torstai 21. elokuuta 2014

Pieni purkkilyhty ja paperipussin viehätys

Saaristokausi päättyy meidän kulmilla elokuun loppupuolella huvilakauden päättäjäisiin. Silloin viritellään hämärtyviin iltoihin tulet ja valot. Valmiiden lyhtyjen lisäksi on kiva askarrella helppoja valonlähteitä. Terassin kulmalle on nakutettu kiinni koivu, jossa on muutamia tukevia oksia. Siihen olen ripustanut lasilyhtyjä, jotka on helppo nostaa sateelta suojaan. Pohjalle valkoista hiekkaa, simpukoita, ja tuikun ympärille kuvioteippiä :)
Sitten peruutan hieman taaksepäin Helsingin keikkaan. Ostokset jäivät silloin melko vähille helteisen sään vuoksi, mutta oman paperipussin kävin kuitenkin hankkimassa. Mieheni on tottunut kaikenlaisiin sisustusvillityksiin vuosien varrella, mutta oli hänellä suoraan sanoen huumorin kukka hehkeimmillään tämän hankinnan kanssa. " Siis ostat ensin paperipussin, joka sitten pakataan ilmaiseen paperipussiin." Hmm.Vetoisuus on 33 litraa, mutta en kyllä suosittele sitä rännin alle laittamaan sadevettä keräämään. Ajattelin kerätä sinne aurinkoa talven varalle, ja avaan sitten pussukan surkeimmalla räntäkelillä. Kröhöm.
  Kaikkia asioita voi nähtävästi mitenkään järjellä selittää. Jotkut ovat vain fiilisjuttuja, kokemuksia ja elämyksiä.

Lopuksi vielä pieni perhoskevennys :) Tämä kaveri kävi räpyttelemässsä siipiään puutarhassa, ja toivoisin kovasti sen löytävän pihapiiriin uudelleen.Loppuviikolle olisi tiedossa markkinahumua. Juthbackan markkinat järjestetään Uudessakaarlepyyssä 22.-23. elokuuta. Tapahtuma on keräilijöiden, vanhasta tavarasta kiinnostuneiden ja käsityöläisten toivekohde. Viime vuonna myyjiä oli yli 700 ja kävijöitä yli 35 000. Tapahtumasta on tullut meidän suosikki, vaikka ajomatkaa vähän kertyykin. Tarjontaa on niin paljon, että jossain vaiheessa iskee ähky. Mukava on silti aistia tunnelmaa ja nähdä harvinaisuuksia, vaikka ei aina mitään ostaisikaan. Tapahtuma kestää yli yön, joten täytyy keittää termariin vahvaa teetä :)

Kaikkea mukavaa sinulle toivottaen, ja leppoisaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Mukavaa markkinaviikonloppua. Kuulostaa mielenkiintoiselta tapahtumalta, niin kuin monet muut elokuun kesää venyttävät riennot. Itsellä kesä jäi sittenkin vähän kesken, kun kurkkukipu ja kamala yskä katkaisivat mahdollisuuden nauttia auringon pilkahduksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tullut yskä on yleensä sitekää lajia, eikä poteminen helteillä tunnu mukavalta. Heinäkuussa ei oikein huvittanut kuumuuden vuoksi tehdä mitään ylimääräistä, joten nyt täytyy vähän jatkaa kesää :)

   Poista
 2. On kyllä ihania tuunauksia ja ideoita sulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekee mieli vähän maustaa arkea välillä. Mukavinta on väkertää ja askarrella silloin, kun ei ole kiire ja saa heittäytyä omiin maailmoihin. Sellaista aikaa saisi olla enemmänkin :)

   Poista
 3. Kiva lyhty idea!
  Meilläkään ei olisi mies ymmärtänyt tuota että paperipussista täytyy maksaa ja laittaa ilmaisen pussin sisään...
  Kivoja markkinoita! Harmi, kun täältä meiltä on niin pitkä matka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se laittoi meikäläisenkin miettimään, että mikäs järki tässä on, mutta maailma olisi ehkä vähän tylsempi, jos kaikki olisi vain järkevää.... :)

   Poista
 4. Kiva lyhtytuunaus tosiaan täälläkin! :) Mukavia markkinoita! Meiltä taitaa miehen töiden vuoksi jäädä väliin, vaikkei sinne pitkä matka täältä meiltä olisikaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä, miten sadekuurot osuvat kohdilleen. Alue on iso, eikä siellä juuri sateensuojaa löydy :)

   Poista
 5. IHana lyhty ja kiva tuunattu tuikku, pitääpä testata tota ideaa. Lasipurkeista saa kyl helpolla vaikka ja mitä.Ihanaa viikonloppua puuhasteluiden parissa. Me mennään häihin.

  VastaaPoista
 6. Kiva lyhtyidea :) Näin syksyä kohden alkaakin olla tuikkuaika ihan käsillä, kivaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamia kynttilöitä on tullut jo sytytettyä, mutta ei liikaa, ettei tunnu liikaa vielä joululta :)

   Poista
 7. Mukavaa markkinaviikonloppua ja laitahan niistä postaus meille, jotka sinne emme pääse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän napsia tuliaisia tänne. Toivotaan, ettei ole liian sateista!

   Poista
 8. Voi itku, ne on nyt ne Juthbackan markkinat ja me lähdetään aivan toiseen suuntaan :( toivottavasti säät suosii sielläkin, sillä tänään meillä ainakin tuli vettä kaatamalla :) tosin sellaisia kuuroja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästyimme onneksi sateelta, mutta iltapäivällä oli markkinoilla tullut oikein kunnolla vettä.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...