maanantai 16. kesäkuuta 2014

Elämää rappusissa, paju, pellava ja pioni

Montako kerrosta asunnossa tulisi olla? Kaikki samassa tasossa, vai mielellään useampi? Edellisessä asunnossa oli kaikki samassa tasossa, ja houkutus rappusiin oli suuri seuraavan asunnon kohdalla. Unelmissa oli ihan oma yläkerta ja aula, jossa voisi oleskella. 

Matkan varrella on tullut selväksi, että kahdessa kerroksessa on myös pulmia. Tullessaan ei muista tuoda, eikä mennessään muista viedä. Pikkutavarat kulkeutuvat minne sattuu. Nuoriso laittaa ovet tiukasti kiinni, joten tiedonkulku on hoidettava yläkertaan muulla tavoin. Yläkertaan on lähdettävä koputtelemaan ellei laiskuus iske. Meillä on yläkerrassa tilaa reilusti, mutta isommissa juhlissa pitää oikein patistella ihmisiä menemään sinne. Onhan siellä muutakin kuin makuuhuoneet. Toisaalta on kivempi pysytellä tunnelman takia yhdessä porukassa, eikä jakaa sitä useampaan kerrokseen. 

Toisaalta. Onhan kerroksissa omat hyvätkin puolensa. Hmm. Niin. Mitkäs ne nyt olikaan. Kunto kasvaa ravatessa portaita.

Tässä muutamia ripustuksia alakerrasta. Sydän on yleensä toivottamassa tervetulleeksi.


Helpotuslaitoksessa on omat koukerot.


Pajutötteröitä on kaksi. Ne ovat olleet pari vuotta käyttämättä, mutta nyt otin ne juhannusviikon iloksi esille.


Pionit ovat innokkaasti nupullaan.Maaliahan tämä kaipaisi, mutta jotenkin tykkään pienestä kulumisesta.


Lempparileipä jo kerhoajoista lähtien. Jälkiuuniviipale, kipparijuustoa ja kananmuna. Pieni tarkennus. Siivut tehdään rosoisesti veitsellä eikä leikkurilla :)


Näillä lähti viikko käyntiin. Vielä kolmisen viikkoa lomaan. Kyllä sitä jo voisi aamukamman ottaa käyttöön päivien laskemista varten.

Juhannusmenu on vielä hukassa, mutta eiköhän sitä jotain keksitä. Leipomustoiveita on jo kantautunut korviin. Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

14 kommenttia:

 1. kyllä siun pioni penkistä tulee kuule upee jahka nuo aukeaa..olen täällä kateudesta vihreenä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin itsekin kuinka tänä vuonna on erityisen paljon nuppuja. Vaikuttikohan leuto talvi. Annoin tällä kertaa myös varsien lakastua ja olla talven yli. Putsasin penkit vasta keväällä.

   Poista
 2. Itsekin ihailen taloja joissa on yläkerta isolla aulalla mutta jos olisi yläkerta ehdottomasti vaatisin reilusti tilaa mmyös alakerralta. Juurikin tuo ees taas kulkeminen ei huvita ja vähintäänkin pitäisi hommata kaksi imuria.
  Kipparijuusto on niin mun ja meidän pojan lemppari että voidaan pistellä paketti parempiin suihin vaikka yhdeltä istumalta.
  Minulla on myös kaksi pajutötteröä vailla kukkasia sillä niistä oli revennyt ne sisämuovit irti ja eihän niihin nyt voi ainakaan multaa laittaa ennenkuin ne saa uudet muovit mutta tuo sinun keksintö pitää niissä tuollaisia kukkasia ja terassinlattialla tyylikkäästi onkin todella ihana idea, kiitos siitä. Täällä loma alkaa tän viikon jälkeen, ihanaa. Äkkiä ne sinunkin viikot vierähtää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilojen toiminta tulee esille asuessa, ja eikös omakotitalon rakentajatkin tuumaile, että kolmas talo on vasta sellainen, jossa on paikattu edellisen puutteet, tai jotain sinne päin. Toisaalta tarpeet muuttuvat myös lasten kasvaessa. Kippari on niitä harvoja juustoja, johon en ole vielä kyllästynyt :)

   Poista
 3. Itse haaveilen myös kaksikerroksisesta talosta, ollut aina haave. Silti olen aina asunut ja päätynyt yksitasoiseen :D Voi ei, ihania pioneja! Mä niin haluan niitä omaan pihaani myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin on ollut pionivillitys. Ne tosin kukkivatkin samaan aikaan sitten. Mummola-ajoista jäi aikoinaan mieleen pionit, ja niitä piti sitten saada omaan pihaan :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kesän tullen on vähän ruuanlaitto lipsunut. Tekisi mieli laittaa jotain helppoa ja nopeasti. Napostelu houkuttelee vielä iltamyöhällä :)

   Poista
 5. Täällä ravataan kahden kerroksen väliä ja kasvatetaan kuntoa :-) Ja Nannin vastukseen viitaten; keskuspölynimurin vuoksi ei tarvita kahta imuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portaat tekevät hyvää pohkeille! Meillä on myös keskuspölynimuri. Olen huomannut, että sellainen näppärä pikaimuri olisi hyvä lisä, jos pitää nopeasti sutaista paikat kuntoon :)

   Poista
 6. Heips!
  Pionit, mun lemmpareita myös, mutta oma ei vielä kuki, murjottaa paikanvaihdosta.
  Kahdessa kerroksessa asutaan täälläkin; sisääntulokerroksessa olohuone, keittiö, wc ja terassipiha. Ylhäällä makuuhuoneet, sauna, kylppäri ja kodinhoitotila. Ensimmäinen asuntoni kahdessa tasosa ja heti joutui hankkimaan sen toisen pölynimurin, molempiin kerroksiin hampaidenhoitovälineitä, kampoja, hiuslakkaa... mutta toisaalta alakerrassa ollaan vieraiden kanssa ja yläkerta on yksityisempi alue, jonne kiivetään yöpuulle. Plussaa on toki se, että kesäisin yläkerrassa uskaltaa nukkua molempien yläparvekkeiden ovet auki.
  t. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni tosiaan tykkää vähän kyttyrää, jos paikka vaihtuu. Eiköhän se siitä ala leppymään :) Meillä on yläkerran aulassa kaide, josta on yhteys alakertaan. Välillä posti kulkee sitä kautta, tyyliin : "Heitäks mulle sieltä alhaalta, niin otan kopin".

   Poista
 7. Voi miten ihania pioneja tulossa. Minulla vasta nousee vanha pioni maasta. Ostin muutaman uudenkin, mutta ne odottaa vielä kasvihuoneessa, että saisin uuden perennapenkin tehtyä. Niistä ei taida tänä kesänä päästä nauttimaan, koska pioni ei tykkää siirtelystä, mutta upeita värejä myös valkkasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni on ollut kiitollinen kukka ja menestynyt yllättävässäkin paikassa. Olisipa ihanaa, jos se kukkisi pitempään. Tykkään erityisesti isoista vaaleanpunaisista kukista. Niin tuntuvat pitävän muurahaisetkin. Niillä on hyviä piilopaikkoja pionin kukkien kätköissä.

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...