maanantai 8. syyskuuta 2014

Markkinat, festari-menu ja päiväpeite

Takana on puuhakas viikonloppu, jota myös sää suosi mainiosti. Aina ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan, ja tälle viikonlopulle osuikin paikallisesti paljon pieniä, markkinahenkisiä tapahtumia.

Perjantaina kävimme silakka- ja siikamarkkinoilla. Meri lupailee jo syksyä, haitari soi, aurinko tanssii laineilla ja loppukesän tunnelmasta nauttivat ihmiset kiertelevät kojujen luona maistelemassa erilaisia tuotteita. Pikkuväen kanssa on ollut tapana ostaa yksi savusiika ja syödä se tuoreeltaan rannalla. Tuliaisina kotiin tuli kukkakimppu.


Parasta kotikaupungissani on mielestäni pitkin rantoja kulkevat ulkoilureitit. Meri ulottuu aivan kaupunkiin asti, joten vesistö on torilta ihan kävelymatkan päässä. 

Kotikaupunkia on usein hankala nähdä ulkopuolisen silmin. Luin viikonloppuna artikkelin, jossa kerrottiin matkailijoiden tulevan Suomeen kuuntelemaan hiljaisuutta ja sadepisaroita. Tekstin mukaan luulemme, että meidän pitää aina rakentaa matkailijoille räminää ja pauketta. Miksi pitäisi, kun muualla on jo tehty se, usein vielä monta kertaa isommin ja paremmin. 

Meillä on upea luonto, marjat, metsät, joet, järvet ja sininen taivas. Emmekö luota sen vetovoimaan? Miljoonakaupungin asukas ruuhkan ja saasteen keskeltä on valmis maksamaan siitä, että voi tepastella puhtaassa luonnossa. Meillä on viime aikoina panostettu Merenkurkun luontoon. Aina se on siellä ollut, mutta ehkä vasta viime aikoina sitä on nostettu pienen piirin herkusta kaikkien nähtäväksi.


Vihdoin sain myös päiväpeitteen paikoilleen. Tämän löysin Lennolin sisustusillassa viikko sitten. Taustaksi täytyy kertoa, että olen pitänyt isoäidiltä häälahjaksi aikoinaan saatua pitsipeittoa tähän asti. Siinä on ollut niin paljon muistoja, että en ole halunnut vaihtaa mitään muuta tilalle. Nyt on kuitenkin uudistumisen hetki, ja pitsipeitto menee hetkeksi säilytykseen.


Tyttäreni löysi samaa kangasta palana, ja viikonloppuna kaivoimme ompelukoneen esille. Tekemällä oppii, joten nyt hänellä onkin sisustustyyny samasta kankaasta. Ehkä onnistuminen tuo intoa seuraavaan projektiin.


Viikonloppuun osui myös paikallinen ravintolafestivaali. Ruokaa ja rytmejä -tapahtumassa on yli 20 ravintolaa, jotka ovat koostaneet kolmen ruokalajin menun tarjoushintaan. Ravintola Pinchon menu houkutteli tällä kertaa Merenkurkun teemalla. Alkuruokana oli Toast Panike ja savulammasrillette. Kastikkeessa oli ripaus tervan makua, ja täytyy sanoa, että aivan loistava alkuruoka. Pääruokana oli lohta ja tillimuhennettua perunaa, jälkiruokana tyrnikakku. Tämä olikin jo toinen tyrnikakku samalle viikolle. 


Terassin köynnökset hehkuvat jo punaisena. Silti etupihalla on vielä orvokkejakin purkissa. Yleensä olen laittanut ne pois jo kesällä ja vaihtanut uudet tilalle. Yritän vain pitkittää kesää mielessäni :)Arkista aherrusta olisi tiedossa muutamilla mukavilla mausteilla. Tarkoitus olisi päästä myös kuntoilun makuun pitkästä aikaa. Yleensä olen käynyt säännöllisesti edes kävelyllä, mutta nyt on jotenkin homma ollut hakoteillä kaikenlaisen puuhastelun keskellä. 

Katsoin myös syksyn teatteriohjelmistoa. Ehkä olisi aika myös käydä katsomassa jotain syksyn uutuuksista. Myös Toven Taikatalvi on tullut juuri ensi-iltaan.  

Eipä tässä muu auta kuin voidella rattaat uuteen viikkoon. Unihiekan rippeitä on vielä silmissä, mutta siihen taitaa olla paras tottua. Mukavaa viikkoa sinulle!

20 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloinen viikonloppu :)). Ja kuinka herkkullinen ruoka-annos, nams.

  Oikein mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin on kiva nauttia nyt aurinkoisista syyspäivistä. Viikonloppu vain tuntuu loppuvan kesken :)

   Poista
 2. Paikalliset tapahtumat ovat kivoja. Mutta monesti ne unohtuu, ainakin minulla.
  Kaunis päiväpeitto!
  Mukavaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonloppu menee helposti kaikkien rästihommien tekemiseen, ellei vain sulje silmät ja lähde liikkeelle. Kyllä se tiskivuori odottaa :)

   Poista
 3. Herkullisen menun valitsitte! Aurinkoista syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menu oli osui onneksi molempien makunystyröihin. Oikeastaan tykkään eniten alkuruuasta. Buffeteissakin kylmät suolapalat houkuttelevat enemmän kuin pääruoka. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 4. Herkullisen näköistä ruokaa. Syksy tekee tuloaan ja luonto vaihtaa väriään, mikä sekin on kaunista. Totta varmaan on, että sitä tulee hieman sokeaksi omalle kotikaupungilleen ja niille tapahtumille, mitä kaupunki tarjoaa vai onko se sitä laiskuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on laajemmaltikin keskusteltu täällä siitä, että porukka lähtee vähän huonosti liikkeelle oman kaupungin tapahtumiin. Toisaalta. On täällä ollut muutama kestohittikin. Ehkä vain tällaiset isommat musiikkitapahtumat ovat vähän kärsineet. Markkinoilla tuntuu olevan vetoa. Ehkä se johtuu siitä, kun ei tarvitse ostaa lippua...

   Poista
 5. Kauniita kuvia, ajatuksia ja tunnelmia taas! Hyvä pointti tuo Suomeen matkaavien viihdytys, ei suomalaiset oikein osaa arvostaa sitä mikä tekee Suomesta niin erityisen.
  Niin ja nam mitä herkkujakin olet syönyt :)
  Kivaa viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailmalla on niin upeita metropoleja, ettei niiden kanssa kannata kilpailla. Täällä on ihan omat jutut luonnostaan ja aidosti :)

   Poista
 6. Vaasassa on kauniita rantareittejä. Miten paljon siellä tulikaan aikoinaan lenkkeiltyä. Kyllä luonto on parasta ja ainutlaatuisinta. Sitähän ne kansainväliset vieraatkin varmasti haluaisivat Suomessa nähdä mahdollisimman monipuolisesti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rantareitin pituutta en ihan tarkkaan tiedä, mutta puoli kaupunkia saa varmasti kierrettyä rantoja pitkin :)

   Poista
 7. Savusiikaa nam ja ihana kimppu. Ihanan päiväpeiton olet löytänyt. Miekin sain vihdoinkin uudistettuun makkariin uuden maton, enää puuttuu pöytälamppu ja ne kuvat kehyksistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienet uudistukset piristävät. Olen myös katsellut yöpöydän valaisiimiin uusia varjostimia :) Päiväpeitto oli tarjouslöytö-ylläri. Mitenkähän sitä löytää usein aivan jotain muuta kuin mitä on etsimässä :)

   Poista
 8. Ihanaa ruokaa ja silmänruokaa! Kauniit kuvat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on kiva mennä valmiiseen pöytään. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista
 9. Hyvän näköinen peitto tyynyineen.Kauniita kukkia ja syysväritystä-ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viiniköynnös sai ensimmäiset värinsä kesäkuun viileydessä, mutta nyt on tulossa oikein kunnon punainen väri.

   Poista
 10. Kyllä tuo usein pitää paikkansa, että ulkomaalaiset hakee rauhaa. Itsellä käynyt vieraita mm. Puolasta ja jokainen haluaa mieluiten lähteä kävelemään Vaasassa rantoja pitkin ja ihailemaan merta. Ihana tuo peitto. T. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen huomaa myös itse ulkomailla, että on kiva katsella paikallista luontoa, kasveja ja merta, eikä pelkästään nähtävyyksiä. Ulkomaisilla vierailla on myös usein kiireinen aikataulu ja on kiva päästä kauniiseen luontoon virkistymään. Se on hienoa, jos siihen järjestyy aikaa.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...