sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hiekkaa paperilla ja pensselikammo

Tänään on taiteiltu rannalla. Aurinko paistoi sopivasti, ei ollut liian kuuma, ja suojaisia paikkojakin löytyi. Sää oli kuin linnunlaulu. Voisipa vangita sen paperille. En kuitenkaan onnistuisi saamaan siihen sitä tunnelmaa ja tuoksuja.

Tämän telineen on lähisukulainen valmistanut omassa verstaassaan. Perheessä oli innokas maalari, ja tapana oli, että lähes kaikki välineet tehtiin itse. Niinpä meillekin tuli tällainen lahjaksi. Nyt vain sutimaan. Pitäisikö ensin olla aihe, tai antaa vain pensselin heilua vapaasti? 

On mielenkiintoista, miten meillä on kärsivällisyyttä erilaisiin asioihin. Saatan nyhertää kauan ompelujen parissa ja tehdä jotain yksityiskohtaa. Puutöissä kuitenkin hymy hyytyisi, ja tämä vempain lentäisi takkaan ennen puoltaväliä. Näin tässä joku viikko sitten Strömsö-ohjelman, ja siinä valmistettiin appelsiinipuristin. Homma aloitettiin puupölkystä, jossa oli vielä kuoret jäljellä. Pölkky hiottiin kapeaksi pötkyläksi, ja siihen koverrettiin taltalla kolot. Ihailtavaa sitkeyttä. Tietysti pitäisi olla myös työkalut. Joidenkin asioiden eteen voi kuluttaa surutta päivän tai viikon. Toiset asiat ovat sellaisia, joihin ei  riitä intoa käyttää aikaa.


Värien pursotus on paras vaihe. Sen jälkeen iskee pensselikammo ja kynnys tehdä ensimmäinen veto.



Luonto on muovannut omalla pensselillään sellaista katsottavaa, joka saa hiljentymään.


Mitä, jos käyttäisikin märkää hiekkaa...


Tyyni meri ja hetki hiekalla houkuttelevat makunystyröitä. Raparperit ovat kasvaneet niin paljon, että ensimmmäinen sato on valmis.


Kesän ensimmäinen satsi syntyy vakkarireseptillä. Muropohjan päälle tulee purkki kermaviiliä, 0,5 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 kananmunaa.


Hiljaisuuden katkaisee vain kaislojen huojuminen. Yksittäin ne ovat niin vaatimattomia, ja yhdessä ne valtaavat koko rannan.


Tässä on meidän sunnuntai. Ulkona on kiva syödä, ja oikeastaan kaikki on kiva tehdä vähän nurinkurin. Voileipä maistuu paremmalta sohvalla. Läppärin kanssa on kivempi mennä nojatuliin kuin työpöydän ääreen. Terassille on kiva kattaa ateria. Astioita on kiva tiskata käsin ulkona.  Kesä antaa hyviä mahdollisuuksia tehdä asiat uudella tavalla. 

Kaikkea hyvää alkavaan viikkoon!

16 kommenttia:

  1. OooOoooo mikä postaus! Täynnä tuoksuja, makuja, tunnelmia...
    On ihanaa syödä ulkona ja siirtää kaikki mahdollinen ulos. Arjen ulkoistus ;)
    Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonto on iso olohuone, josta haluaisi säilöä kaikki tunnelmat syksyä varten. Nautitaan kesästä!

      Poista
  2. Ihana maisema tehdä taidetta!!! Ihania kesäkuvia. Just tänään kaipasin raparperia, harmi kun sitä ei omalla pihalla kasva :( Siitä tulee kyllä niin hyvää piirakkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut pari vuotta raparperia, ja aika kiitollinen kasvi se on ollut. Ensimmäisenä vuonna odotin lehtien kasvua, kun suunnitelmissa oli betoniaskartelut. No. Odottamiseksi se jäi, ja satoa tuli vasta seuraavana vuonna :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Alkukesän herkut maistuvat erityisiltä, ja luonnon valo on myös erilainen kuin loppukesästä :)

      Poista
  4. Upea maalauspaikka sinulla ja ihanat herkut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesi taitaa olla sellainen elementti, että siitä ei vain saa tarpeeksi. Meren ja järven rannalla kaikki tekeminen maistuu mansikalle!

      Poista
  5. Ihanaa että kesä on vihdoin täällä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kaipaisi mitään kovia helteitäkään. Ihan tavallinen kesäinen sää on tervetullut. Mukavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  6. Ihania kuvia! Mikä tunnelma. Ja mikä ihana kesä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kohta onkin jo keskikesä. Apuaa. Nyt se vasta alkaa :)

      Poista
  7. Ihania tunnelmia rannalta ja nam mikä piirakka ♥ Mukavaa alkanutta kesäkuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienenä tuli napsittua raparperiä raakana, mutta enää ei pystyisi millään. Tuliihan siitä sitten masu kipeäksi. Jotain muutakin voisi kyllä kokeilla piirakan ja kiisselin lisäksi.

      Poista
  8. Raparperi on herkkua. Mieheni grillaa sitä foliossa kera salaisten mausteiden ja siihen päälle pläjäys vaniljajäätelöä. Lurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne salaiset mausteet yleensä ovat kuin taikaa, jotka viimeistelevät herkun. Jostain kokeilusta voi syntyä klassikko :)

      Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...