keskiviikko 6. elokuuta 2014

Monikäyttöinen lasipurkki ja DIY valaisin

Purkit ja purnukat ovat suloisia apureita. Omassa keittiössä villitys vaihtelee kausittain. Välillä innostun kaivamaan kaapista tavaraa esille innostuksen puuskassa. Sitten iskee siivousvimma (viimeistään keväällä), kun kyllästyn pyyhkimään rasvapölyä esineistä. Hetken nautiskelen paljaista pöytäpinnoista, kunnes taas pitää saada näkyville jotain kivaa :)

Heti alkuun täytyy sanoa, että pää on pehmennyt helteessä. Remppakohteessa oli aikomus vetää maanantaina viimeinen maalikerros, mutta sitten tulikin ylläri puskasta. Säätiedoissa luvattiin aurinkoa, mutta meillepä tulikin sitten kolme megalomaanista ukkosmyrskyä peräkkäin. Tulihan siinä sitten pieni rako, jossa pääsimme hyppäämään autoon piskojen välistä ja sutimaan maalia kohteessa. Kuusi päivää helteessä rempatessa sai kuukauden loman haihtumaan kuin tuhka tuuleen. Nooh. Ehkä tästä palautuu vielä. Tulihan sitä vielä pieni haavakin sormeen, ettei ihan silkkihansikkain olla hommia tehty. Tosin sekin tuli tosi nolosti hernekeittopurkista....


Pikkusuolaiselle poikkesimme lähiravintola Fondikseen. Leipä oli niin hyvää, että sitä voisi kokeilla kotonakin. Pohjalle on sivelty avocado-tahnaa. Päälle salaattia, lohta, tilliä ja kurkkua.


Leipää mutustellessa kiinnitin huomiota ikkunoissa kiikkuviin valaisimiin. Jälkiruuaksi vielä kysäisin niiden "reseptiä". Purkeissa on ollut aikaisemmin aurinkokuivattuja tomaatteja. Kannet on maalattu mustaksi, ja vielä kätevästi sähköistetty nippuun.


Kun yksi tötterö ei riitä. Sitten otetaan purkillinen viereen ja kauhotaan sopivin väliajoin viilennykseen.


Meillä tykätään laseista, joissa on joku kiva yksityiskohta. Tässä on kaareva muoto ja The Ankka :)


Varjoisa paikka lepohetkeen löytyi puiston penkiltä. Joskus pulppuavaa lähdettä vain tuijottaa loputtomiin. Viereisellä penkillä lueskeli fiini täti päivän lehteä. Ihmisten ikää on sitten vaikea päätellä. Miespoloiset, jotka yrittävät parhaansa. Mutta ikä on vain numero.  Meidän sukupolvet varmaan skeittaavat ja räppäävät eläkkeellä :)


Arki on alkanut, mutta ei vielä tunnu siltä. Toinen jalka on vielä lomalla. Pikkuhiljaa pitäisi haalia kirppistavaroita kasaan. Pöytävaraus on tehty, ja nyt olisi hyvä mahdollisuus laittaa nurkissa tuulemaan. Mallikasta viikkoa sinulle toivottaen!

24 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo lasipurkki lamppu!
  Täälläkin välillä karsitaan ja taas kohta lisätään tavaraa tasoille...aika touhua, mutta niin mukavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää. Välillä kaipaa tilaa ja avaruutta. Toisinaan taas pitää olla pientä ja kivaa ympärillä. Toisaalta kivat esineet tuovat iloa arkisiin askareihin keittiössä :)

   Poista
 2. Juu kuulostaa tutulta tuo huopaaminen ja soutaminen :) Ihana todellakin tuo lamppu ja lasi tosi söpö. Nautitaan helteistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on vähän hellettä jäljellä. Pitää nautiskella varastoon :)

   Poista
 3. Oi nam minkälainen leipä, maistuis kyllä mullekin :)
  Ja ihan tosi hieno toi lamppukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kurkut oli marinoitu jossain maukkaassa liemessä. Kyllä siitä saa tehtyä varmaan jonkun oman version kokeilemalla :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Vähän houkuttelisi tehdä sellainen lamppu kotona. Ehkäpä saisi miehen auttamaan sähköhommissa :)

   Poista
 5. Täälläkin purnukat ilmestyy pöydille ja välillä katoaa, heloppa tapa muutella keittiön ilmettä. Oi oi mitä herkkuleipää, maistuisi kyllä mullekin. Mulla odottelee terassin petsaus ja pojan huoneen maalaus, no saa odotella että helteet helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helteellä maalaus oli kyllä aikamoista tuskaa. Tuli taas todettua, että pienimuotoiset hommat on enemmän meikäläisen juttuja. Taloa en uskaltaisi alkaa rakentamaan...

   Poista
 6. Minä tykkään myös mutkalaseista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä on kiva pitää kiinni. Hauskaa, mutta totta, Joskus pieni juju on arjen juhlaa :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Ei vaikuttanut ihan hirveän monimutkaiselta toteuttaa, mutta yleensä sen huomaakin vasta tekovaiheessa. Ehkä kuitenkin täytyy kokeilla, jos onnistuu. Sellainen vanhanajan sähköjohto raidoilla voisi olla myös kiva lisä :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Netistä saattaa ehkä löytyä vastaavien teko-ohjeitakin maailmalta.

   Poista
 9. Mulla on noita samoja purnukoita.Upee lamppu :)

  Blogini osoite on muuttunut ja olisin todella onnellinen jos liittyisin myös sitä lukemaan

  http://mygorgeousdreams.blogspot.fi/2014/08/a-fresh-start.html

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Purnukoita ei voi olla koskaan liikaa. Tai miehen mielestä kyllä voi ;)

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Mitä kaikkea sitä voikaan tehdä arkisista esineistä :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Täällä tekisi mieli aloittaa kokeilu, mutta ensin pitäisi saada muutama muukin projekti valmiiksi. Mistä näitä projekteja oikein tulee :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...