torstai 26. kesäkuuta 2014

Kesäpyydys, paperijätski ja sulattelua

Tadaa. Nyt olisi tarjolla aivan mahdoton niksi. Saa käyttää, mutta ei ole pakko :) Kieputetaan ensin niin maan perusteellisesti siimaa (narua) kranssin ympärille ja kruunuksi vielä ongen koho. Sitten ripustetaan kranssi ulko-oveen ja odotellaan yön yli ahvenia. Rohkeimmat voivat ripustaa vielä kastemadon. Kyllä routa porsaan kotiin ajaa, joten eiköhän tälläkin konstilla tule vähän kauempaakin tuoretta affenta kotiovelle :)


Pää on pehmeänä päivän koitoksista. Tänään sain hakea uudet rillit ja niitähän kiiruhdin heti testaamaan. Lounaskutsu tuli äidiltä ja samalla tuli käytyä muutamassa putiikissakin. Tavoitteena on jättää kaikki hetken mielijohteesta -tyyppiset hankinnat pois. Mietin etukäteen mitä tarvitsen, ja niitä sitten metsästän. Ainakin yhdet kengät ja bleiseri ovat tähtäimessä. Onhan tässä koko kesä aikaa.


Paperijäätelöä arjen iloksi.


Näillä saikin sitten oikeasti suun makeaksi.


Päivän muut huomiot:

Valkoinen hortensia ei tykkää yhtään tästä säästä. Ehkä pitää kiikuttaa se parempaan paikkaan suojaan. 
Iltapalaksi katkarapuleipä. Aah. Punasipulia pilkottuna sekaan. 
Viikonloppuna olisi tiedossa retki ulkosaaristoon ja samalla kyläilemään. 
Voisiko kesäloman ajaksi saada myös henkilökuntaa, joka tiskaisi, pyykkäisi, leikkaisi nurmikon ja tekisi rästihommat? Eihän se muuten ole mitään lomaa...
Huomasin, että kaapista puuttuu kunnon sadetakki. Nyt on kaupoissa näkynyt ihan kivojakin malleja.
Istuin illan mielenkiintoisessa palaverissa, johon jouduin vähän sattumalta. Saavillinen ideoita kaipaisi toteuttajia. Asiat tulivat myös uneen. Joskus on painettava kaasua, joskus jarrua. Nyt en osaa vielä sanoa, kumpaa tämä vaatii. Täytyy sulatella.

Mieli olisi jo valmis lomalle. Tavallaan olisi kiva tehdä ja nähdä kaikenlaista. Toisaalta olisi kiva vain lekotella kiireettömästi ja tehdä visiittejä fiilispohjalta. Muistan kesät mummolassa, jossa viikossa sai heittäytyä ihan omaan maailmaan. Ulkosaunaan kannettiin vedet, lehmät vietiin laitumelle, hypittiin heinäkasassa, lähdettiin uimaretkelle, ostettiin karkkia lähikaupasta, nukuttiin teltassa. Miten helppoa olikaan istua auton takapenkille, kun joku muu oli miettinyt eväät, reitin, levähdyspaikat, kohteet ja yöpymiset. Oma huomio kiinnittyi mansikoihin, limsaan ja uimapaikkoihin :) Nettivaraaminen on nykyisin helppoa, mutta yhtäkkiä voi vierähtääkin monta tuntia selaillessa tarjouksia, vaihtoehtoja ja aikatauluja. 

Jääkaapissa on vielä palanen pizzaa, joten sinne siis. Leppoisasti loppuviikkoa kohti, ihanat!

14 kommenttia:

 1. Mullekin kelpaisi lomittaja tänne kotioloihin. Pieniä visiittejä tehdään ja paetaan samalla kotihommia :). Tuo nettivaraamiseen hukkuva aika harmittaa minuakin. Nettivaraamisen näennäinen helppous kaatuu helposti liikaan tarjontaan. Ei ole helppoa olla päättäjän asemassa tässäkään :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras tapa on tosiaan vaihtaa maisemaa ja lähteä villakoiria pakoon muualle. Nettivaraamisessa on kyllä helppoutensa, mutta välillä on kuin neulaa etsisi heinäsuovasta :)

   Poista
 2. Onpas kiva vinkki :) Netti on hyvä ja paha, mutta onhan se kiva, kun saa varailla kotisohvalta käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on hyvä renki mutta huono isäntä. On se näppärää tarkistella tietoja kohteesta, mutta joskus tarjontaan hukkuu. Toisaalta voi päättää ajankohan selailuun itse :)

   Poista
 3. Kelpaisi minullekin lomittaja edes pari kertaa vuodessa. Loma ei ole lomaa, ellei lähde pois kotoa. Aina on hommia ja mullakin odottaa monta ideaa, joita pitäisi toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekemättömät työt muistuttavat kotinurkissaan, jos ei vaihda maisemaa. Inspiraation iskiessä saa siten enemmän aikaan :)

   Poista
 4. Joo, sisäkkö olis kiva! Nyt toimin aikalailla itse sellaisena ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa. Ehkä pitää sammuttaa siivoustutka loman ajaksi :)

   Poista
 5. Oi miten ihanan inspiroiva ja kaunis postaus! Tällaisesta tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän sykähdyttää ja lämmittää mukavasti, jos siellä tuli hyvä mieli :) Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Hyvän mielen postaus :) Ihanaa viikonloppua ja jaksaa, jaksaa, kyllä se loma sieltä tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mielikuvaharjoitus auttaa. Kuvittelee, että lomaan on vielä kuukausi, niin yllättyykin positiivisesti viikon päästä :)

   Poista
 7. Kaasua vaan, Marianne! Kaikessa :) Jarrupolkimen voi poistaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin justiin. Jarru. Mikä se on? Onko se jotain syötävää :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...