torstai 11. syyskuuta 2014

Lokki tuli taloon, ripaus marokkolaista ja kuparia

Ihmeiden aika ei ole ohi. Meille tuli Yki Nummen vuonna -60 suunnittelema klassikkovalaisin Lokki. Täytyy mennä kaivelemaan kuumemittaria kaapista, sillä sen verran tuli aikoinaan "atooppista ihottumaa" modernista linjasta. Niin vain on palttoo kääntynyt nurin, ja enemmänkin ihmettelen, että miksi en aiemmin hakenut hoksottimia, jotta tämä hankinta olisi tullut tupaan jo menneinä vuosina.

Sen verran on romanttista linjaa ollut sisustuksessa, että pelkäsin tämän valaisimen paistavan kaiken muun keskeltä aivan orpona. Sehän sulautui kuitenkin porukkaan ihan sulavasti. Kokeilin valaisinta ensin makkariin, mutta eheei. Tämä antoi niin paljon enemmän valoa verrattuna keittiön kupla-valaisimeen, että kiikutin lampun loppujen lopuksi ruokailuryhmän yläpuolelle.

Meillä on ollut monessa huoneessa erilaisia kattokruunuja, joissa roikkuu "kristalleja". Onhan ne kivoja, mutta kaipasin uutta linjaa, ja kyllästyin myös niiden putsailemiseen.Kävin kurkkimassa myös House by F -tarjontaa pitkästä aikaa.Kupari on mielenkiintoinen materiaali, jota ei omassa kodissa ole kovin paljon ollut. Olin jo kiikuttamassa kirpparille muutamaa kuparipannua pois nurkista pyörimästä, mutta teinkin käppärikäännöksen. Pitääpä putsata ne ja ottaa esille. Nämä tuikkukupit löytyivät inreda.com -sivustolta.

Inreda.com: By Leonnie

Kalklitir pitää pintansa. Tässä lopputuloksena yöpöytä. Synkkää vai ei?

Inreda.com: Kalklitir

Ja sitten kanaa ulkoiluttamaan :)

Inreda.com: Anna Grape

Tämä viikko on ollut repaleinen kuin Uuno Turhapuron verkkopaita. Sitä on nyt liikkeellä, ja maanantaina olisi pitänyt jäädä peiton alle odottelemaan parempia aikoja.  Ilmoittauduin italian kurssille, joka alkaa ensi viikolla. Vähän on alkeita muutaman vuoden takaa harjoiteltuna, mutta kaik män unholaan. Saa nähdä, pysynkö kyydissä. Tosin juttelin myös tuttavan kanssa, joka oli lukenut hepreaa. Siinä ei kuulemma ollut aikaisemmista kielistä mitään apua.

Nyt kupponen teetä ja sympatiaa. Kyllä minä niin mieleni pahoitan, jos suklaa on kaapista loppu. Kuulemisiin ja mukavaa viikonloppua!

20 kommenttia:

 1. Itse olen kanssa miettinyt tuota Lokkia. Ennen fiilis oli ehdoton EI mut nyt kun alkaa sisustusmaku kallistua johonkin ihan toiseen suuntaan. Toisaalta tuo Lokki voisi kyllä olla kiva uutuus meidänkin keittiöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiö on paikka, jossa tarvitaan todella paljon valoa erityisesti pimeään vuodenaikaan. Monet valaisimet ovat kivoja, mutta jäävät melko vaisuiksi valoteholtaan. Tässä oli potkua ihan mukavasti.

   Poista
 2. Ihania kuvia, voi että! Lokki löytyy meiltäkin, se on kyllä aika ajaton valaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, miten "vanhaa" esinettä alkaa katsoa ihan uusin silmin :)

   Poista
 3. Lokki valaisin on kaunis!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tämän pienemmän version halkaisijaltaan, vaikka se isompikin oli ihan näyttävä. Keittiöön se olisi ollut kuitenkin meillä liian iso.

   Poista
 4. Lokki on kyllä upea valaisin ja pitää pintansa aikana kuin aikana. Mullekin on alkanut kummasti tulla design valaisimia ym juttua ja tyyli on ehkä muuttunut. Tosin kai se on se ikä myös mikä tekee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on ikä, joka vaikuttaa. Toisaalta olen muutenkin halunnut ylimääräisestä tavarasta eroon ja jättää jäljelle ne, mistä todella tykkää :)

   Poista
 5. Minäkään en ennen tykännyt tuosta Lokista, mutta nyt voisin ottaa sen meillekin. Ihan modernin sisustuksen ystävää minusta ei tule, vaikka ihailenkin moderneja ja minimalisteja koteja. Tällä hetkellä tykkään tuollaisesta vanhan ja modernin yhdistämisestä :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös saa kerroksellisuus kukoistaa. Vähän vanhaa ja jotain uutta :)

   Poista
 6. Kivoja kuvia <3 Mukavaa perjantaita :))

  VastaaPoista
 7. Ihania sisustusjuttuja ja hauska tuo viimeisen kuvan teksti :)
  Ihanaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 8. siis et usko, viimeksi tänään taas sanoin miehelleni, että ostetaanko Lokki tuohon ruokapöydän päälle, kun siinä on lampun mentävä aukko...kyllä se vain kaunis on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepäs sattui mukavasti. Olen ollut oikein tyytyväinen hankintaan :)

   Poista
 9. Lokki on kyllä niin upea valaisin ja sitä löytyy kyllä muutaman ystävän kodista ja se sopii juuri ruokailuryhmän päälle eli loistopaikka. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika iso ruokapöytä, ja parhaiten toimii valaisin, joka levittää valon tasaisesti. Välillä on tullut muutama pettymyskin, kun valaisin on ollut kiva, mutta valo on jäänyt taskulampun asteelle :)

   Poista
 10. Tuo Lokki on ihana! Todellinen klassikko! Opettelin aikoinaan italian alkeita, mutta lopetin, koska alkoi mennä espanja ja italia sekaisin. Espanjaa olin jo opiskellut aiemmin vähän enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjaa olisi myös kiva osata. Katsotaan nyt miten tämä lähtee käyntiin. Siinä onkin hyvä syy päästä matkalle. Pitäähän sitä päästä kielikylpyyn :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...