torstai 5. kesäkuuta 2014

Nukensängylle uusi elämä

Tässä on yksi puutarhamme esine, joka ei ole tainnut olla vielä blogissa kertaakaan. Pieni sänky on nähnyt monet nukkeleikit aikoinaan, mutta nyt sille on tullut muuta käyttöä.

Vanha nukensänky on tullut suvun kautta meille, ja ikää on kertynyt melkoisesti. Petissä on jotain kiehtovaa, vaikka se onkin kulunut, tai ehkä juuri siksi. Olen pitänyt siinä kesäisin erilaisia asetelmia, ja välillä maustekasveja purkeissaan. 

Usein olen ajatellut entisöidä sen uudelleen, mutta tuumailu on jäänyt vielä kesken. Toisaalta olisi kiva laittaa uusi maali pintaan. Välillä kuitenkin tykkään juuri pienestä ruosteesta ja kulumisesta. Voisihan sille tehdä sisäkäyttöönkin ihan uuden ilmeen.


Päädyssä on pieniä käpymäisiä koristeita.Ehkä se vaatisi kunnon hiomisen ja maalin pintaan. Toisaalta maalauksessa olisi kiva säilyttää vanha tyyli ja maalata nuo kuoristeet eri värillä.


Vähemmän on tullut metallin kanssa askarreltua, mutta eiköhän sekin luonnistuisi. Meillä on ollut todella paahteinen päivä tänään. Touhusin hetken puutarhassa, mutta eipä siellä kauan viitsinyt kyykkiä. Puutarhavarjo on vielä asentamatta, vaikka tässä olisi ollut jo käyttöäkin sille monta kertaa.

Pieniä matkasuunnitelmia on maalailtu kesälle. Tässä vaiheessa on aina kiva heitellä kaikenlaisia palloja ilmaan. Katsotaan sitten saako koppia. Kesällä on mukava tehdä paljon pieniä reissuja, eikä kaikki tarvitse olla niin suunniteltuakaan. Pieni laivamatka voisi olla paikallaan, musiikkitapahtumia, ehkä Asuntomessut. Muutamissa blogeissa onkin näkynyt jo makupaloja messuilta. Lauantaina olisi tiedossa juhlat naapurikaupungissa, joten kesämekko täytyy kaivella esiin.

Jostain syystä nautin eniten ulkomaanmatkailusta muina vuodenaikoina kuin kesällä. Tykkään siitä, kun on selvä lämpötilaero (Niin, että voisihan sitä mennä etelänavalle...). Kotimaa näyttää parhaat puolensa usein kesällä. Meri, piknik, autopyrähdykset ja kahvilat houkuttelevat pieneen nautiskeluun ja ulkoiluun joka päivä. Monet kivat kohteet ovat sellaisia, joita ei välttämättä mainosteta isoilla kirjaimilla. Ne löytyvät kuin vahingossa, ja blogeista saa kivoja vinkkejä!

Nyt täytyy lähteä vilvoittelemaan helteisen päivän jälkeen, ja ehkäpä puutarhakin kaipaa vähän nesteytystä. Kuulemisiin!

20 kommenttia:

 1. Suloinen sänky ei minusta kaipaa tuunausta. Se on hyvä juuri noin, elämää nähneenä :). Kesä on kotimaassa niin lyhyt ja ihana kaikkine tapahtumineen ja kiinnostavine kohteineen, että minäkään en haluaisi täältä minnekään ulkomaille matkustaa. Toista se on sitten syksyn tullen. Silloin voisin lähteä merta edemmäksi kalaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyn pimeillä alkaa tosiaan matkakuume nousta. Varsinkin marraskuu tuntuu aina pitkältä ja synkältä. Silloin tekee mieli karistaa loskat jaloista ja lähteä reissuun. Se katkaisee myös syksyn mukavasti :)

   Poista
 2. Kerrassaan ihana sänky ja ihana uusi elämä. Minäkin varmaan pohtisin pitäväni sen juuri tuollaisena, se on kiva ajan patinoima vaikka toisaalta se varmasti olisi upea myös tuunattunakin.
  Me tehtiin perheen kanssa pyöräretki helteellä ja tottahan toki piipahdimme puistoon syömään mehujätskit nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä pyöräily on erityisen mukavaa. Sitä on ihan eri tavalla kosketuksessa ympäristöön kuin autossa :) Nuorempana pyöräilin aina joka paikkaan, mutta ajokortin myötä iski laiskuus. Useammin voisi jättää auton kotiin.

   Poista
 3. Aivan ihana tuo vanha nukensänky! Jtenkin todella sympaattinen ja ainutlaatuinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosien kuluminen on jättänyt jälkensä, ja aikoinaan käytettiin vähän raskaampia materiaaleja valmistuksessa :)

   Poista
 4. Ihana nukensänky!
  Tykkään siitä kun se on ajanpatimoima. Varmaan monet leikit nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain romanttista ja ripaus historiaa siinä ehkä on. Ei tosin mikään kevyt kannettava pienelle tytölle nukkeleikkeihin :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kyllä lelut olivatkin erilaisia ennenvanhaan, jos ajattelee muotoilua. Metallia käytettiin varmaan aika yleisesti. Meillä on myös vanha leikkiauto, joka on metallinen :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ihan kuin olisi kopio aikuisen silloisesta vuoteesta. Eihän silloin tainnut olla nuoruutta omana ikäkautena, vaan lapsuudesta hypättiin aikuisuuteen. Sen kyllä uskoo, kun katsoo vanhoja valokuvia!

   Poista
 7. Voi miten ihana koristesänky, kaunis ja nostalginen! Mun mielestä se on tuunaamattomanakin tosi nätti :)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä pidän sen vielä alkuperäisenä. Jotenkin tykkään siitä, että tuo jäljellä oleva maali näyttää vanhalta. Uuden maalin valinta voisi olla haastavaa, jotta tunnelma alkuperäiestä säilyisi. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 8. Ihana nukensänky ja tuollaisenaan upea, siis aivan ihana!

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla, että ikä ja rypyt saavat näkyä. Se muistuttaa eletystä elämästä :)

   Poista
 9. Ompa ihana nukensänky!! <3 Itse en lähtisi tuota käsittelemään, on niin hurmaava juuri tuollaisenaan! :) Mukavaa viikonloppua sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla teidän mielipiteitä, kun sitä jotenkin sokeutuu katsellessaan esinettä pitempään!

   Poista
 10. Minäkään en lähtisi sitä uudistamaan. Siinä on mukavaa ajan patinaa ja todellakin kaunis tuollaisenaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidanpa toistaiseksi nauttia pienistä ruostekukkasista. Luultavasti entisöinti tekisi siitä liian uuden näköisen...

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...