sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Picasso, Matisse ja muut helmet

Minkälaista on kasvaa kodissa, jossa silmien edessä on päivittäin maailman kuuluisimpien taiteilijoiden teoksia: Picasso, Matisse, Myntti, Gauguin. Tikanojan taidekoti on alun perin ollut perheen koti, jossa harrastettiin taidetta. Kokoelma karttui vuosien aikana monipuoliseksi kokoelmaksi, joka sittemmin luovutettiin kaupungille.

Tällä kertaa talo palasi juurilleen. Seinille oli tuotu omille paikoilleen kodin alkuperäiset teokset, perheen valokuvia, tarinoita ja huonekaluja. Perjantaina vietimme näyttelyn avajaisia. Erityisesti kiinnitin huomiota lastenhuoneen sisustukseen. Siellä oli toki pieni tuoliryhmä lapsille, pieniä sänkyjä ja hyllyjä. Seinillä oli kuitenkin upeita taideteoksia, maalauksia ja grafiikkaa.

Entäpä jos se on juuri tapa, jolla voi sytyttää lapsen kiinnostuksen taiteeseen jo pienenä? Joka tapauksessa näyttelyn isot ja värikkäät maalaukset jättivät lämpimän tunnelman. Aikuinen muistaa sen, mikä oli tuttua lapsuudesta. Ehkäpä rakkaus taiteeseen juurrutetaan myös lapsuudessa. Eipä taida olla Picassoa joka kodissa, mutta ehkä lastenhuone on kuitenkin oivallinen paikka miettiä inspiroivaa katsottavaa. Näyttely (Keräilijän sydän) on 17.8.2014 asti, jos vaikka reitti osuisi kohdilleen.


Avajaisissa oli 20-luvun teema. Niinpä osa vieraista oli saapunut myös teeman mukaisesti pukeutuneena. Silloin edettiin myös kieltolain aikaa, joten kuohuvat tuotiin "takaoven kautta".  


Lauantaina piipahdettiin synttäreillä. Sää on ollut todella kylmä ja tuulinen, joten sisätilat kutsuivat puutarhan sijaan. 


Tänään on ollut lämpimämpää ja aurinkoisempaa, joten terassi on kutsunut. Olen luovuttanut terassin öljyämisen tältä vuodelta. Olkoon sitten. Plääh. Aurinko paahtaa tuhatta ja sataa. Joka vuosi pitäisi tehdä sama rituaali laudoille. Asuntomessuilla olen katsonut sellaisia huoltovapaita ratkaisuja, jotka voisivat toimia tällaisessa paikassa. 


Kylässä piipahti myös ruokavieras, joten sen kunniaksi taitoin muutaman oksan puutarhasta pöytään.


Onkos siellä jalkapallofaneja? Nyt näyttää siltä, että potkupallon ystävillä on huippuhetkiä kuukauden verran, joten heitä ei ehkä haittaa sade tai pohjoistuuli :) Meikäläinen ei ole sen lajin saloihin onnistunut vielä sukeltamaan, mutta eiköhän sieltä jokunen maali osu silmiin kuukauden aikana :)

Hiphei. Kaikkea hyvää alkavaan viikkoon ja kuulemisiin!

6 kommenttia:

 1. Ei löydy jalkkis-fania, mutta taidefani kylläkin! Ja anti-terassin-öljyäjä ;)

  Hauskaa juhannusviikkoa Sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassi saa nyt hehkua ajan patinaa. Tuntuu ihan hömöläisen hommalta tehdä joka vuosi sitä, kun ei tuolle paahteelle voi mitään. Keskikesän juhlaa odotellessa. Toivottavasti sää lämpenee :)

   Poista
 2. Ei uppoa jalkapallo, mutta jääkiekko kyllä :) saapas nähdä, kuinka kylmässä säässä juhannusta vietetään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin uppoaa tuo lätkä vähän tehokkaammin. Jalkpallossa katsoisin mieluiten sellaisen parhaat palat -koosteen :) Tässähän saa kohta kaivella toppavaatteet esille juhannuksen viettoon!

   Poista
 3. En tykkää jalitsusta vaikka komeita pelaajia onkin ;D On kyllä kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku on varmaan laskenut, paljonko pelaajille kertyy kilometrejä pelin aikana. Pallonhallinta on välillä todella taitavaa taidetta :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...