torstai 31. heinäkuuta 2014

Puulaatikko, ideointia ja unelmia

Näillä laatikoilla oli mutkia matkassa ennen kuin ne päätyivät vintille odottamaan sopivaa hetkeä. Yleensä juuri matkoilla tulee kummallisia päähänpistoja. Olimme vuosia sitten menossa laivalla Tukholmaan. Putiikissa näin ison pinon tyhjiä viinilaatikoita, ja niitähän piti sitten saada kotiin. Kärräsimme tornillisen laatikoita laivasta satamaan, ja pitihän ne sulloa vielä säilytyslokeroon päiväksi. Illalla taas sama setti laivaan ja odottamaan kotisatamaa. Hullua hommaa. Ehkä niitä olisi saanut kotipaikkakunnaltakin, mutta silloin ei mitenkään halunnut jättää sattuman varaan.

Vintti ei ole mikään otollinen paikka puumateriaalin säilytykseen. Lämpötilat vaihtelevat vuoden aikana aika paljon. Nyt kaivelin pari laatikkoa esille, ja ainakin näin alkuun cd-levyjen säilytykseen.Loman aikana on virvokkeita kulunut melkoinen määrä. Vuorotellen menee makeaa ja jotain hiilihapollista. Pellegrino on vain herkkuhetkiin.


Iltaa kohti on ollut mukava hakeutua veden äärelle. Siellä on uitettu varpaita ja syöty eväitä aaltojen keinuessa kallioon.
Asuntomessut jäävät meiltä tänä vuonna väliin, mutta ostin kuitenkin messuoppaan, jossa on ihan kivasti käyty läpi tarjontaa. Lisäksi olen saanut nauttia monen bloggaajan messuvisiitistä ja ihanista kuvista. Kiitos siitä :)

Lomalla ollaan vähän vinksinvonksin, eikä aina jaksa etsiä oikeaa paria sukalle. Näin on ihan hyvä :)


Marjasato ei ole vielä päätynyt hillopurkkeihin asti, mutta tuoreita mustikoita on jo maisteltu. 


Lomalla on huomannut, kuinka tärkeää on varata aikaa niille asioille, jotka ovat itselle tärkeitä. Se voi olla hetki musiikin parissa, ylelliset päiväunet, loikoilu terassilla tai herkkuhetki. Nyt se on jo helpompaa, kun ei ole ihan pientä lasta talossa. Aikaisemmin monet omat asiat tuli siirrettyä iltamyöhään, kun muut oikeastaan nukkuivat. Silloin oli riittävän poikki itsekin jo simahtamaan tyynylle. 

Siksipä nyt osaakin nauttia siitä, että voi päivällä välillä uppoutua kirjan pariin ilman, että tarvitsee olla silmät selässä. Tämän viikon lukuelämys kertoi unelmoinnista ja erityisesti siitä, että me emme elämässä pääse eteenpäin ellei uskalla unelmoida riittävän suuria. Vetääkö tuttu ja turvallinen puoleensa enemmän kuin uusi ja epävarma, vaikka vielä näkymättömissä oleva tulevaisuus voisikin olla moninkertaisesti palkitsevampaa? Haaveilu vaatii uskallusta ja rohkeutta. 

Kaikkea mukavaa Sinun päivääsi toivottaen. Kuulemisiin :)

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Annoin laatikon olla ihan naturel, kun siinä on kiva puupinta :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis tuo puulaatikko!
  Ja muutenkin ihania lomatunnelmia. Sellainen loma on ihan paras, jolloin saa tehdä juuri niitä asioita mistä nauttii eikä ole kiire mihinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tähän voisi tottua :) Kivaa olisi pystyä arjessakin tekemään asioita rauhassa ja peräkkäin, eikä monta rautaa tulessa yhtäaikaa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Täällä on vähän sellaista Peppi Pitkätossu -meininkiä, mutta ei kuitenkaan ole nukuttu jalat tyynyllä. Meidän pesukone jostain syystä syö sukista aina sen toisen parin :)

   Poista
 4. Ihanat laatikot, tuollaisia pitäisikin hankkia, säilytettävää aina riittää;)
  Pyrin itse samaan lomalla, kun saa sitä omaa aikaa jaksaa taas arkena olla paremmin läsnä akut ladattuina.
  Lukemisesi kuulosti mielenkiintoiselta, mikäköhän se mahtoi olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä tulee luettua kaikenlaista vähän fiiliksen mukaan. Olen innokas kuluttamaan myös kirjaston palveluja, ja sieltä tulee napattua mitä milloinkin. Lehtilukusalissa tykkään myös lukea lehtiä, ja tämä unelmiin liittyvä toteamus osui silmiini jossain lehtiviidakossa. Yksi leppoisa kirja on ollut pöydällä. Se liittyy myös unelmiin ja ideoihin: Kuinka ideat syntyvät, Jussi T. Koski & Saku Tuominen.

   Poista
 5. Sinua on onnistanut puulaatikoiden hankinnassa! Itse olen joskus laivoilta kysellyt ja saanut vastaukseksi vain ei oota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla tosiaan tuuri sillä kertaa. Se toisaalta vähän hirvitti itseäkin, että miten niiden kanssa selviää laivareissun ajan, kun yleensä vähän muutakin tulee ostettua sitten periltä. Kyllä kanssamatkustajat vähän pyörittelivät päätään, että kaikkea sitä pitää rahdata kyliltä kotiin :)

   Poista
 6. Itselläkin pari erilaista viinilaatikkoa, jotka olen saanut paikallisesta Alkosta. Ne on todella hyvin tehty ja laadukkaita. En ole vielä oikein keksinyt niille käyttöä muutoin kuin tuikkujen säilytyslaatikkona. Hyvää viikonloppua sinulle Marianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan täälläkin niitä vintillä hoivailin. Mietin niiden maalausta tai kiinnittämistä seinälle. Loppujen lopuksi ajattelin niiden antaa olla sellaisenaan. Kuitenkin käy niin ,että jossain vaiheessa päätyvät kirppikselle :) Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 7. Upeat laatikot. Mulla on muutama samanlainen ja erilaisiakin. Kaikenlaista kivaa käyttöä niille on löytynyt. Mukavaa viikonloppua, Marianne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva nähdä, mitä kivaa olet niille keksinyt :) Leppoisaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 8. Tosi kivoja laatikoita löysit! En olisi itsekään niitä jättänyt, vaikka niitä pitikin roudata ees taas. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mies "kiitteli" kovasti roudaamista. Siitä on tullut jo vakkaritapa reissuilla, että mitähän se nyt taas keksii :)

   Poista
 9. perjantaina hain voittoni postista, kiitos - on niin sievää ja ihanaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että paketti tuli perille. Mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...