sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Cheek ja Churroja oliivisatoa odotellessa

Oliivipuu on saanut nyt uuden kodin. Sääkello kääntyi sopivasti osoittamaan viisareita Välimeren lämpöön. Sieltä tulevat lempeät puhurit sulostuttamaan rannikon viileyttä. En vielä vaihtanut sitä uuteen purkkiin. Tykkäisiköhän se huonoa, jos laittaisin uudet mullat keskellä kesää? Ehkä voisi tuota töyhtöä hiukan tasoittaa, mutta olkoon nyt ihan sellaisenaan jonkin aikaa. Terassilla paahtaa aurinko, joten eiköhän se viihdy tässä paikassa syksyyn asti.


Olen viehättynyt erityisesti sellaisiin kasveihin, jotka eivät luontaisesti viihdy näillä leveysasteilla. Pienellä vaivalla voisi saada monenlaista aikaan, mutta jostain syystä talvella into hiipuu. Kesällä olen innoissani puutarhasta, ja talvella sisäkasvien pitäisi hoitua vähän kuin itsekseen :) Keväällä heitinkin suurimman osan pois, mutta tätä puuta pitäisi vaalia talven yli.


Kevään sirkuttajien yökonsertit ovat hiljentyneet, joten nyt voi yölläkin pitää ikkunoita auki. En tiedä ovatko partituurit hukassa vai muuten vain lintujen kosioaika ohi. Tosin nyt voi valvoa vaihteeksi myöhempään ja lekotella sitten aamusta pitempään.


Muutama kuva pioneista. Olen niin odottanut nuppujen avautumista. Oikeastaan pelkäsin jo kylmyyden vievän ne mennessään. Nyt kuitenkin näyttää lupaavalta.Tarkoitus olisi lomalla vähän keventää, ettei menisi ihan makkaran ja pihvin paisteluksi iltamyöhään.


Eurooppalainen ruokatori saapui taas kulmille. On se kumma, miten patonki maistuu paremmalta, kun myyjä puhuu ranskaa. Sama juttu leivonnaisten kanssa. Tunnelma on heti kansainvälinen ja houkutteleva. Onhan meillä toritoimintaa muutenkin, mutta tämä karavaani vetää porukkaa nautiskelemaan kojujen kylkeen pelkästä tunnelmasta. Kuvan leivonnaiset olivat mieheni valinta.


Meikäläinen päätyi churroihin.  Ne ovat verrannollisia ehkä munkkitaikinaan, ja tangot uppopaistetaan sekä sokeroidaan. Joskus niissä on myös kanelia. Ai että, kun ne ovat hyviä lämpimänä.

 
Täällä on loma lähtenyt leppoisasti käyntiin. Muutama päivä menee ennen kuin tajuaa, että on lomalla. Aluksi sitä tekee juttuja samalla vaihteella kuin ennenkin.

Tytär oli keväällä koulun kautta reissussa, joka oli samalla kansainvälisyyskasvatusta. Nyt Euroopasta olisi heinäkuussa tulossa nuoria vastavierailulle. Täällä onkin kovasti mietitty, mitä voisi rantakaupungista esitelle heille, kun ovat ensimmäistä kertaa Suomessa. Erilaisia vaihtoehtoja olisi takataskussa. Luultavasti ainakin saaristoon mennään.


Päässäni on pyörinyt muutaman päivän Cheekin uusi sinkku, Äärirajoilla.  Vaikka kuuntelisi muutakin välillä, niin aina se silti jää pyörimään :)

Viikonloppuna on ollut myös pientä reissaamista. Kummityttö on päässyt ripille, ja samaan settiin yhdistämme vähän muutakin, kun tien päällä ollaan. Välillä yritän pitää pientä taukoa myös tietokoneelta. Siitä varmasti hartiat ja niska tykkäävät, kun työssäni käytän paljon konetta. Onneksi puhelin seilaa aina mukana, niin pääsen tsekkaamaan teidän kuulumisia ja blogeja lekotteluasennossa! :)


Sieltähän se maanantai ja alkuviikko tupsahtaa, mutta ollaan niin kuin sitä ei olisikaan. On vain mukava kesäpäivä. Jos ei antaisikaan nimen määritellä sitä, miltä tuntuu.
Toivotan sinulle mukavaa alkavaa viikkoa, ruusunnuppusia mieleen ja sydämeen. Kuulemisiin, ihanat ! :)

18 kommenttia:

 1. Kaunis tuo oliivipuusi. Pionit ovat kyllä yksiä lempparikukkiani. Käväisin viikonloppureissulla äidilläni ja toin sieltä myös pioneeja maljakkooni :) Meilläkin on vieraillut eurooppalainen ruokatori ja siellä on tullut piipahdettua joskus. Lämpöistä alkavaa viikkoa sinulle Marianne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit jäivät mummolan puutarhasta aikoinaan mieleen. Isot vaaleanpunaiset kukat tekivät vaikutuksen, ja niitä istutin ensimmäisten joukossa omaan puutarhaan. Toisaalta harmi, että ne kukkiat niin aikaisin yleensä. Olisi kiva saada kukkaloistoa myös syksyyn :)

   Poista
 2. Minulla ensimmäistä kertaa oliivipuu. Vähän jännittää miten pärjää, koska viherpeukalon taitoja minulle ei olla suotu ;))!

  Kastelitko kerran viikossa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuu jänskättää vähän täälläkin. Jätin puun kaupan omaan purkkiin ja se tuntuu kuivuvan aika nopeasti. Olen laittanut muutaman kerran viikossa vettä, mutta odotin, että multa ehtii kuivua välillä. Onnea sinnekin kasvukauteen. Talvehtiminen pitäisi olla 5-10 asteessa. Olen miettinyt, että mistä meillä löytyy sellainen lämpötila, ettei ole liian kylmä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset kovasti. Nyt mennään hetkessä, eikä kalenteria tarvitse vilkuilla :)

   Poista
 4. Oliivipuu on kyllä ihana. Sen talvettamisen vuoksi en ole siihen vielä sortunut... Churrot ovat hyviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi. Tulikohan tästä meikäläiselle kertakäyttökukka, jos en saa sitä talvehtimaan. Hortensiakin meni pakkasherran mukana. Nooh. Täytyy ainakin yrittää...

   Poista
 5. Ihanaa lomaa :). Minäkin olen vähentänyt kesällä tietokoneen käyttöä. Kännykällä tulee blogeja luettua. Se on jotenkin rennompaa. Nautitaan nyt kesästä ja loman kunniaksi uusista tavoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ovat luvanneet kesäistä lämpöä aika pitkäksi aikaa meidänkin nurkille. Nautiskellaan kesästä!

   Poista
 6. Ihania kukkia. Mulla on Pioni vielä puutarhalla/kaupassa ostoa vailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä odotellaan kukkien alennusmyyntejä. Sieltä voisi tarttua mukaan jotain uutta lajiketta :)

   Poista
 7. Pionikin avautuu kun tulee lämmin On se komia kukka.Ruokatorlla on kyllä herkkuja. Melkein valinnan vaikeus että ostaisiko suolaista vai makeaa päädyin italialaiseen pitzaan ja hyvää oli-Ritva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva on kokeilla erilaisia herkkuja, vaikkapa vuoropäivinä!

   Poista
 8. Upeaa kukkaloistoa sinulla. Taidatkin olla viherpeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh.Lähinnä tuuria ja lajikkeita, jotka sattuvat menestymään lähes itsekseen :) Vähän kastelua ja lannoitteita. Mitään taikatemppuja en osaa tehdä :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...