähnyt vaivaa tehdä noin monenlaista.kesällä kasvstin basilikaa,onneksi on vielä pakkasessa,jos saisin pestoa itsekin väännettyä.kiitti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Basilica on aivan mahtava yrtti. Sitä tekisi mieli laittaa vähän jokaiseen ruokaan. Aika monissa valmiissa pestoissa on pähkinää ja suolaa, joten usein kokeilemme tehdä omia versioita vähän viritellen :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tuo lautanen löytyi sisustuskaupasta nimeltä Glo Interior, kun kävin Seinäjoella perjantaina. Heillä on myös verkkokauppa :)

      Poista
  5. Ruokahalua kiihottavan näköiset tarjoilut! Kuivattuja aprikooseja olen täyttänyt juustolla, mutta nyt pitää kokeilla myös taateleita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki! Täytyypä kokeilla samaa myös aprikooseilla :)

      Poista
  6. Oi nam mitä tarjoiluja, ihan tuli nälkä! Niin paljon vaivaa olit nähnyt kattaukseen :)
    Ihanaa uutta viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helposti menee kyllä viikonloppuna laiskotteluksi, ja tekee mieli laittaa nopeasti valmistuvaa syötävää. Pieni panostus ilman mitään erityistä syytä tuntuu kuitenkin kivalta :)

      Poista
  7. Nams mitä tarjoiluita. Aivan ihanan näköistä.

    Kivaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taateleissa on kuulemma myös paljon terveydelle hyviä aineita. Täytyy vain selvittää, että onko noissa kuivatuissa sitten runsaasti sokeria. Noh. Makuhermot ainakin tykkäsivät :)

      Poista
  8. Kiva idea tuo napostelupöytä! Pakko kokeilla jonakin viikonloppuna ;)
    Muistan kun läheiseen kaupunkiin tuli ensimmäinen Mäkkäri, niin siellä oli alussa ihan mielettömät jonot ja olihan se tosi hienoa käydä siellä syömässä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeat napostetavat tulee helpommin tehtyä. Vihanneksia tulisi ehkä naposteltua enemmän, jos niitä olisi valmiiksi pilkottuna sopiviin paloihin. Oli se iso tapahtuma aikoinaan, kun Mäkkäri tuli kotinurkille. Se oli niin erilainen hampurilainen kuin perinteinen grilliltä :) Paitsi kaverini kutsui niitä takataskussa lämmitetyiksi leiviksi...

      Poista
  9. Taas tulee syksy ja voi tehdä napostelutarjoiluja. Minun suosikkini ovat nuo täytetyt taatelit. Olen laittanut niihin sinuhomejuustoa. Stten punaviiniä ja kynttilät. Tässähän ihan odottaa iltojen pimenemistä. Kiitos Marianne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tunnelmalliselta. Punaviini sopiikin hyvin viileään syksyyn. Meillä on niin, että mieheni tykkää enemmän punaviinistä ja oma suosikki on valkkari :) Olen joskus ostanut Valamon luostarista kesälomareissulla punaviiniä. Se oli mehukasta ja marjaisaa nauttia syksyllä.

      Poista
  10. Oi, noita taatelijuustoja pitää kyllä kokeilla. Muutenkin tuli tästä postauksesta ylipääsemätön napostelutarve ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitähän kaikkea totuus paljastaisi, jos pitäisi napostelupäiväkirjaa. Loppujen lopuksi karkit ei houkuttele niin paljon, mutta suklaata menee ja myös kaikkea pientä suolaista.

      Poista
  11. OI mitä herkkuja sitä onkaan siellä nautiskeltu ja kauniita kattauksia. Lapsena toi pizzalle meno tosiaan oli yhtä juhlavaa kun nykyään koko perheellä ravintolaan. Silloin pizzan hintakin oli aivan taivaissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on pizzapaikkoja todella paljon. Kuulin muuten eilen kielikurssilla, että Italiassa ei ole tapana laittaa ananasta pizzan päälle. Mistähän se idea on oikein tullut alun perin...

      Poista
  12. Ihanan herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
  13. Herkullisen näköistä naposteltavaa. Taatelit ja juusto on ihan uusi juttu minulle, mutta täytynee kokeilla joskus. Mukavaa viikkoa sinulle. Liisa

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköistä naposteltavaa :) Nuo taatelit ja juusto on minulle ihan uusi juttu. Täytynee kokeilla joskus. Mukavaa viikkoa :) Liisa

    VastaaPoista
  15. Ihanan näköistä naposteltavaa. Nuo taatelit ja juusto on minulle ihan uusi juttu. Pitänee kokeilla joskus :) Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...