keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Arjen herkut, puutarhalahja ja karkkineule

Tunnustettava se on, että arki on palannut. Elokuu meni jostain syystä suhteellisen kepeästi puolittaisissa lomatunnelmissa. Aivot heräsivät todellisuuteen vasta tässä kuussa. Parasta olisivat hitaat aamiaiset, päivän sään tunnustelu ja asioiden maiskuttelu ennen tositoimiin ryhtymistä. Tosiasiassa sälää kertyy kuin makkarapötköä, eikä liukuhihna pysähdy jarrua painamalla.
Niinpä on keksittävä jotain pientä ja mukavaa, kuten suklaakakku, uusi tee iltapäivän hetkiin, terassille uudet kukat rehottavien tilalle, hyvä leffa tai metsäkävely. Ja sitten kurkistus peiliin. Kesän jälkeen tukka rehottaa ja iho kaipaa jotain virkistystä. Luulin jo baskerikelien koittavan, mutta tässähän tulee vielä kesä...ainakin vähäksi aikaa. Ei taida ihan saunapuhtaalla naamalla enää selvitä arjesta, joten yritetäänpä sitten tällaista konstia. No7-tuotteet ovat aina silloin tällöin viihtyneet kaapissani. Tämä vaahto vaikutti syötävän hyvältä, ja kosteuttava naamio ei olisi pahitteeksi. Tehostan vaikutusta syömällä mustikkaa ja suklaata :)

Pärjään arjessa suhteellisen vähillä tuotteilla. Puhdistuksen jälkeen kosteusvoidetta ja hieman meikkiä, jos tilanne vaatii. Silmänympärysvoidetta kiirehdin sipaisemaan ruuhkaviikoilla. Muuten sekin saattaa unohtua. Usein on käynyt niin, että juuri kun on löytänyt hyvän luottotuotteen, sen myyminen tai maahantuonti loppuu. Helposti siinä into lopahtaa, ellei satu verkkokaupasta löytymään :)


Meikeistä puutarhaan. Sadonkorjuu on käsillä, ja oman puutarhan tuotteet saattavat ilahduttaa lähipiirissä. Hyvää voi laittaa kiertämään monella tavalla. Ehkäpä omenapuut notkuvat oksien painosta, eikä kaikkea ehdi itse hyödyntämään. Voisiko joku ilahtua kurpitsalahjasta, porkkananipusta tai sipulipussista? Namm.Olenkin maininnut täällä, että tyhjennys ja kierrätys on käynnissä. Osa tavaroista on mennyt suoraan roskiin, toiset kierrätyskeskukseen kunnostettavaksi ja osa kirpparille. Muutamia huonekaluja aion tarjota myös huutokauppaan. Sovin treffit huutokauppiaan kanssa alkuviikkoon, koska hänellä oli toinenkin paikka samalla paikkakunnalla tsekattavana. Keräsin tavarat valmiiksi olohuoneeseen näytille. Noh. Miestä ei näkynyt ja kuulunut sovittuna päivänä, joten soittelin sitten puhelimitse perään. Mies oli jossain ihan muussa kaupungissa, kun oli ottanut väliin toisen keikan. Ei sitten tullut mieleen informoida muutoksesta. Hmm.Nyt sitten on tavaraa lattiat täynnä, eikä oikein huvittaisi viedä niitä takaisin paikoilleen. Ei sitten mennytkään ihan kuin Huutokauppakeisari-ohjelmassa. Tosin tämä oli ihan eri kaveri. Plääh. Uusi yritys.

Lopuksi herkkupala käsityön ystäville. Olisiko aika kaivaa puikot esille tekemällä Fazerin karkkikääreiden inspiroimana neuletyö? Luvassa on rahapalkintoja, herkkuja ja yllätyksiä. Nyt puikot heilumaan.

Lisätietoja: Karkkineule

Kuva: Pirkka

Nautitaan kripakoista syyspäivistä ja loppukesän lämmöstä.  Kohta hehkuvat jo syksyn värit. Kuulemisiin!

8 kommenttia:

 1. Mulle on käynyt kosmetiikan kanssa liian usein niin, että luottotuotteen myynti lopetetaan. Ja erityisesti inhoan huulipunien kausiväritrendiä. Aina kun löydän täydellisen sävyn, huomaan pian sen olleenkin jo vanhaa mallia eikä kohta enää olemassakaan. Tsemppiä tavaroiden keskelle. Tiedän, että se koettelee hermoja ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama huomio täälläkin. Olen metsästänyt joskus jotain lempparituotetta pitkin ja poikin, jos jossain olisi vielä varastossa. Usein saa huomata, että se mikä on itselle klassikko, on monelle muulle last season :)

   Poista
 2. Itsekin hoidan ihoani aika simppelisti ja näin helteisen kesän jälkeen kun iho on ruskettunut (paitsi se on kohta tipotiessään) en raaski paljoa edes meikkailla vaan laitan kevyesti irtopuuteria, ripsaria sekä poskipunnaa hieman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Less is more eli vähemmälläkin pärjää. Tosin talven mittaan alkaa näyttää kalkkilaivan kapteenilta, joten täytyy ottaa väriä sitten purkista :)

   Poista
 3. Tavarapaljous kiusaa täälläkin aika ajoin ja karsintaa tapahtuu. Ikävää, että huutokauppiaasi teki oharit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin samalla tulee siivottua omaa päätä ja ajatuksia. Samalla päästää irti joistakin turhista asioista. Ikään kuin alkaisi uusi aikakausi :)

   Poista
 4. Mulla kanssa kunnon tyhjennysprojekti meneilläään ja kunhan pääsee tavarasta eroon niin se on tärkeintä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tosi huono luopumaan tavaroista, joita olen saanut esimerkiksi lahjaksi. Varastotila vain loppuu, eikä kaikkea voi millään säilyttää :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...