lauantai 10. toukokuuta 2014

Zaran kanssa ulkona ja taiteen kuoppainen tie

Pääsihän tämäkin takki vihdoin ulkoilemaan, ettei aika tule pitkäksi henkarissa. Kaapista on puuttunut sopiva vaalea takki, ja tämän nappasin ostoskoriin kevään kynnyksellä Zarasta.  Vedenpitävät urheilutakit ovat olleet enemmän käytössä viimeaikoina, ja joissakin tilanteissa olen vältellyt likaantumistakin. Yleensä olen suosinut takkeja, joissa on vyö. Tällä kertaa se puuttuu, mutta tykkäsin silti jotenkin mallista.


Plussaa hupusta, vaikka se tässä kuvassa onkin vähän lintassa :)


Ilta oli sen verran viileä, että vetäisin saappaat jalkaan. 


Perjantai-iltaa vietimme taidenäyttelyn avajaisten merkeissä. Kuntsin modernin taiteen museossa avattiin Esko Tirrosen muistonäyttely, jossa erityisesti kiinnostivat fotorealistiset teokset. Tunnettuja esimerkkejä ruiskumaalauksella tehdystä tekniikasta ovat aistikkaat naiskuvat. Taiteen herättämät tunteet liittyvät aina omaan aikakauteensa. Voi vain arvata, että 60-70 -luvulla silkkipöksyt herättivät keskustelua. Näyttelyä pääsee katsomaan syyskuun loppuun asti. 

Kuntsin museossa viehättää meikäläisen makua näyttelytilana juuri yläkerta. Siellä on puulattiat, melko matala katto, ja puuparruja on runsaasti. Se ei ole museona liian kliininen, vaan tunnelma on kotoisa. 


Pieni kulttuuriannos teki ihan hyvää. Illan aikana syntyi myös hyviä keskusteluja valinnoista, joita teemme. Kuinka monelta taiteilijalta on kysytty joskus, että "koskas ajattelit hankkia oikean ammatin?" Tätä voisi pitää entisaikojen hapatuksena, mutta kyllä vain tänäkin päivänä monet taiteilijat sinnittelevät toimeentulon rajoilla puolustaen unelmaansa ja näkyänsä.

Olisiko meillä näin värikäs ja monimuotoinen kulttuuri, jos kaikki tavoittelisivat perinteistä työpaikkaa, omakotitaloa, perhettä, kesämökkiä ja autoja talliin? 

Monien taiteilijoiden elämästä on syntynyt kiehtovia tarinoita. Kaikista ei ole tullut kaupallisesti menestyneitä elinaikanaan, toisista ei koskaan. Monen uraa ovat siivittäneet tukijat. Jotkut ovat myyneet teoksensa pilkkahintaan hädissään. Välillä on tanssittu ruusuilla, välillä käänteet ovat traagisia ja surullisia. 

Eräs tuttu taiteilija totesi rakkaudesta taiteeseen seuraavasti: "Rikkautta on se, kun saa tehdä mitä haluaa. Vaimo on siitä kyllä eri mieltä, kun hän maksaa laskut " :)

Nautin kovasti taiteesta, johon luen laajasti lähes kaiken, mikä lähtee halusta luoda jotain. Erityisesti tykkään siitä, että lapset ja nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan. Sieltä voi löytyä jollekin ihan oikea ammatti ja menestystarina.

Leppoisaa viikonloppua sinulle, ja onnea äideille ! Nyt valmistamaan naposteltavaa ja jänskättämään sitten kisakatsomoon viisuja...

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Lämmin kiitos. Kaikkea mukavaa myös sinun päivääsi!

   Poista
 2. Kaunis takki! :)
  Ihanaa äitienpäivää jo etukäteen sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tämä takki pysyy puhtaana ilman merkkejä jäätelöstä tai ketsupista :)

   Poista
 3. Kiva takki. Itsekin etsin valeaa trenssiä mutta kaikki oli liian keltaisia ja näytin aivan kalpealta joten sorruin taas mustaan enkä itseasiassa kovin paljoa edes tykkää siitä.
  Useammin pitäisi käydä kultturoimassa. Viime kesänä käytiin Turunlinnassa, se oli mielenkiintoista lastenkin mielestä.
  Mukavaa äitienpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on toisaalta klassikkoväri, joka toimii aina. Mulla on ollut myös tumma takki, mutta muutaman vuoden olen kaivannut erityisesti keväällä vaaleampaa. Sopiva huivi pitäisi keksiä tähän kokonaisuuteen vielä :)

   Poista

Pieni viesti on suuri ilo. Ihanaa päivää sinulle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...