lauantai 9. elokuuta 2014

Taiteiden yön värit, morsiamet ja makupalat

Taiteiden yö on mukava elokuinen torstai, jolloin hyvän sään sattuessa kaduilla on kunnon vilskettä ja vipinää. Tämän vuoden tarjontaan perehdyin ohjelmaa lukemalla, mutta parasta on vain heittäytyä virran vietäväksi. Sää näytti jälleen kyntensä, sillä iltapäivänä ukkonen riepotteli oikein kunnolla. Jotenkin sää siitä kirkastui iltaa kohti, ja tapahtuma pääsi vauhtiin.

Parasta on se, kun kaikenlaiset taiturit ja harrastajat esittelevät osaamistaan. Eipä siinä muuta kuin sopivat kengät jalkaan, että jaksaa tepastella tuntitolkulla katsastamassa tarjontaa.


Parasta on ehkä tunnelma. Ihmiset kulkevat yksin, yhdessä tai pienissä porukoissa. Monen mielestä kesäkausi päättyy juuri Taiteiden yöhön. Kaikki kukat saavat kukkia, ja samaan soppaan sopivat niin ammattilaiset kuin harrastajat. 

Kampaamot tekivät meikkejä ja kampauksia halukkaille. Ooppera myi vanhoja esitysvaatteita ja rekvisiittaa. Iloisessa keitoksessa olivat niin rokki, samba kuin viulumusiikki. 


Sää selkeni mukavasti juuri muotinytöksen kynnyksellä. Tässäpä siis katsaus häämekkoihin ja juhla-asuihin.

Viikonloppu on sujunut sutjakkaasti. Kerroin aikaisemmin maalausrempasta, jota teimme alkuviikon helteillä. Nyt on päästy sisustusvaiheeseen. Lamput kiikkuvat katossa, huonekalut alkavat olla paikoillaan ja esineetkin löytävät oman tilansa. Laitoin mukaan yhden kuvan, mutta ajattelin tehdä jossain vaiheessa kohteesta ihan oman postauksen. Tämä kaikki tarkoittaakin sitä, että oma koti on jäänyt tällä viikolla rempalleen. Oikein hirvittää, kun asunto on ollut lähinnä kääntöpaikka ja tankkauskohde. Täytyy laittaa vain laput silmille ja mennä sorffalle pötköttämään :)


Puutarha on ollut viikon oikeastaan omillaan, ja sen huomaa. Rankkasateita on ollut useana päivänä, ja kukat ruukuissa ovat kärsineet. Onneksi ehdin nostaa oliivipuun turvaan.  Nyt maistuisi kuppi teetä ja hilpeän kepeä leffa.  Mukavia lekotteluhetkiä sinulle toivottaen!

14 kommenttia:

 1. Huh, taas on ollut viikonloppusi täynnä yhtä sun toista ;)
  Ihanaa viikonloppua sinulle M!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tuntuu kasaantuvan kaikenlaista, kun haluaisi rauhassa keskittyä yhteen hommaan. Se on se Smurffien laki ;)

   Poista
 2. Tuo ensimmäinen lyhytmittainen hääpuku nousi minun suosikiksini ja mallikin oli kyllä upea kaikinpuolin. mukava reissu teillä ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekossa onkin kiva kellohelma. Morsiuspukuja ei kyllästy koskaan katsomaan. Mietin heitä, jotka ovat hääpukuliikkeessä töissä. Heille se on ehkä arkea, mutta asiakkaille yksi tärkeimmistä vaatevalinnoista :)

   Poista
 3. Tuo Taiteiden yö kuulostaa kivalta! Olen kuullut siitä kyllä niin monesti, mutta koskaan ei ole tullut mentyä.. Mukavaa sunnuntaita sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiteiden yönä väkiluku moninkertaistuu kaupungilla, ja muutenkin tunnelma on kivan rento :)

   Poista
 4. Tuo toisen kuvan häämekko on niiiiin kaunis.Juuri tuollaisen olisin halunnut omiin häihini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli vähän Jane Austen-fiilistä. Romanttinen ja kaunis mekko :)

   Poista
 5. On niin kaunista ja nättiä.Vaikea valita paras mutta tuo pillerirasia hattu viehättää asuineneen-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olikin jotain entisajan nostalgiaa. Tykkäisin pitää enemmänkin hattuja myös arjessa :)

   Poista
 6. Niin kivaa, että elokuukin on vielä kesätapahtumia pullollaan ja ihmiset viihtyvät ulkona kodeistaan. Otetaan jatkoaikaa tästä ihanasta vuodenajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut tosi erikoinen heinäkuu, kun kesäkuu oli niin kylmä. En toisaalta kaipaa vielä niitä räntäkelejä :) Mukavaa, kun iltaisin on vielä lämmintä.

   Poista
 7. Kivoja tuollaiset tapahtumat! :) Ihania pukuja kaikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjontaa on niin paljon, ettei millään ehdi kaikkea katsomaan, kun monet tapahtumat ovat samaan aikaan. Leffaan ja teatteriin pääsee silloin myös alennettuun hintaan, mutta sitten jää jotain muuta näkemättä. Valinnanvaikeus :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...