lauantai 23. elokuuta 2014

Designia ja rompetta käsikkäin

Terkkuja markkinoilta. Tulipa taas tehtyä vakkarivisiitti Juthbackan markkinoille. Tosin keikka meinasi jäädä alkumetreillä haaveeksi. Lähdimme liikkeelle perjantaina alkuillasta, ja tielle osui käsittämätön ruuhka. Kymmenen kilometrin matkaan meni yli tunti. Alkoi jo tuntua siltä, että parempi kääntää nokka kotia kohti. Sinnittelimme hetken aikaa, ja eteen tulikin siltaremontti, joka oli pullonkaulana. Sen jälkeen alkoikin asfaltti laulamaan. 

Tavaraa oli tarjolla jälleen laidasta laitaan. Keräilijöille oli omat mansikat, ja sekalaista tavaraa ihan älyttömästi. Ensimmäisenä vuonna aikaa meni tolkuttomasti, kun kaikkea piti jäädä ihailemaan. Nyt osaa jo poimia suosikkipöydät. Toisaalta ostamista hillitsi se, että kotona on putsattu nurkkia.

Arabian Emilia-sarjaan en ole kovin usein törmännyt. Muutamassa pöydässä oli kuitenkin jokunen astia esillä. Piirrokset ovat mielestäni valloittavia ja kauniita :) En malttanut kuitenkaan ostaa.


Kaikkea löytyy, mitä kuvitella saattaa, ja sellaistakin, mitä ei osaisi kuvitella. Ikkunanpokat, matkalaukut, puuastiat, vadit ja erilaiset talonpoikaisesineet tuntuvat tekevän edelleen kauppansa. Muutamia vaakoja ja vanhoja kassakoneita oli myös nostalgiaa tuomassa.Myyjä kertoi, että tämä kartta on alkuperäinen Pariisin olympialaisista. Ikää on siis jonkin verran.


Käsitöitä ja tuunauksia oli myös ihan mukavasti esillä.Kaikki ei ollut museotavaraa. Kohta tarvitaan lapasia :)Tämä tuolin päällä oleva jakkara oli viedä sydämeni (ja kukkaroni). Valkoinen on passeli väri, mutta näin jo mielessäni muitakin väriyhdistelmiä. Nyyh. Ei tällä kertaa.


Yllättävää oli se, että ostokset jäivät melko vähäisiksi. Löysin purnukoihin sopivia korkkikansia, jotka tarttuivat mukaan. Nautiskelimme kiertelystä ja katselusta. Illan tulleen kaivettiin eväskori esille, ja tulihan sitä pari makkaraakin ostettua. Iltahämärässä alkoi pelloille kertyä sumua, ja paikoitellen näkyvyys olikin paluumatkalla aika huono.


Markkinoilta olisi tullut lähes varma saalis, jos keräisin tällä hetkellä jotain tiettyä astiasarjaa. Jakkara jäi vähän kaivelemaan, mutta toisaalta hinta oli vähän turhan kallis. Ehkä olin vain pihillä päällä. Arabiaa oli tarjolla todella paljon ja myös lasiesineitä. Muumit olivat hinnoissaan, ja muutama harvinaisempi lautanen ja muki oli valikoimissa. 

Ihmisiä oli paljon liikkeellä, vaikka luultavasti epävakainen sää sai vähän miettimään lähtemistä. Meille ei onneksi sattunut sadekuuroja kohdalle.

Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

18 kommenttia:

 1. Voi mitä silmänruokaa. Ei aina tarvitsekaan juuri mitään ostaa. On niin kiva kierrellä ja aistia tunnelmaa. Niin ei myöskään kerry turhaa rompetta omiin kaappeihin...Upea tuo maisemakuva :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut kiva huomata, että kaikesta voi nauttia silmilläänkin tai ottamalla kuvan. Toisaalta kaikki ei sopisi oman kodin tyyliin, joten täytyy nautiskella sitten muuten. On niilla myyjillä kova homma purkaa ja pakata kaikki tavarat ja astiat laatikoihin. Kuppia ja kippoa oli loputtomiin :)

   Poista
 2. Onpa houkuttelevan näköisiä tavaroita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut tavarat olivat tuttuja lapsuudesta asti. Täytyy olla melkoiset varastotilat, että pystyy säilyttämään kaikkea peltipurkeista huonekaluihin. Mukavaa viikonalkua!

   Poista
 3. Voi mitä aarteita, kuvista voisi haluta ihan kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tosiaan pää pyörii kuin väkkärä, ettei mikään herkku pääse ohitse :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Aika kivasti näkyy eri vuosikymmenten aarteet. Vanhoja lehtiä oli myös hyvin tarjolla. Niistä näki ajan hengen ja tyylin. Monet asiat olivat käytännöllisiä, eikä niinkään elämyshakuisia :)

   Poista
 5. Kivoja aarteita tarjolla. Upea tuo viimeinen usvakuva. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli siinä loppumetreillä oikea hernerokkasumu pitkästä aikaa. Ilma jäähtyi aika nopeasti. Mukavaa viikonalkua sinulle!

   Poista
 6. AAah mitä tavaroit. Ostaisin noista ton yhden kehyksen, tuon tuolin sekä noi vanhat nukenrattaat. paljonko tuolla hassulla tuolilla oli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintapyyntö oli jakkaralle 100 eur. Pohjassa näytti olevan Stockmannin leima. Olin enemmänkin itse liikkeellä kirppismeiningillä :)

   Poista
 7. Voi että harmitti, etten päässyt tuonne markkinoille, kun olimme reissussa. Upea oli tuoli, mutta aika kallis todellakin. Kuvasin muuten pe tuon saman paksun pilven, kun se oli niin mahtavan näköinen :) Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista jakkaraa olen silmäillyt vähän aikaa. Tykkäisin kovasti myös Tapiovaaran Pirkka-jakkarasta. Se olisi juuri sopiva eteiseen :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Piirrokset olivat tosi kivoja, ja niissä oli jotain hurmaavaa. Muistan kuinka pienenä kulhon pohjalla piti olla jokin kuva. Lautanen tyhjeni silloin paljon nopeammin :)

   Poista
 9. Kuulostaapa kivalta tapahtumalta! Kaikkea ihanaa siellä näytti olevan myynnissä :)
  Mukavaa viikon alkua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kojuja oli niin pajon, ettei kaikkea jaksanut mitenkään katsoa. Saattoi mennä jokin kiva tuote myös ohitse. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...